Τα νέα των μελών μας

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: MEET THE PRODUCER στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο | Γευσιγνωσία με Αυγοτάραχο Τρικαλινός

undefined

 

Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία έζησαν οι φοιτητές των τμημάτων Επισιτιστικών Τεχνών και Γαστρονομίας και Διοίκησης Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, στο νέο Down town campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο κέντρο της Αθήνας (Ακαδημίας 42), φιλοξενώντας το success story του Αυγοτάραχου Τρικαλινός.

undefined

Η σεφ του Αυγοτάραχου Τρικαλινός κα Λίλα Κούρτη αφηγήθηκε την ιστορία της επιχείρησης, ανέλυσε τις ιδιαιτερότητες των προϊόντων, ενημέρωσε για τις συνεχείς μελέτες που γίνονται σε θέματα υγείας, καθώς και για τις αδιάκοπες έρευνες όσον αφορά στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Στη συνέχεια, μύησε τους φοιτητές στα γευστικά μυστικά που κρύβει το παραδοσιακό Αυγοτάραχο Τρικαλινός, το μελίχλωρο, το τρίμμα και η ψυχή (Psyche).

undefined

Η εταιρεία Trikalinos, με εμπειρία 4 γενεών στην επεξεργασία των αυγών του θηλυκού Κέφαλου, σεβασμό στην υγεία του καταναλωτή και όραμα για το αύριο, καινοτομεί παράγοντας ποιοτικά ανώτερα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. 

Η γευσιγνωσία του Αυγοτάραχου Τρικαλινός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Culinary Concept & Production» του μοναδικού στο είδος του στην Ελλάδα τριετούς πανεπιστημιακού προγράμματος BACulinaryArtsFoodandServiceDevelopment που προσφέρει η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το Queen Margaret University.

undefined

Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έρχονται σε επαφή με ξεχωριστούς Έλληνες παραγωγούς, μελετούν τα προϊόντα, εμπνέονται και μαγειρεύουν, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο