Τα νέα των μελών μας

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Swiss Diploma από την Ecole hôtelière de Lausanne, 1η φορά στην Ελλάδα, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

undefined

 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία του με τον όμιλο της Ecole hôtelière de Lausanne για την παροχή στην Ελλάδα των διεθνώς αναγνωρισμένων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης από τη φημισμένη EHL, σε μία λαμπρή εκδήλωση παρουσία του Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα – Olaf Kjelsen, του Προέδρου του ΣΕΤΕ – Γιάννη Ρέτσου,  του Directorτου Ecole hôtelière de Lausanne AdvisoryServices André Mack, καθώς και πλήθους εξεχουσών προσωπικοτήτων της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.     

Το μεγαλύτερο Κολλέγιο στην Ελλάδα υποδέχεται τη Νο1 στον κόσμο Ξενοδοχειακή Σχολή – βάσει του Διεθνούς Πίνακα κατάταξης Πανεπιστημίων QS 2019 – με στόχο την προσφορά σπουδών υψηλού επιπέδου με την εγγύηση της Ελβετικής παράδοσης και υπεροχής στην τουριστική εκπαίδευση. Η σημαντική αυτή εξέλιξη ισχυροποιεί την πολυβραβευμένη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθιστώντας την αδιαμφισβήτητα τη μόνη ολοκληρωμένη πρόταση τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.  

  undefined

Τα καινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης της Ecole hôtelière de Lausanne [VET BYEHL] οδηγούν στην απόκτηση Ελβετικού Διπλώματος Πιστοποίησης [SwissDiploma] σε 4 καίριους τομείς εξειδίκευσης σε όλο το φάσμα της λειτουργίας και οργάνωσης των ξενοδοχειακών μονάδων, ικανοποιώντας τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς για σύγχρονες επαγγελματικές δεξιότητες: Hotel Administration Diploma, Service Professional Diploma, Rooms Professional Diploma και Kitchen Professional Diploma.  Τα προγράμματα κατέχουν ηγετική θέση στην εκπαίδευση επιτυχημένων στελεχών του ξενοδοχειακού κλάδου παγκοσμίως και συνδυάζουν την εμπειρία και τη φιλοσοφία της Ελβετικής Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης.  

Οι απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με αυτόν τον τρόπο, ανήκουν σε ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο αποφοίτων και εξασφαλίζουν το διαβατήριό τους ως αυριανά στελέχη στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη ξενοδοχειακή βιομηχανία.  

Με 125 χρόνια ηγετικής πορείας, η Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην ξενοδοχειακή εκπαίδευση και τη βασική δεξαμενή στελεχών των κορυφαίων τουριστικών επιχειρήσεων. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με αυτή τη διεθνή συνεργασία υπεροχής, ενισχύει την ηγετική του θέση στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενσωματώνει τις Ελβετικές αξίες της αριστείας και ποιότητας και ξεχωρίζει ως η κορυφαία επιλογή στις τουριστικές σπουδές. 

Η εκδήλωση για την ανακοίνωση της κορυφαίας αυτής συνεργασίας έλαβε χώρα σε εορταστικό κλίμα στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Downtown Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου [Ακαδημίας 42]. Το έναυσμα δόθηκε με το καλωσόρισμα του κ. Κωνσταντίνου Ροδόπουλου, Προέδρου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, o οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Έχοντας βραβευτεί 4 φορές ως η Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ενώνει τις δυνάμεις της με τη Νο 1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο, την École hôtelière de Lausanne (EHL). Αυτή η συνεργασία είναι καινοτόμα, μοναδική και πιστεύω ότι θα σημειώσει τεράστια επιτυχία».    

Την ομιλία του κου Ροδόπουλου διαδέχθηκε ο τιμητικός χαιρετισμός του Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Olaf Kjelsen, στη διάρκεια του οποίου δόθηκε έμφαση στην μακρά ελβετική παράδοση στην τουριστική εκπαίδευση και στην αντίστοιχη παράδοση της Ελλάδας ως χώρας υποδοχής τουριστών:  

«Διατηρώντας μακρά ιστορία και παράδοση στις τουριστικές σπουδές, η Ελβετία αναγνωρίζει την αξία της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού και θεωρώ ότι αυτό πρέπει να επεκταθεί και στον τομέα της ξενοδοχειακής εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση στον τομέα διαχείρισης ξενοδοχειακών καταλυμάτων οδηγεί σε νέες θέσεις εργασίας. Εύχομαι λοιπόν, αυτή η νέα συνεργασία, η οποία σήμερα εγκαινιάζεται, να αποφέρει ανάπτυξη και πληθώρα οικονομικών ευκαιριών στην Ελλάδα». 

 undefined

Αμέσως μετά, ακολούθησε η ομιλία του κ. André Mack, Director του Ecole hôtelière de Lausanne Advisory Services, ο οποίος παρουσίασε την πολυετή ηγετική πορεία της EHL και την αδιαμφισβήτητη αναγνώρισή της ως παγκόσμιου σημείου αναφοράς στην ξενοδοχειακή εκπαίδευση:

«Το όραμά μας, ως EHL, είναι να κατέχουμε την πρώτη θέση στην ξενοδοχειακή εκπαίδευση παγκοσμίως. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε την τεχνογνωσία στους συνεργάτες μας ώστε να καταφέρουν να γίνουν και οι ίδιοι σημείο αναφοράς στην ξενοδοχειακή εκπαίδευση στη χώρα τους. Δεν προσφέρουμε απλώς διπλώματα, προσφέρουμε επαγγελματικές ευκαιρίες. Θέλουμε να παρέχουμε όχι μόνο τη γνώση, αλλά και τις δεξιότητες στους νέους που έρχονται σε εμάς για να εκπαιδευτούν, ώστε να προσφέρουμε τα επόμενα ταλέντα στην τουριστική βιομηχανία».

 undefined

Η εκδήλωση έκλεισε με τη θεσμική σφραγίδα του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Γιάννη Ρέτσου, ο οποίος επικρότησε θερμά τη νέα συνεργασία:

«Οι σπουδές στα τουριστικά επαγγέλματα γνωρίζουν ανοδική πορεία και, σταδιακά, γίνονται μια άξια και συνειδητή επιλογή. Εμείς στον ΣΕΤΕ, πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση δεν σταματά ποτέ σε έναν κλάδο όπως τον δικό μας και επικροτούμε τη νέα συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με την EHL». 

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο