Τα νέα των μελών μας

Navigator: Το νέο πρωτοποριακό πλοίο της Celebrity Cruises, Celebrity Flora

undefined

undefined

 

Η Celebrity Cruises εγκαινίασε επίσημα το νέο επαναστατικό κρουαζιερόπλοιο Celebrity Flora, ένα mega yacht μεδυνατότητα 100-φιλοξενουμένων σε σουίτες που είναι έτοιμο να ταξιδέψει τους επιβάτες στα Galapagos Islands όπως ποτέ άλλοτε. Το πλοίο προστέθηκε στον βραβευμένο στόλο της Celebrity Cruises σε μια τελετή εστιασμένη στην αειφορία, όπου αξιωματούχοι, διακεκριμένοι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι και δημοσιογράφοι παρακολούθησαν την «νονά», περιβαλλοντική συνήγορο και πρώην Πρόεδρο της Διεθνούς Ακαδημίας Αγριας Ζωής Yolanda Kakabadse, στην «βάπτιση» του πλοίου. Για πρώτη φορά ανακοινώθηκε και μια σύμπραξη με την EarthEcho International, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Philippe Cousteau Jr. για να εμπνεύσει τους νέους να ενεργήσουν τώρα για ένα βιώσιμο μέλλον. 

Η τελετή ονομασίας συγκέντρωσε διακεκριμένους επισκέπτες, εργαζόμενους και μέλη του πληρώματος για να τιμήσουν το ντεμπούτο της Celebrity Flora, του πρώτου πλοίου αυτού του είδους σχεδιασμένου ειδικά για τα νησιά Γκαλαπάγκος. 

«Μια στο τόσο, ένα μοναδικό σκάφος έρχεται στη βιομηχανία και αλλάζει τα πράγματα, το Celebrity Flora είναι αυτό το πλοίο» δήλωσε ο Richard D. Fain, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Caribbean Cruises Ltd. «Τα Galapagos είναι ένας πραγματικά μοναδικός προορισμός και άξιζε ένα πλοίο με λιγότερο οικολογικό αποτύπωμα στον πυρήνα του. Σήμερα ήταν μια εξαιρετικά ξεχωριστή μέρα, με μια πολύ σπέσιαλ νονά». 

“Οι φιλοξενούμενοί μας δεν έχουν δει ποτέ έναν προορισμό όπως τα όμορφα νησιά Γκαλαπάγκος, και τα νησιά δεν έχουν δει ποτέ ένα πλοίο σαν το Celebrity Flora, συνδυάζοντας τέλεια την πολυτέλεια με την αειφορία”, δήλωσε η Lisa Lutoff-Perlo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Celebrity Cruises. “Το πλοίο έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάσει αυτόν τον εκπληκτικό προορισμό, χαρίζοντας στους επισκέπτες μας απίστευτες αναμνήσεις – και υπογραμμίζοντας την κρίσιμη σημασία της προστασίας των εύθραυστων οικοσυστημάτων του πλανήτη μας.” 

“Η παρουσία μου στα όμορφα νησιά Γκαλαπάγκος στο Celebrity Flora μου έχει υπενθυμίσει ένα από τα αγαπημένα μου αποσπάσματα από τον Charles Darwin :«Στη μακρά ιστορία της ανθρωπότητας όσοι έμαθαν να συνεργάζονται και να αυτοσχεδιάζουν πιο αποτελεσματικά έχουν επικρατήσει », δήλωσε ο Kakabadse. “Ο Δαρβίνος είχε δίκιο. αυτή είναι η στιγμή να συνεργαστούμε με όλους τους τομείς της κοινωνίας και να καινοτομούμε μόνιμα για να αναζητήσουμε νέους τρόπους αντιμετώπισης των αναπτυξιακών προκλήσεων. Ο τουρισμός μπορεί να είναι στο κέντρο και το Celebrity Flora της Celebrity Cruises είναι στην πρώτη γραμμή”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποκαλύφθηκε η συνεργασία με τη Earth Echo International. Η Celebrity και η μη κερδοσκοπική ομάδα θα συνεργαστούν για να εισαγάγουν μια ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη στρατηγική για τη νεολαία, σχεδιασμένη να ενδυναμώσει μια νέα γενιά περιβαλλοντικών υπερασπιστών τόσο στις τοπικές κοινότητες των Γκαλαπάγκος όσο και στo Celebrity Flora και την Xpedition Celebrity στην περιοχή. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

• Έργα επικεντρωμένα στη νεολαία, έργα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στα νησιά Galapagos

• δραστηριότητες για τη νεολαία στο πλαίσιο του εν πλω προγράμματος της Celebrity Cruises 

Με την εκπαίδευση, τη συμμετοχή και την επένδυση σε νέους και την τοπική κοινότητα, η Celebrity και η Earth Echo International θα εργαστούν για να εμπνεύσουν πρωταθλητές για την προστασία και την ενίσχυση των πολύτιμων οικοσυστημάτων των νησιών Γκαλαπάγκος. Με την πάροδο του χρόνου, ο στόχος είναι να εξερευνηθούν ευκαιρίες για την επέκταση αυτής της συνεργασίας και σε άλλες περιοχές του κόσμου. 

Ο ίδιος ο Philippe Cousteau Jr., συνιδρυτής της EarthEcho International, δήλωσε: “Το Celebrity Flora αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τη EarthEcho International και την Celebrity Cruises να αναπτύξουν από κοινού μια σημαντική και αξιόλογη πρωτοβουλία που θα εμπλέξει και θα ενισχύσει τους νέους περιβαλλοντικούς ηγέτες στις κοινότητες των Νήσων Γκαλαπάγκος”. 

undefined

Το πιο ενεργειακά αποδοτικό πλοίο του είδους του στην περιοχή, το Celebrity Flora σχεδιάστηκε ειδικά για να εξερευνήσει τα Γκαλαπάγκος. Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Celebrity Cruises της εξωτερικής όψη του Celebrity Flora, δίνει στους επισκέπτες 360° θέα στα νησιά σχεδόν σε κάθε στροφή. Όλα τα πολυτελή καταλύματα περιστοιχίζουν τους επισκέπτες με κάθε άνεση, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας που παρέχεται από τους προσωπικούς βοηθούς. Το Unique to Flora της Celebrity είναι η πρώτη γευστική εμπειρία στη θάλασσα στα Γκαλαπάγκος, οι νέες αίθουσες για φαγητό, μια ανοιχτή πλατφόρμα ¨stargazing¨, τα εξειδικευμένα οικολογικά σεμινάρια με εξειδικευμένους οδηγούς και ιδικά σχεδιασμένα γιοτ Novurania που δημιουργούν μια απρόσκοπτη εμπειρία στις διαδρομές από το πλοίο στην ακτή.  

Με το λανσάρισμα του νεότερου πλοίου τους, η Celebrity είχε την ευκαιρία να συνδυάσει την εξερεύνηση και την έρευνα, κάνοντας το Celebrity Flora το πρώτο σκάφος στα Γκαλαπάγκος με εξοπλισμό ωκεανογραφικής έρευνας αιχμής, γνωστός ως Oceanscope. Το πρόγραμμα βασίζεται σε μια συνεργασία  άνω των 20 ετών με την Σχολή Ναυτικής και Ατμοσφαιρικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, που ωφελείται από την συνεκτική διαδρομή ενός κρουαζιερόπλοιου για να δημιουργήσει έναν τέλειο και οικονομικό τρόπο για τους επιστήμονες να συλλέγουν και να μετράνε τη δυναμική της κυκλοφορίας των ωκεανών. 

Το σύστημα θα παρακολουθεί και θα χαρτογραφεί την περιοχή, θα μετράει την θερμοκρασία της θάλασσας και θα συλλέγει δεδομένα που είναι κρίσιμα για την πρόβλεψη των El Niño και La Niña. Όλα τα ευρήματα που θα συγκεντρωθούν από την Celebrity Flora θα γίνουν δεδομένα ανοιχτής πηγής – παγκοσμίως προσβάσιμα στην έρευνα – για πρώτη φορά, για τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο και για τον κάθε ένα που έχει ενδιαφέρον για αυτές τις πληροφορίες.

Η Celebrity Flora είναι επίσης ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά πλοία της κατηγορίας της, με 15% μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και αντίστοιχα λιγότερες εκπομπές αερίων, χάρη στην εισαγωγή προηγμένου συστήματος πρόωσης, διαμόρφωσης του πλοίου και ειδικά σχεδιασμένων κινητήρων ντίζελ. Διαθέτει τεχνολογία αγκυροβόλησης, η οποία διατηρεί τη θέση του πλοίου προστατεύοντας ταυτόχρονα το ευαίσθητο σύστημα θαλάσσιου βυθού, με σταθεροποιητές μηδενικής ταχύτητας που προσφέρουν ομαλή πλεύση. 

Το Celebrity Flora διαθέτει σταθμούς φιλτραρίσματος νερού στα δωμάτια και την δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του νερού από τα κλιματιστικά για την παροχή νερού στις εγκαταστάσεις πλυντηρίων του πλοίου. Χρησιμοποιείτε εξοπλισμός αντίστροφης όσμωσης, ώστε το πλοίο να μπορεί να μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε γλυκό νερό για να καλύπτει το 100% των αναγκών του. Επιπλέον, όλα τα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν, να επαναχρησιμοποιηθούν ή να δωριθούν θα είναι μέρος ενός αυστηρού συστήματος διαχείρισης αποβλήτων.

Το Celebrity Flora θα αποπλέει από το Baltra όλο το χρόνο, πραγματοποιώντας το πρώτο του ταξίδι στις 30 Ιουνίου 2019. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο