Τα νέα των μελών μας

Mastercard: Live A Legacy: Mastercard και Women On Top στήριξαν την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών για 4η συνεχόμενη χρονιά

 

undefined

 

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Live A Legacy, η μοναδική πρωτοβουλία-θεσμός της Mastercard και του Women On Top, με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση στον χώρο εργασίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε διαδικτυακή μορφή, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, από διαφορετικά σημεία της χώρας, να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις ξεχωριστές ομιλίες, καθώς και τα Speed Mentoring & Speed Training Sessions.

Οι συμμετοχές στη διήμερη εκδήλωση ξεπέρασαν τις 250, ενώ το ακροατήριο, για ακόμα μία χρονιά απόλαυσε περιεχόμενο που ενέπνευσε και παρακίνησε τις συμμετέχουσες να διεκδικήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι ομιλήτριες και οι ομιλητές της εκδήλωσης αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στη δική τους μοναδική πορεία, τα κίνητρα και τους στόχους που τους οδηγούν να διεκδικούν τα δικά τους προσωπικά όνειρα, αλλά και στον τρόπο που μπορούμε όλοι και όλες μαζί, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, να συμβάλλουμε στην ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο.

undefined

Speakers και διοργανωτές του Live A Legacy – Ημέρα 1η

Η οικοδέσποινα της εκδήλωσης, Λυδία Παπαϊωάννου, υποδέχτηκε και συζήτησε με τον ηθοποιό και σεναριογράφο Γιώργο Καπουτζίδη, τη συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, την ηθοποιό και παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα, τη Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χαρούλα Απαλαγάκη, την τραγουδίστρια Idra Kayne, την ορειβάτισσα Χριστίνα Φλαμπούρη, την Ειδική Αστικής Βιωσιμότητας και Γενική Συντονίστρια της InCommOn, Μάρα Αγγελίδου, τη Διευθύντρια σχεδιασμού της IBM, Ράνια Σβορώνου, τη Director Laskaridis Shipping, Γενική Γραμματέα Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Ιδρύτρια, Διευθύντρια της BlueCycle, Σουζάνα Λασκαρίδη, τη Head of Brand Marketing, Frontier, Μαριλένα Παπακώστα, τη Σύμβουλο Στρατηγικής και Ναυπηγό Μηχανολόγο, Μάρω Βαρβατέ, τη Σχεδιάστρια/Αργυροχρυσοχόο και ιδρύτρια του KAKURU JEWELRY, Ελίνα Κακούρου και τον συνιδρυτή της Mataroa και Υπεύθυνο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, Αντώνη Παπαδόπουλο.

undefined

Speakers και διοργανωτές του Live A Legacy – Ημέρα 2η

Μετά το πέρας των ομιλιών, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκαν τα καθιερωμένα Speed Mentoring & Speed Training Sessions, με ανανεωμένες θεματικές ενότητες, τα οποία προσέφεραν καθοδήγηση καθώς και πολύτιμα εφόδια και εργαλεία στις συμμετέχουσες, ώστε να συνεχίσουν να διεκδικούν δυναμικά και με αυτοπεποίθηση τους στόχους τους, ανεξαρτήτως του χώρου και του κλάδου δραστηριοποίησης τους.

undefined

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος στη σκηνή του Live A Legacy

Η εκδήλωση μπορεί να ολοκληρώθηκε, ωστόσο οι παράλληλες πρωτοβουλίες και δράσεις του Live Legacy συνεχίζονται, πιο δυναμικά από ποτέ. Έτσι, η Mastercard και το δίκτυο συνεργατών της, προσφέρουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στις νέες γυναίκες να κάνουν το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα. Πιο συγκεκριμένα, η Mastercard προσφέρει σε νέες γυναίκες (είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό στάδιο) 3 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης, ενώ οι συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ακόμα 7 θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης, οι οποίες προσφέρονται από την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank, την Edenred και την Eurobank.

undefined

Η Χριστίνα Φλαμπούρη στη σκηνή του Live A Legacy

Παράλληλα, για 3η συνεχόμενη χρονιά, οι συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία από τις 50 εξάμηνες υποτροφίες mentoring που προσφέρει το Live Legacy Mentoring Program. Το δίκτυο μεντόρων του Women On Top προσφέρει ένα διευρυμένο πρόγραμμα το οποίο στοχεύει να απαντήσει στους προβληματισμούς, να ξεκαθαρίσει τους στόχους και να οργανώσει ένα πλάνο με στέρεες βάσεις για τις νέες γυναίκες που αναζητούν μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να διεκδικήσουν τις δέκα θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2021, ενώ οι αιτήσεις για τις 50 υποτροφίες mentoring, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα της πρωτοβουλίας συνεχίζονται μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσφερόμενες θέσεις καθώς και το Mentoring Program του Live Legacy, μπορείτε να βρείτε εδώ.

undefined

Η Ελίνα Κακούρου στη σκηνή του Live A Legacy

Η Λουκία Χωραφά, Head of Marketing & Communications της Mastercard, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, δήλωσε σχετικά: «Για όλους εμάς στη Mastercard, η σημασία του Live Legacy είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή και σημαντική, καθώς η πρωτοβουλία βασίζεται σε όλες τις αξίες που ορίζουν την εταιρική μας κουλτούρα και τις δράσεις μας. Ο κόσμος στον οποίο ζούμε, είναι γεμάτος με ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους μας. Ωστόσο, για πολλές γυναίκες οι ευκαιρίες αυτές δεν είναι πάντα διαθέσιμες. Στη Mastercard, στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, απεριόριστες δυνατότητες, ώστε να μπορούν να πετυχαίνουν ό,τι εκείνοι επιθυμούν –  και ένας κόσμος όπου οι γυναίκες μπορούν να επιτύχουν ό,τι βάλουν στο μυαλό τους, είναι ένας καλύτερος κόσμος για όλους μας. Ακριβώς επάνω σε αυτή τη βάση, στηρίξαμε την ιδέα αυτής της “ζωντανής” και εξελισσόμενης δράσης και είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που τη βλέπουμε να μεγαλώνει και να διευρύνονται διαρκώς οι δράσεις της, ανεξαρτήτως συνθηκών. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στις νέες γυναίκες, ουσιαστικά και πρακτικά. Με ευκαιρίες απασχόλησης και προγράμματα εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης, ώστε κανένας κλάδος να μη θεωρείται “απαγορευτικός» για μία γυναίκα.»

undefined

Λουκία Χωραφά και Στέλλα Κάσδαγλη στη σκηνή του Live A Legacy

Η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top, ανέφερε πως: «Το Live A Legacy είναι μοναδικό γιατί εκτός από την έμπνευση που προσφέρει στις νέες γυναίκες, μας δίνει και τον παλμό των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους σημαντικοί άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πιο ισότιμη κοινωνία. Ζούμε αυτή την αλλαγή εδώ και 4 χρόνια, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία της Mastercard και του Women On Top, και η φετινή εκδήλωση μας έδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι η αλλαγή είναι πολύ πολύ πραγματική -αν και δεν έχει τελειώσει ακόμα!»

Σχετικά με την Mastercard

Η Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των πληρωμών. Αποστολή μας είναι η ενδυνάμωση και διασύνδεση της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας, χωρίς αποκλεισμούς, προς όφελος όλων, με μεθόδους που κάνουν τις καθημερινές εμπορικές συναλλαγές πιο ασφαλείς, εύκολες και προσβάσιμες. Χρησιμοποιώντας ασφαλή δεδομένα και δίκτυα, λειτουργώντας με συνεργασίες και πάθος, τα προϊόντα και οι λύσεις μας υποστηρίζουν τους ιδιώτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, στοχεύοντας στη μέγιστη αξιοποίηση της δυναμικής τους. Το ήθος μας, διαμορφώνει την κουλτούρα μας καθώς και όλες τις δράσεις που πραγματοποιούμε εντός και εκτός της εταιρείας, με στόχο τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Μέσα από τη λειτουργία ενός δικτύου επεξεργασίας συναλλαγών σε περισσότερες από 210 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, δημιουργούμε έναν βιώσιμο κόσμο, που προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές δυνατότητες ανεκτίμητης αξίας.

Συνδεθείτε μαζί μας για να μάθετε ακόμα περισσότερα για την καινοτομία και το αποτύπωμά μας: www.mastercard.com| Twitter: @MastercardNews| Instagram: @MastercardGR| Facebook: MastercardGreece| LinkedIn: linkedin.com/company/mastercard.

Σχετικά με το Women On Top

Το Women On Top είναι ένας οργανισμός με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία. Έχει δημιουργήσει και παρακολουθήσει πάνω από 1000 συνεργασίες mentoring προς όφελος άνεργων γυναικών, γυναικών που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή που θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, γυναικών που θέλουν να επιχειρήσουν κ.ά., και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1500 άνεργες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης. Μέσα από την πρωτοβουλία Women On Top in Business, παρέχει εκπαίδευση, συμβουλευτική και υπηρεσίες διαχείρισης έργου σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που επιθυμούν να κάνουν πράξη την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην αγορά εργασίας. Τέλος, έχει αναπτύξει μία ευρεία πλατφόρμα επικοινωνίας και παραγωγής περιεχομένου, με στόχο το χτίσιμο δυναμικών κοινοτήτων γύρω από τον στόχο της έμφυλης ισότητας, την προώθηση θετικών και ισχυρών γυναικείων προτύπων, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των δομών λήψης αποφάσεων για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες στην ισότιμη συμμετοχή τους στη δημόσια ζωή.

ΕπικοινωνίαV+Communication, Θανάσης Κωστάκης, tko@vando.gr, τηλ. 210 7249000 (298)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο