Τα νέα των μελών μας

Metaxa Hospitality Group: Εκδήλωση Ονοματοδοσίας Συνεδριακού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης»

undefined 

Με μια σεμνή τελετή και σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, το Metaxa Hospitality Group έδωσε το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης», προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη και Αγωνιστή της Ελευθερίας, στο Συνεδριακό Κέντρο που βρίσκεται στο Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Συνεδριακό Κέντρο της Κρήτης, με έκταση 6.000 τ.μ.

«…Αφού ακόμα και τώρα που σας γράφω, η αίθουσα του Συνεδρίου εξακολουθεί να έχει μέσα μου μια παραμυθένια μορφή…» έγραφε σε επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης το 2006, λίγο μετά τη φιλοξενία του, σε αυτόν ακριβώς το συνεδριακό χώρο, όπου για πρώτη φορά παρουσίασε την θεωρία του για τη Συμπαντική Αρμονία, σε ένα Διεθνές, Διεπιστημονικό Συμπόσιο που συν-διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου.

Η πρωτοβουλία αυτή του Metaxa Hospitality Group αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στην προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος σφράγισε τον ελληνικό πολιτισμό στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και έκανε τα χέρια του φτερά για να ταξιδέψει την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

undefined

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιάννης Κουγιουμουτζάκης, ένας εκ των συν-διοργανωτών του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συμποσίου για τον Μίκη Θεοδωράκη και επιμελητής έκδοσης του συλλογικού τόμου με τίτλο «Συμπαντική Αρμονία, Μουσική και Επιστήμη. Στον Μίκη Θεοδωράκη», που εκδόθηκε το 2007 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και αποτέλεσε το αναμνηστικό δώρο προς όλους τους παρευρισκόμενους στην τελετή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια μοναδική μουσική εμπειρία, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική ερμηνεία της κυρίας Μαρίας Φαραντούρη, της πλέον διακεκριμένης και αναγνωρίσιμης γυναικείας φωνής του έργου του Μίκη Θεοδωράκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων και οι κ.κ. βουλευτές Σενετάκης Μάξιμος και Ηγουμενίδης Νικόλαος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κώτσογλου Κυριάκος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μηλάκη Γωγώ και οι κ.κ. Δήμαρχοι Χερσονήσου, Σέγκος Γιάννης, Λασιθίου, Στεφανάκης Ιωάννης και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Σισαμάκης Γιώργος καθώς και ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Κοντάκης Γεώργιος.

undefined

Η κ. Μαρία Φαραντούρη, μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε: «Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι και εγώ στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, όπου το Metaxa Hospitality Group και ο κ. Ανδρέας Μεταξάς πήραν την πρωτοβουλία να δώσουν το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία για τους Κρήτες και για όλους. Τουρισμός και Πολιτισμός είναι αλληλένδετα κομμάτια και είναι σαφές ότι ο κ. Μεταξάς αυτό το γνωρίζει πάρα πολύ καλά».

undefined

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group κ. Ανδρέας Μεταξάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη χαρά μετονομάσαμε σήμερα το Συνεδριακό Κέντρο του Metaxa Hospitality Group, το μεγαλύτερο Συνεδριακό Κέντρο της Κρήτης σε «Convention Center Mikis Theodorakis», προς τιμήν του μεγάλου αυτού Έλληνα. Ο Μίκης άπλωσε την Ελλάδα μέχρι τα πέρατα της γης & ταυτόχρονα αγωνίστηκε με πάθος για την ελευθερία, την ειρήνη και το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το παράδειγμα του εμπνέει όλους εμάς στο MHG στις καθημερινές προσπάθειές μας, να προβάλλουμε το «brand» Ελλάδα & να προωθήσουμε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης, τουριστικής ανάπτυξης, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, ίσες ευκαιρίες απασχόλησης για όλους και μετρήσιμη προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες των προορισμών στους οποίους δραστηριοποιούμαστε».

Λίγα λόγια για το Metaxa Hospitality Group

Το Metaxa Hospitality Group είναι ένας κορυφαίος ελληνικός Όμιλος παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας, αναγνωρισμένος για το ήθος, το πάθος και τον λόγο του. Ξεκίνησε στην Κρήτη το 1975 από τον αείμνηστο Νικόλαο Μεταξά, το έργο του οποίου συνεχίζει η οικογένειά του. Ο Όμιλος λειτουργεί με γνώμονα τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπου εργαζόμενοι, τοπική κοινωνία και επισκέπτες βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του. Σήμερα, αποτελείται από τα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort, στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, TUI Magic Life Candia Maris, στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου και Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, στη Σαντορίνη. Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξής του, ο Όμιλος συνεχίζει να επεκτείνεται στον κλάδο της φιλοξενίας με επενδύσεις στη Σαντορίνη, καθώς και την επένδυση στο Καβούσι της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κωνσταντίνος Τριανταφύλλης, Group Marketing & PR Director, Metaxa Hospitality Group, τηλ. 6972 441449, email: Konstantinos.Triantafillis@metaxahospitality.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο