Τα νέα των μελών μας

Navigator Travel & Tourist Services LTD: Κρουαζιέρες με Οικολογική Συνείδηση! Πρωτοπόρος στην προστασία του περιβάλλοντος η Royal Caribbean Cruises

Η Royal Caribbean Cruises, που εκπροσωπείται αποκλειστικά σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Σλοβακία και FYROM από τον ταξιδιωτικό οργανισμό Navigator Travel & Tourist Services (GSA), αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την οικολογική της συνείδηση, με ενέργειες που αποσκοπούν στη προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση των ρύπων στις θάλασσες.

Συγκεκριμένα, στο κρουαζιερόπλοιο Celebrity Solstice της θυγατρικής Celebrity Cruises, πρόσφατα προστέθηκαν 216 ηλιακά πάνελ για την ηλεκτροδότηση των ανελκυστήρων και 7.000 φώτα τύπου LED. Το Celebrity Solstice, επίσης, είναι ενεργειακά αποδοτικό, σχεδιασμένο με αεροδυναμικές προδιαγραφές για τη μικρότερη κατανάλωση καυσίμων. Όπως πολλά από τα πλοία της εταιρείας, το Celebrity Solstice έχει, προηγμένο σύστημα διύλισης νερού, ώστε να το νερό που αδειάζεται στη θάλασσα να είναι απολύτως καθαρό και ειδική μόνωση στα παράθυρα, που μειώνει την ανάγκη για κλιματισμό, επιτρέποντας περισσότερο φυσικό φως και συνεπώς, μειώνει τη κατανάλωση του ρεύματος. Οι επιβάτες του Celebrity Solstice ταξιδεύουν  για 8-ήμερη κρουαζιέρα στη Καραϊβική, 11-ήμερη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και 15-ήμερη κρουαζιέρα υπερατλαντική, χωρίς να έχουν τύψεις στην οικολογική τους συνείδηση.

Για την περιβαλλοντική της δράση και την οικολογική της συνείδηση, η Celebrity Cruises έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις, συγκεκριμένα, απέσπασε πολλά βραβεία στα ετήσια «World Savers Awards» του περιοδικού Conde Nast Traveler.  Η θυγατρική της Royal Caribbean κέρδισε  τις εντυπώσεις των κριτών ως πρωτοπόρος στην προστασία του περιβάλλοντος και για τις οικολογικά ευσυνείδητες ενέργειες της, συμπεριλαμβανόμενου την εγκατάσταση των ηλιακών πάνελ, του ενεργειακά αποδοτικού σχεδιασμού των πλοίων,  την εγκατάσταση παράθυρων με φίλτρα που προστατεύουν από τις υπεριώδες ακτίνες, την αλλαγή των φώτων σε LED, του συστήματος ανακύκλωσης των πλοίων και το προηγμένο σύστημα διύλισης νερού, το οποίο δεν επιβάλλεται από διεθνείς κανονισμούς.  

Επίσης, τα κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean Cruises φέρουν πιστοποίηση ISO14001 και ISO9001 για την εξαιρετική τους περιβαλλοντική διαχείριση, που περιλαμβάνει διευθυντές περιβαλλοντικών ενεργειών καθώς και περιβαλλοντική εκπαίδευση για όλο το προσωπικό, που υποχρεώνεται να επεξηγήσει την οικολογική πολιτική της εταιρείας σε όλους τους επιβάτες. 

  
Συγκεκριμένα, οι ενέργειες που προδίδουν την οικολογική συνείδηση της εταιρείας περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των εργαλείων μιας χρήσης και την αγορά προϊόντων με ελάχιστη συσκευασία. Η εταιρεία κατάργησε τα πλαστικά μπουκάλια νερού και τα αντικατέστησε με  βιοδιασπάσιμες και επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες. Η Royal Caribbean έχει επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια στην αναβάθμιση του συστήματος διύλισης νερού με σκοπό τη μείωση ρύπων στις θάλασσες. 

Για την εξοικονόμηση ενέργειας, τα κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean λειτουργούν με μία λιγότερη μηχανή το χειμώνα, όπου η χρήση των κλιματιστικών είναι λιγότερη και η επιπλέον μηχανή είναι περιττή. Ακόμα και τα νέα μηχανήματα πάγου χρησιμοποιούν 65% λιγότερο νερό από τα προηγούμενα και όλες οι γεννήτριες αντικαταστήθηκαν με ενεργειακά αποδοτικά μοντέλα. Τέλος, στο κρουαζιερόπλοιο Explorer of the Seas υπήρξε και πλωτό εργαστήριο για έρευνες σχετικά με τη μόλυνση των θαλασσών και τις κλιματικές αλλαγές, σε συνεργασία της εταιρείας με τη σχολή θαλάσσιας έρευνας του  Πανεπιστήμιου του Μιάμι και το National and Atmospheric Administration. 
 
Η Royal Caribbean Cruises και οι θυγατρικές της Celebrity Cruises και Azamara Club Cruises πρωτοπορούν στη περιβαλλοντική τους δράση και προσφέρουν στους επιβάτες τους κρουαζιέρες νέας γενιάς, όχι μόνο όσο αφορά την πληθώρα υπηρεσιών εν πλω, αλλά και τη διατήρηση ενός καθαρού και βιώσιμου περιβάλλοντος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο