Τα νέα των μελών μας

Mitsis Hotels: Ο Όμιλος Mitsis Hotels παρουσιάζει τη νέα Ολιστική Στρατηγική ΕΚΕ ‘A Story Of Change’

 

undefined

 

Δεσμευμένος στην Εταιρική Υπευθυνότητα και με προορισμό τη βιώσιμη φιλοξενία, ο Όμιλος Mitsis Hotels παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο ‘A story of change’. Μέσω των 5 πυλώνων του προγράμματος, ο Όμιλος στοχεύει να αποτελέσει πρότυπο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της χώρας και εντάσσει πληθώρα δράσεων για την αντιμετώπιση καίριων σύγχρονων προκλήσεων του κλάδου, συνεισφέροντας το 5% των ετήσιων καθαρών κερδών του σε κοινωνικές δράσεις. 

Η ανάπτυξη του Ομίλου Mitsis Hotels είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών των προορισμών όπου δραστηριοποιείται. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος, ‘Committed to our surroundings’, εντάσσει δράσεις για την ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών μέσω της υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, του τοπικού πρωτογενούς τομέα και των τοπικών οργανώσεων και εκδηλώσεων των προορισμών. Ακόμη, στοχεύει στην αντιμετώπιση της πείνας μέσω της δωρεάς τροφίμων στους Δήμους και τις Μητροπόλεις των προορισμών, καθώς και της προσφοράς κουπονιών γευμάτων στους υπαλλήλους του Ομίλου που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια. Ο πρώτος πυλώνας περιλαμβάνει επίσης δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των κατοίκων στους προορισμούς, μέσω της ανακαίνισης δημοσίων χώρων και την παροχή οικονομικής ή σε είδος υποστήριξης σε περιόδους φυσικών καταστροφών και άλλων κρίσεων. Τέλος, στον πρώτο πυλώνα εντάσσεται η σύσταση της Ένωσης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Ομίλου, καθώς και οι μακροχρόνιες συνεργασίες του Ομίλου με ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων η πολυετής συνεργασία του με τους θεσμούς Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Κιβωτός του Κόσμου και HOPEgenesis. 

Ο δεύτερος πυλώνας του προγράμματος, ‘Enchanted with our Greek history’ στοχεύει στην αναβίωση της παράδοσης μέσω της υποστήριξης τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ για την προβολή και προώθηση της τοπικής ιστορίας, την παρουσίαση των ιστορικών τόπων και μνημείων των προορισμών για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών, την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και την υποστήριξη του έργου της Marketing Greece για την αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του Ελληνικού τουρισμού.

undefined

Ο τρίτος πυλώνας του προγράμματος, ‘Enriched by everyone’ συμβάλλει στην ενίσχυση της διαφορετικότητας μέσω της αύξησης της συμμετοχής των γυναικών σε διοικητικές θέσεις, καθώς και της αύξησης των εργαζομένων γονέων μονογονεϊκών οικογενειών και των εργαζομένων με ειδικές ανάγκες. Ακόμη, στοχεύει στην παροχή φροντίδας προς τους εργαζομένους μέσω της θέσπισης εκτεταμένου προγράμματος παροχών και προνομίων, καθώς και στην προσαρμογή στις ιδιαίτερες ανάγκες των επισκεπτών, διασφαλίζοντας την προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ για το σύνολο των ανακαινισμένων ξενοδοχείων του Ομίλου. 

Ο τέταρτος πυλώνας του προγράμματος, ‘Amazed with new opportunities’ εντάσσει δράσεις για την εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών στα ξενοδοχεία και την υποστήριξη επιστημονικών συνεδρίων. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2021 ο Όμιλος διετέλεσε υπερήφανος χρυσός χορηγός του προγράμματος GreenTech Challenge για την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Στον τέταρτο πυλώνα περιλαμβάνονται ακόμη οι δράσεις για την ανάδειξη τοπικών ταλέντων μέσω της χορηγίας περισσότερων από 10 τοπικών αθλητικών ομάδων, μεταξύ των οποίων η ομάδα καλαθοσφαίρισης ΑΜΕΑ Δ.Σ. Δωδεκάνησος.

Ο πέμπτος πυλώνας του προγράμματος, ‘Concerned about the planet’ περιλαμβάνει δράσεις για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των 17 ξενοδοχείων του μέσω της βελτιστοποίησης της ενεργειακής κατανάλωσης, τη μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης, την κατάργηση του πλαστικού, την υιοθεσία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων. Ακόμη, ο Όμιλος στοχεύει στην προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας μέσω της ευαισθητοποίησης των επισκεπτών, τις δράσεις δενδροφυτεύσεων και καθαρισμών των ακτών και της συνεργασίας του με το WWF Ελλάς για τα προγράμματα ‘Hotel Kitchen’ και ‘Adopt a Beach’. 

Για τη συνεχή προσπάθεια και προσφορά του, ο Όμιλος Mitsis Hotels αναγνωρίζεται με πλήθος διακρίσεων για το σύνολο των 17 ξενοδοχείων του, μεταξύ των οποίων οι πιστοποιήσεις Blue Flag, Green Key, ISO και Travelife Gold Certification, καθώς και η βράβευση του Ομίλου στις ‘Πιο Βιώσιμες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα’. Τέλος, η εταιρεία δημοσιεύει ετήσιο Κοινωνικό Απολογισμό που περιέχει το σύνολο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Περιβαλλοντικών πρακτικών του Ομίλου.

 

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο