Τα νέα των μελών μας

Metaxa Hospitality Group: Με εντυπωσιακή επιτυχία η Ετήσια Άσκηση Εκκένωσης στο Creta Maris

 

 

Με την εντυπωσιακή επιτυχία της αναβαθμισμένης Ετήσιας Άσκησης Εκκένωσης του Creta Maris Beach Resort, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη χρονιά, η απόλυτη δέσμευση του Metaxa Hospitality Group στην ασφάλεια και την υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων του Ομίλου.

Στο Creta Maris Beach Resort και με στόχο την προετοιμασία στην αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, πραγματοποιείται την τελευταία δεκαετία η Ετήσια Άσκηση Εκκένωσης, η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός για τον Όμιλο αλλά και για τον προορισμό της Χερσονήσου και της Κρήτης συνολικά.

Φέτος, η Άσκηση Εκκένωσης είχε εμπλουτισμένο περιεχόμενο και διευρυμένο ρόλο. Αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης, στο Εφαρμοσμένο Σεμινάριο Πεδίου Creta Protect: «Διαχείριση Περιβάλλοντος, Κινδύνων και Κρίσεων σε νησιωτικό περιβάλλον», που διοργανώνεται από το ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων» του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου και το Creta Maris, με τη συμμετοχή φοιτητών του συγκεκριμένου ΠΜΣ.

undefined

Παράλληλα, συμμετείχαν ενεργά το Προξενείο Μ. Βρετανίας, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΜΑΚ, το Λιμενικό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χερσονήσου, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός με το τμήμα των Σαμαρειτών Διασωστών και το τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, το Ιατρικό Κέντρο Χερσονήσου και τα ΚΤΕΛ.

Η Άσκηση, πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, Δρ. Ευθύμιου Λέκκα, o οποίος νωρίτερα έδωσε ακαδημαϊκή διάλεξη με θέμα: «Natural Hazards vs Hotels – Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την αντιμετώπιση Φυσικών Κινδύνων σε Τουριστικό Περιβάλλον».

undefined

Την Ετήσια Άσκηση Εκκένωσης 2022 χαιρέτησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Εμμανουήλ Κατσαρός από την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου, o Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Σέγκος Γιάννης, η Πρόξενος Μεγάλης Βρετανίας κ. Clare Douglas, o Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης – Αρχιπύραρχος κ. Τσικαλάς Γεώργιος, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Γιαννακουδάκης Νίκος και ο Τεχνικός Ασφαλείας κ. Ξυλούρης Κώστας.

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκης Ελευθέριος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου Πύραρχος Γ.Κ. κ. Σεληνιωτάκης Μιχαήλ, ο Διοικητής 3ης Ε.Μ.Α.Κ. Κρήτης Αντιπύραρχος κ. Καλογιαννάκης Σταύρος, η Διοικητής 1ου Π.Σ Ηρακλείου Επιπυραγός Γ.Κ κ. Ιωάννου Ειρήνη, ο Προϊστάμενος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χερσονήσου Επιπυραγός κ. Κουκάκης Εμμανουήλ, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παπαδάκης Εμμανουήλ από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου κ. Μακρογιαννάκης Γιώργος, η Λιμενάρχης Χερσονήσου κ. Περυσινάκη Αθανασία, από τον Δήμο Ηρακλείου η κ. Συγγελάκη Δέσποινα Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νεολαίας καθώς και Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης καθώς και ο κ. Παττακός Μαρίνος, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Πολιτικής Προστασίας & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδος κ. Φραγκάκης Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου κ. Μαυρουδής Χάρης, η Υποπρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη κ. Χουρδάκη Αριστέα, ο κ. Νίχλος και κ. Αλεξάκης από τον ΕΟΤ – Περιφερειακή Υπηρεσία Κρήτης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κ. Κοκολάκης Νίκος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Πελεκανάκης Γιώργος, διευθυντές άλλων ξενοδοχείων και λοιποί φορείς.

Το βασικό σενάριο κρίσης της Άσκησης προέβλεπε την ασφαλή και ταχεία μετακίνηση των επισκεπτών του ξενοδοχείου σε προστατευμένο σημείο, σε περίπτωση σεισμού.

Η διαρκής αναβάθμιση της τεχνογνωσίας και των δεξιοτήτων στη διαχείριση κρίσεων του προσωπικού του Creta Maris αποτυπώθηκαν στην άρτια και συντονισμένη συνεργασία του, αποσπώντας τα θερμά συγχαρητήρια όλων, κατά την ειδική αποτίμηση της Άσκησης που ακολούθησε.

undefined

Σε σχετική δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group Ανδρέας Μεταξάς τονίζει:

«Για το Metaxa Hospitality Group η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Το αποδεικνύουμε έμπρακτα, επενδύοντας σταθερά στη δημιουργία κουλτούρας διαχείρισης κρίσεων και στη διαρκή αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των δεξιοτήτων του προσωπικού μας. Η Ετήσια Άσκηση Εκκένωσης του Creta Maris Beach Resort έχει καταξιωθεί με τα χρόνια ως θεσμός για τον Κρητικό τουρισμό και είμαστε πολύ περήφανοι καθώς φέτος αποτελεί μέρος σχετικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ΕΚΠΑ. Ο τουρισμός είναι ευαίσθητο προϊόν και σε μια εποχή διασταυρούμενων κρίσεων, αβεβαιοτήτων και προκλήσεων, η σωστή προετοιμασία και η ικανότητα ετοιμότητας είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη μεγάλη διαφορά στον κλάδο μας».

Λίγα λόγια για το Metaxa Hospitality Group

Το Metaxa Hospitality Group είναι ένας κορυφαίος ελληνικός Όμιλος παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας, αναγνωρισμένος για το ήθος, το πάθος και τον λόγο του. Ξεκίνησε στην Κρήτη το 1975 από τον αείμνηστο Νικόλαο Μεταξά, το έργο του οποίου συνεχίζει η οικογένειά του. Ο Όμιλος λειτουργεί με γνώμονα τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπου εργαζόμενοι, τοπική κοινωνία και επισκέπτες βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του. Σήμερα, αποτελείται από τα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort, στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, TUI Magic Life Candia Maris, στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου και Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, στη Σαντορίνη. Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξής του, ο Όμιλος συνεχίζει να επεκτείνεται στον κλάδο της φιλοξενίας με επενδύσεις στη Σαντορίνη, καθώς και την επένδυση στο Καβούσι της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κωνσταντίνος Τριανταφύλλης, Group Marketing & PR Director, Metaxa Hospitality Group, τηλ. 6972 441449, email: Konstantinos.Triantafillis@metaxahospitality.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο