Τα νέα των μελών μας

Mitsis Hotels: Ο Όμιλος Mitsis Hotels διακρίνεται στις “The Most Sustainable Companies In Greece” για το 2023

Ο Όμιλος MITSIS HOTELS διακρίθηκε για την Εταιρική Υπευθυνότητά του στις 36Most Sustainable Companies in Greeceγια το έτος 2023, σε επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από το QualityNet Foundation.

Η ολιστική στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Ομίλου με τίτλο ‘A story of change’ αναπτύσσει πλήθος δράσεων για την αντιμετώπιση καίριων σύγχρονων προκλήσεων του κλάδου, συνεισφέροντας το 5% των ετήσιων καθαρών κερδών του σε κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις. 

Οι 5 πυλώνες του προγράμματος αφορούν σε:

  • Τοπικές Κοινωνίες: ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και διαρκής υποστήριξη εθελοντικών και κοινωνικών δράσεων.
  • Ελληνικότητα: αναβίωση και προώθηση της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης.
  • Διαφορετικότητα, ισότητα & ένταξη: ενίσχυση των μειονοτήτων, συνεχής στήριξη και ανάπτυξη των 4.900 εργαζομένων του Ομίλου.
  • Νέες ευκαιρίες: εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών, υποστήριξη επιστημονικών συνεδρίων και ανάδειξη τοπικών ταλέντων στον αθλητισμό και τις τέχνες.
  • Περιβάλλον: μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των 20 ξενοδοχείων του και προστασία της βιοποικιλότητας των 5 προορισμών δραστηριοποίησης του Ομίλου.

Για ακόμη μία χρονιά, ο Όμιλος MITSIS HOTELS ξεχώρισε ως ο μοναδικός Ξενοδοχειακός Όμιλος για τις επιδόσεις του. Για τη βράβευση της εταιρείας, οι επιτροπές αξιολόγησης του Qualitynet Foundation έλαβαν υπόψη τον επιχειρηματικό αντίκτυπο του Ομίλου σύμφωνα με την αποτίμηση της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης ‘ESG’, τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται, τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών και τον τρόπο δημοσιοποίησης και επαλήθευσης των μη χρηματοοικονομικών  πληροφοριών.

Η διάκριση του Ομίλου προστίθεται σε μία σειρά βραβεύσεων από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως Blue Flag, Green Key, ISO και Travelife Gold Certification. Τέλος, ο Όμιλος δημοσιεύει ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που περιέχει το σύνολο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς και περιβαλλοντικών πρακτικών της εταιρείας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο