Τα νέα των μελών μας

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αλλάζει τα δεδομένα

undefined

 

Με μία εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της Ναυτικής  Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Τιμώμενο πρόσωπο captain Παναγιώτης Τσάκος. 

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη παρουσίαση της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, της μόνης ολοκληρωμένης πρότασης σπουδών υψηλής ποιότητας στη Ναυτιλία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την παγκοσμίως κορυφαία ναυτική ακαδημία του Solent University με έδρα το Southampton της Μ. Βρετανίας. Η Ναυτική Ακαδημία θα αρχίσει τη λειτουργία της από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-19 στις νέες εγκαταστάσεις 3.500m² του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στην καρδιά του Πειραιά.

Παρουσία πεντακοσίων και πλέον προσκεκλημένων στην κατάμεστη αίθουσα Βanquet του Μεγάρου Μουσικής, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, πλοιοκτήτες και στελέχη των μεγαλύτερων ναυτιλιακών ομίλων παγκοσμίως, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι του Τύπου και του πολιτισμού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γιόρτασε την έναρξη μιας νέας εποχής για την ιδιωτική εκπαίδευση, ολοκληρώνοντας ένα μεγαλόπνοο έργο στρατηγικής σημασίας, το οποίο προετοιμαζόταν με πολύ προσεκτικά βήματα τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας στη διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής μεταξύ των δυο ιδρυμάτων που να δικαιολογεί το μέγεθος και τη φήμη τους.  

undefined

Επίτιμος προσκεκλημένος της βραδιάς, τον συντονισμό της οποίας είχε η δημοσιογράφος κα Πόπη Τσαπανίδου, ήταν ο captain Παναγιώτης Τσάκος, Ιδρυτής και Πρόεδρος της TSAKOS GROUP, στον οποίο το Solent University απένειμε τιμητικό Διδακτορικό τίτλο στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης για την πολύτιμη προσφορά του στον χώρο της Ναυτιλίας, βάσει του επίσημου τελετουργικού αναγόρευσης που ισχύει στην έδρα του Πανεπιστημίου. Την απονομή πραγματοποίησε ο καθηγητής Graham Baldwin, Πρύτανης του SolentUniversity, παρουσία των κ.κ. καθηγητή Syamantak Bhattacharya, κοσμήτορα του Warsash School of Maritime Science and Engineering, κα Jo Nesbitt, διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου, καθώς και του Καθηγητή Ντίνου Αρκουμάνη, τέως Πρέσβη της Ελλάδος για θέματα ενεργειακής πολιτικής, τέως αντί πρύτανη του Πανεπιστημίου City University του Λονδίνου και Προέδρου του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προχώρησε σε συνεργασία με την παγκοσμίως κορυφαία ναυτική ακαδημία Warsash School of Maritime Science and Engineering του Solent University με έδρα το Southampton και με ιστορία 70 ετών, με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένη Ναυτική και Ναυτιλιακή Εκπαίδευση με διεθνή προοπτική. Η νέα ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ καλύπτει όλο το εύρος της ναυτικής εκπαίδευσης, αρχίζοντας από αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχους και μηχανικούς), αξιωματικούς Yacht και Superyacht και πληρώματα και συνεχίζοντας με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Διοίκηση Λιμένων. Επιπλέον, έχει συνάψει συνεργασία με τον Professional Yachting Association (PYA) για την παροχή εξειδικευμένων πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση στον χώρο του Yacht και Superyacht.

undefined

Ο κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στην ομιλία του τόνισε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε απόψε την ίδρυση της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το SolentUniversity του Southampton. Η Ναυτική Ακαδημία – η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά των κρατικών ακαδημιών – ξεκινά αυτό το φθινόπωρο και στόχος της είναι να ανεβάσει το επίπεδο της εκπαίδευσης των ναυτοπαίδων και ειδικότερα των ανώτατων και ανώτερων πληρωμάτων, πλοιάρχων και μηχανικών. Επιπλέον, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και Ακαδημία για την εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των ανθρώπων που στελεχώνουν το Yachting και τα σκάφη αναψυχής, μία ιδιαίτερα πρωτοποριακή κίνηση από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο».

Ο captain Παναγιώτης Τσάκος, εμφανώς συγκινημένος, σε δήλωσή του με τη λήξη της απονομής ανέφερε: «Είναι μεγάλη και σημαντική η τιμή που μου έκανε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το SolentUniversityαπόψε. Όμως, ακόμη πιο σημαντική είναι η απόφαση για την ίδρυση της Ναυτικής Ακαδημίας στον Πειραιά, κάτι που έχει τόσο ανάγκη η δουλειά μας και η μεγάλη ναυτιλία των Ελλήνων. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.»

Η ίδρυση της ιδιωτικής Ναυτικής Ακαδημίας σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και την ελληνική εκπαίδευση, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να φοιτήσουν σε μία από τις καλύτερες ναυτικές ακαδημίες του κόσμου, χωρίς να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι όλοι οι μεγάλοι εφοπλιστικοί όμιλοι και οι ναυτιλιακές εταιρίες που με ενθουσιασμό υποστήριξαν την προσπάθεια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον εκπαιδευτικό οργανισμό στη σημαντική αυτή βραδιά.  

undefined

Δυναμικό «παρών» έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες της ναυτιλίας: 

κ. Ευάγγελος Αγγελάκος (Aggelakos Hellas)

κ. Χάρης Βαφειάς (Stealth Maritime Corporation)

κ. ΧαράλαμποςΜυλωνάς (Transmed Shipping)

κ. ΓιώργοςΠατέρας (Aegeus Shipping)

κα. Λάρα Σταφυλοπάτη (Byzantine Maritime)

κα. Βίλλυ Παναγιωτίδης (Vilpa Holdings)

κκ. Νίκος, Γιώργος και Ανδρέας Τσαβλίρης (TsavlirisGroup)

κ. Γιώργος και Θάνος Φειδάκης (GlobusMaritime)

κ. ΓιάννηςΦράγκος (First Lines Company)

κ. Σίμος Παληός (Diana Shipping)

κ. Ανδρέας Πετράκης (Iolkos Hellenic Maritime Enterprises)

————————————————————————————— 

Δρ. Διαμαντής Ανδριώτης (StealthGas)

κ. Νίκος Βουγιούκας (Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας)

κ. Νikki Παπαδάκης (Inster cargo)

κ. Γιάννης Πλατσιδάκης (Angelicoussis Group)

Capt. Δημήτρης Ματθαίου (Αrcadia Ship Management)

κ. Δημήτρης Στυλιανού (Marmaras Nagivation)

Δρ. Λουκάς Μπάρμπαρης (Safe Bulkers)

κ. Μάριος Γεωργίου (Polyar Shipping)

κ. Σπύρος Καπράλος (Star Bulk Carriers)

κ. Θεόδωρος Κόντες (Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας)

κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος (τέως Γ.Γ. IMO)

κ. Δημήτρης Μητσάτσος κα Χριστιάννα Πρεκεζέ (HELMEPA) 

κα. Ειρήνη Νταϊφά (Πρόεδρος Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά)

κ. Γιώργος Ξηραδάκης (Propeller Club)

κ. Σταμάτης Μπουρμπούλης (EURONAV)

κ. Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος (BΙMCO)

κα. Ελένη Πολυχρονοπούλου (HEMEXPO)

κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης (Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων)

κ. Αντώνης Στελλιάτος (Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού)

κ. Σταύρος Φαφαλιός (MNF Chartering)  

κ. Γιάννης Χαλάς (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο