Τα νέα των μελών μας

Leader Expo: Απολογιστικό Δελτίο Τύπου Greek Tourism Expo 2016

Η 3η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISM Expo, η επίσημη τουριστική Έκθεση της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία 25-27 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo και την εγκαινίασε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. 

 undefined

Για μια ακόμα χρονιά η Έκθεση απέδειξε τη δυναμική της με τη συμμετοχή 250 εκθετών, 120 διεθνούς επιπέδου HostedBuyers από 35 χώρες και χιλιάδων επαγγελματιών επισκεπτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που προέρχονταν από όλους τους κλάδους τουρισμού.

undefined

Mε το σύνθημα  “COME TO MEET THE GREEKS” η 3η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo 2016 μίλησε με τους παρακάτω αριθμούς:

  • 120 διεθνείς και υψηλού επιπέδου Hosted Buyers (Tour Operators, MICE & Associations) από 35 χώρες οι οποίοι κάλυψαν όλους τους τομείς του Ελληνικού Τουρισμού και πραγματοποίησαν νέες συνεργασίες.
  • 250 εκθέτες από όλους τους τομείς του ελληνικού τουρισμού, Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς του Τουρισμού, Ξενοδοχεία, Luxury Boutique Hotels & Villas, Τουριστικά γραφεία, Εταιρείες Κρουαζιέρας, Management, κ.λ.π.
  • 5.128 πολύ επιτυχημένα Β2Β ραντεβού πραγματοποίησαν οι εκθέτες με τους Buyers με στόχο νέες συμφωνίες για την προώθηση του Ελληνικού τουρισμού σε ξένες αγορές.
  • 4.600 περίπου επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από όλους τους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας κάλυψαν τις επαγγελματικές τους ανάγκες με νέες συνεργασίες.
  • 2.930 προκαθορισμένα ραντεβού έκλεισαν επισκέπτες με εκθέτες από το Online πρόγραμμα Visitor’s Matching Program και φυσικά πέραν του αριθμού των λοιπών συναντήσεων που έγιναν στην έκθεση απευθείας στα περίπτερα των εκθετών. 

undefined

Τα Εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά πλαισιωμένη από τον Γεν. Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κα Ντίνα Νικολάκου, τον Πρόεδρο του EBEA κ. Κώστα Μίχαλο, τον Πρόεδρο του ΞΕΕ κ. Γιώργο Τσακίρη, τον Πρόεδρο της ΠΟΔΙΞ κ.  Γιώργο Πελεκανάκη και  άλλους επισήμους.

undefined

Για την Έκθεση απέστειλαν επίσης Χαιρετισμό τους: ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Κόντες και η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κα  Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, ο ΕΟΤ προγραμμάτισε, μέσω των Γραφείων του στην Ιταλία, τη Ρωσία, τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, δημοσιογραφικά ταξίδια (press trips) στην Έκθεση με συνολικά έξι ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι κάλυψαν  ειδησεογραφικά την Έκθεση και τις εκδηλώσεις της. Ειδικότερα αναφέρουμε ότι  συμμετείχαν : η κα Claudia Cabrini , Ιταλίδα δημοσιογράφος της τουριστικής εφημερίδας «TTG», ο κ.  Artem Prokhoro, Προϊστάμενος διεθνών ειδήσεων του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων «INTERFAX», η κα Eleni Hoefsloot, δημοσιογράφος του ολλανδικού επαγγελματικού περιοδικού «Travelution», ο κ. Dieter Weirauch, συντάκτης του γερμανικού ταξιδιωτικού portal «Einfach raus» και ο κ. Ivo Baumann , δημοσιογράφος από το εξειδικευμένο στο συνεδριακό τουρισμό γερμανικό περιοδικό «ICJ MICE Magazine». Κατά τη διάρκεια της παραμονής των έξι δημοσιογράφων στην Αθήνα, ο ΕΟΤ οργάνωσε την  ξενάγησή τους στην Ακρόπολη και το Μουσείο Ακρόπολης, ενώ τους παρέθεσε γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου. Η διοργάνωση της Έκθεσης επιμελήθηκε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων  σε ειδικά σχεδιασμένο FamTripστην Αθήνα όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν ιστορικά σημεία της πόλης και να ταξιδέψουν στα αρώματα και τις γεύσεις της Ελληνικής γαστρονομίας.

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από επίσημους φορείς ( ΞΕΕ-Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΤΕΕ-Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΠΟΔΙΞ- Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων, Περιφέρεια Πελοποννήσου) αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις ( ExpediaInc., και Google) δημιούργησαν ένα υψηλού επιπέδου δίκτυο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τους δεκάδες επαγγελματίες που τις παρακολούθησαν.

ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε  υπό την Αιγίδα των: Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, ΞΕΕ, ΤΕΕ και HAPCO .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο