Τα νέα των μελών μας

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο μαγειρεύει για καλό σκοπό με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

 undefined

 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ένωσε τις δυνάμεις του με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για καλό σκοπό. Με αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το Κολλέγιο φιλοξένησε μια ομάδα προσφύγων από το Κέντρο Φροντίδας Ημέρας της Αθήνας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής Τουρισμού στο κέντρο της Αθήνας [Ακαδημίας 42] και πιο συγκεκριμένα, στα εργαστήρια του πρωτοποριακού πανεπιστημιακού προγράμματος Επισιτιστικών Τεχνών, που παρέχεται σε συνεργασία με το Queen Margaret University. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Φροντίδας Ημέρας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα παρέχει υπηρεσίες υγείας σε πρόσφυγες που διαμένουν στην Αθήνα.    

undefined

Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν η εκπαίδευση στη φροντίδα της υγείας ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη, μαθαίνοντας να μαγειρεύουν σωστά ώστε να επιτευχθεί ένα υγιεινό και ταυτόχρονα γευστικό αποτέλεσμα. Ο Executive Chef Βησσαρίων Παρθένης και ο Pastry Chef Φώτης Αρκουμάνης – καταξιωμένοι chefs και καθηγητές της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου – είχαν ετοιμάσει ένα ειδικό μενού προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των φιλοξενούμενων, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην προετοιμασία των γευμάτων μαγειρεύοντας μαζί τους. Τη δράση υποστήριξαν θερμά και οι φοιτητές του προγράμματος Επισιτιστικών Τεχνών του Κολλεγίου, παρέχοντας συνεχή βοήθεια και καθοδήγηση, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης των παρευρισκόμενων.      

 undefined

Δείτε εδώ βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση.      

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο