Τα νέα των μελών μας

KRAFT Paints: Προϊοντική ανάπτυξη με EPD και βλέμμα την αειφορία

undefined

 

Το EPD System είναι ένα Παγκόσμιο Σύστημα Πιστοποίησης Προϊόντων φιλικά προς το Περιβάλλον. Συγκεκριμένα, το EPD αφορά στην πιστοποίηση του κύκλου παραγωγής ενός προϊόντος ως προς το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και την περιβαλλοντική του επίδραση. Είναι ένα πρότυπο το οποίο θα το συναντήσουμε αρκετά έντονα στο μέλλον και που όλο και περισσότερο θα αναζητούν οι μηχανικοί και τα αρχιτεκτονικά γραφεία.

Στην KRAFT Paints και στην BIOCLIMA® έχουν δημιουργηθεί συστήματα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του EPD (Environmental Product Declaration), αλλά και με βάση τις πιστοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τις πιστοποιήσεις ενισχύονται τα δεδομένα που οδηγούν σε καλύτερη αξιολόγηση των Κτηριακών Κατασκευών (LEED, BREAM, WELL κλπ.), καθώς και τεκμηρίωση για το Green Building, ενώ παράλληλα δίδεται αξία στην κατασκευή και διαφοροποίηση στην Αγορά.

undefined

Τα Πιστοποιημένα Δομικά Συστήματα Ενεργειακής Αναβάθμισης BIOCLIMA® είναι πλήρως εναρμονισμένα με όλους τους σύγχρονους Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Κανονισμούς, σχετικά με τη θερμομόνωση και πυροπροστασία των κτηριακών κατασκευών. Η BIOCLIMA® διαθέτει το πρώτο Πιστοποιημένο Ελληνικό Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης με «Πράσινη» Πιστοποίηση EPD (Environmental Product Declaration). Η συγκεκριμένη πιστοποίηση εξασφαλίζει την ανώτερη οικολογική ταξινόμηση των κτηριακών κατασκευών σύμφωνα με τα συστήματα βαθμονόμησης διεθνούς κύρους, όπως LEAD, BREEM και WELL. Επιπλέον, τα καινοτόμα προϊόντα της KRAFT Paints, στα χρώματα εσωτερικής, εξωτερικής τοιχοποιίας και αστάρια, διαθέτουν και αυτά πλέον «Πράσινη» Πιστοποίηση EPD (Environmental Product Declaration), τα οποία ολοκληρώνουν την πράσινη πρόταση στη δόμηση και αισθητική αρτιότητα των κατασκευών με την υπογραφή KRAFT Paints.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο