Τα νέα των μελών μας

KSD: Ολοκληρώθηκε το έργο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

undefined

 

Mε την επιτυχή διοργάνωση της τρίτης και τελευταίας ημερίδας, ολοκληρώθηκε το έργο «Ενίσχυση των Κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής», της υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

H τελική ημερίδα του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Electra Palace, και την παρακολούθησαν υψηλοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, κ. David Pearce, ο πρέσβης της Νορβηγίας, κ. Jorn Gjelstad ο επικεφαλής του Γραφείου του Οργανισμού Διεθνούς Μετανάστευσης στην Ελλάδα, κ. Δανιήλ Εσδράς, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος και άλλοι.

undefined

Στην ημερίδα, αποτυπώθηκαν τα συμπεράσματα από την υλοποίηση του έργου για την ενίσχυση της λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής και οι στόχοι που επετεύχθησαν. 

Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη εκδηλώσεις, η εναρκτήρια (Kick Off Meeting) για την παρουσίαση του έργου, των στόχων του και των επιμέρους δραστηριοτήτων του, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Electra Palace, στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 και η ενδιάμεση συνάντηση (MidTerm Meeting) για την πορεία του έργου, η οποία διεξήχθη στις 22 Ιανουαρίου 2015, επίσης στο ξενοδοχείο Electra Palace. 

Η KSD, ως ανάδοχος του έργου ανέλαβε και υλοποίησε με επιτυχία τις τρεις ημερίδες, καθώς και μια σειρά ακόμη υπηρεσιών.

undefined

 

Μεταξύ άλλων, η εταιρία προχώρησε στην εξεύρεση του χώρου διεξαγωγής, τον οπτικοακουστικό εξοπλισμό του, τη διοργάνωση του Catering για τους συμμετέχοντες, την παροχή υπηρεσίας διερμηνείας τρίωρης διάρκειας σε δύο γλώσσες: ελληνικά και αγγλικά, την παροχή υπηρεσίας βιντεοσκόπησης της εκδήλωσης, την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης και την παραγωγή ολιγόλεπτου βίντεο παρουσίασης της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος των Κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής, το οποίο παρουσιάστηκε στην έναρξη της πρώτης εκδήλωσης. 

Επιπροσθέτως, η KSD, ανέλαβε την δημιουργία και παραγωγή του απαραίτητου πληροφοριακού υλικού, το οποίο διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες, σε κάθε εκδήλωση. Επίσης, στις υποχρεώσεις της ήταν η επικαιροποίηση της λίστας των προσκεκλημένων. 

Μιλώντας για το έργο ο διευθύνων σύμβουλος της ΚSD, Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, πρώτα εξήρε τη συμβολή της υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, στο θέμα της υποδοχής των παράνομα εισερχόμενων μεταναστών στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή, ανθρωπιστική προσέγγιση.

Για το έργο αυτό καθ’ εαυτό, ο κ. Δεριζιώτης είπε: «Η KSD με την ανάληψη του έργου έβαλε ένα μικρό λιθαράκι στις προσπάθειες τις υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής να ενημερώσει για τις υπηρεσίες που προσφέρει, στους εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς που εισέρχονται στη χώρα μας προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, τις περισσότερες φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες».

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο