Τα νέα των μελών μας

Mastercard: Mastercard Fintech Day: Εκεί που η τεχνολογία συναντά την καινοτομία

 

undefined

 

Η Mastercard πραγματοποίησε για πρώτη φορά την Mastercard Fintech Day στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, μία εκδήλωση που συγκέντρωσε επιλεγμένες fintech εταιρείες από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδειχθούν και να κερδίσουν μία θέση στο παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις, Start Path. 

Η Mastercard Fintech Day υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Start Path και έχει ως στόχο την υλοποίηση συνεργειών στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η εκδήλωση περιέλαβε workshops με fintech experts και απόφοιτους του συγκεκριμένου τομέα, αλλά και sessions για networking μεταξύ fintech, Mastercard Country Managers και Senior Executives. 

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν δεκατρείς από τις καλύτερες υποψήφιες fintech εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες αναδείχθηκαν μέσα από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής. Από τις δεκατρείς συμμετέχουσες εταιρείες, 3 προέρχονται από την Ελλάδα, από 2 από τη Βουλγαρία, την Τσεχία και την Πολωνία και από 1 από την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία. 

undefined

Οι τέσσερις εταιρείες που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του Mastercard Fintech Day παρουσίασαν την πρότασή τους σε παράγοντες του τραπεζικού χώρο στην Ελλάδα και την Κύπρο στο πλαίσιο του φετινού Athens Innovation Forum της Mastercard, που πραγματοποιήθηκε την επόμενη από το Mastercard Fintech Day ημέρα. Η ελληνική Woli, μια εφαρμογή ηλεκτρονικού πορτοφολιού για παιδιά, αναδείχθηκε νικήτρια και κέρδισε μία θέση στο παγκόσμιο πρόγραμμα Start Path της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις. 

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Στη Mastercard, είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας. Οι εταιρείες Fintech αποτελούν βασικό πυλώνα του επιχειρηματικού κλάδου και είναι υποχρέωσή μας να τις βοηθήσουμε να αναπτυχθούν και να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώσαμε την πρώτη Mastercard Fintech Day στην οποία προσκαλέσαμε 13 εταιρείες από 8 διαφορετικές χώρες, οι οποίες για εμάς αντιπροσωπεύουν την αφρόκρεμα του fintech οικοσυστήματος της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Στόχος μας, είναι η διοργάνωση μίας εκδήλωσης που υπερβαίνει τα όρια των τοπικών αγορών και θα έχει ένα ουσιαστικό εμπορικό αντίκρισμα, παρέχοντας πραγματική προστιθέμενη αξία σε σχέση με άλλες, παρόμοιες ενέργειες».

Σχετικά με την Mastercard

Η Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των πληρωμών. Αποστολή μας είναι η ενδυνάμωση και διασύνδεση της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας, χωρίς αποκλεισμούς, προς όφελος όλων, με μεθόδους που κάνουν τις καθημερινές εμπορικές συναλλαγές πιο ασφαλείς, εύκολες και προσβάσιμες. Χρησιμοποιώντας ασφαλή δεδομένα και δίκτυα, λειτουργώντας με συνεργασίες και πάθος, τα προϊόντα και οι λύσεις μας υποστηρίζουν τους ιδιώτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην μέγιστη αξιοποίηση της δυναμικής τους. Το ήθος μας, διαμορφώνει την κουλτούρα μας καθώς και όλες τις δράσεις που πραγματοποιούμε εντός και εκτός της εταιρείας, με στόχο τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Μέσα από τη λειτουργία ενός δικτύου επεξεργασίας συναλλαγών σε περισσότερες από 210 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, δημιουργούμε έναν βιώσιμο κόσμο, που προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές δυνατότητες ανεκτίμητης αξίας. 

Συνδεθείτε μαζί μας για να μάθετε ακόμα περισσότερα για την καινοτομία και το αποτύπωμά μας: www.mastercard.com|Twitter: @MastercardNews| Instagram: @MastercardGR| Facebook: MastercardGreece| LinkedIn: linkedin.com/company/mastercard. 

Επικοινωνία:V+OCommunication, Θανάσης Κωστάκης, tko@vando.gr, τηλ. 210 7249000 (298)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο