Τα νέα των μελών μας

Navigator: Η Celebrity Cruises γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχοντας φθάσει το ποσοστό του 32% σε γυναίκες αξιωματικούς γέφυρας σε μια βιομηχανία όπου λιγότερο από 2% εκατό των ναυτικών είναι γυναίκες

 

undefined    undefined

 

Για 24 ώρες, η Εταιρεία κρουαζιέρας αλλάζει το διάσημο λογότυπο «X» σε «XX», το οποίο αντιπροσωπεύει το θηλυκό χρωμόσωμα και το προβάλλει στο νεότερό της πλοίο, το Celebrity Beyond, στου οποίου το πηδάλιο θα βρίσκεται η Πρώτη Γυναίκα “Start UpCaptain, η Kate McCue.

undefined

Έχοντας μακρά ιστορία στην προάσπιση της διαφορετικότητας, η Celebrity Cruises όρισε σήμερα ένα νέο σημείο αναφοράς στον κλάδο της κρουαζιέρας, ανακοινώνοντας ότι το ένα τρίτο των αξιωματικών στη γέφυρα των πλοίων της απαρτίζεται πλέον από γυναίκες σε έναν κλάδο όπου λιγότερο από το 2% των ναυτικών είναι γυναίκες. Ως ένδειξη της δέσμευσής της στην ισότητα, στην πρόοδο και στα επιτεύγματα των γυναικών, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Εταιρεία αλλάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πασίγνωστο λογότυπό της «X» σε «XX» προς τιμήν του γυναικείου χρωμοσώματος. Τιμώντας όσους ταυτοποιούνται ως γυναίκες, αυτή η συμβολική κίνηση υποστηρίζει το φετινό διεθνές θέμα #BreakTheBias. 

Το λογότυπο «XX» προβλήθηκε επίσης στο Celebrity Beyond℠, την πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας που βρίσκεται υπό τελική κατασκευή στο ναυπηγείο Chantiers de l’Atlantique στο St. Nazaire της Γαλλίας, στα πλαίσια της προετοιμασίας για το ντεμπούτο του τον Απρίλιο του 2022 στο οποίο Καπετάνιος θα είναι η Kate McCue. Όταν η McCue μανουβράρει το Celebrity Beyond έξω από το ναυπηγείο, θα αποτελέσει την πρώτη γυναίκα που βρέθηκε στο πηδάλιο εναρκτήριας κρουαζιέρας κρουαζιερόπλοιου, μια διάκριση στη βιομηχανία της κρουαζιέρας που είναι γνωστή ως «start up» Καπετάνιος. 

Με πάθος για εξέλιξη υψηλότερη από τα πρότυπα του κλάδου, η Celebrity έχει γράψει ιστορία στη ναυτιλία για την προοδευτική σκέψη και τις πρωτοβουλίες που ξεπερνούν τις δυσκολίες. Το 2015, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Lisa Lutoff-Perlo, η οποία υπήρξε καταλυτική για την 200 ετών βιομηχανία, προσέλαβε την Καπετάνιο Kate McCue ως την πρώτη –και ακόμα μοναδική– Αμερικανίδα Καπετάνιο πλοίου, ξεκινώντας μια σκόπιμη προσπάθεια της Εταιρείας να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες στον κλάδο και σε ηγετικές θέσεις στον στόλο της. Η Εταιρεία Κρουαζιέρας τράβηξε περαιτέρω την προσοχή του κόσμου την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 2020, όταν η πρώτη αποκλειστικά γυναικεία ομάδα αξιωματικών γέφυρας με επικεφαλής την Captain Kate αναχώρησε για μια κρουαζιέρα, που έγραψε ιστορία, στο βραβευμένο Celebrity Edge. Αποτελούμενη από 26 γυναίκες από 16 διαφορετικές χώρες, η γυναικεία ομάδα της γέφυρας και η Διοίκηση της Εταιρείας επανασυνδέθηκαν ψηφιακά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 2021, ένα χρόνο μετά το συγκλονιστικό επίτευγμά τους, για να θυμηθούν την ιστορική κρουαζιέρα και να συζητήσουν τις προκλήσεις της χρονιάς που ακολούθησε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Στη συνέχεια, στις 26 Ιουνίου 2021, η Captain Kate έθεσε τον στόλο της Celebrity – και τη βιομηχανία – ξανά σε λειτουργία όταν το Celebrity Edge έγινε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που απέπλευσε με επιβάτες από λιμάνι των ΗΠΑ μετά από διάστημα μεγαλύτερου του ενός έτους λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού. «Είναι εξαιρετικό το πόσο μακριά φθάσαμε μέσα σε έξι χρόνια και αποκαλύπτει πολλά για την ηγεσία και το κοινό όραμα των ταλαντούχων ανδρών και γυναικών με τους οποίους συνεργάζομαι καθημερινά», δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Celebrity Cruises, Lisa Lutoff-Perlo. «Σήμερα έχουμε απίστευτες γυναίκες από 19 χώρες σε όλα τα επίπεδα της ναυτιλιακής ηγεσίας που θα εμπνεύσουν τα κορίτσια να εργαστούν σε αυτή την εκπληκτική βιομηχανία που “ανοίγει” τον κόσμο μέσα από τη δύναμη των ταξιδιών. Είμαστε περήφανοι που πρωτοστατούμε σε αυτή τη διαδρομή και συνεχίζουμε αυτό το έργο, ώστε όλοι όσοι ονειρεύονται μια καριέρα σε ένα κρουαζιερόπλοιο – είτε ταυτοποιούνται ως άνδρες είτε ως γυναίκες – να συναντήσουν νέα πρότυπα καθώς ταξιδεύουν στις θάλασσες του κόσμου”. Όταν η Captain Kate αναλάβει το πηδάλιο του Celebrity Beyond αυτή την άνοιξη θα περιβάλλεται στη γέφυρα από μια ολοκληρωμένη ομάδα εννέα ατόμων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων γυναικών αξιωματικών: την Chief Officer Rachel Arnold (Ηνωμένο Βασίλειο), τη Β’ Αξιωματικό Διονυσία Γιαπαππά (Ελλάδα), την Γ΄ Αξιωματικό Gifty Adu Gyamfi (Γκάνα) και την Γ’ Αξιωματικό Antonina Kolodziejczyk (Πολωνία). 

Σχετικά με το Navigator Travel & Tourist Services

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Navigator Travel & Tourist Services αποτελεί τον πλέον εξειδικευμένο οργανισμό στην Ελλάδα στον τομέα της κρουαζιέρας. O Navigator είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος πωλήσεων σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία των εταιριών Royal Caribbean International, Celebrity Cruises και Azamara Cruises.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο