Τα νέα των μελών μας

KRAFT Paints: Η KRAFT Paints εστιάζει στα πράσινα κτίρια με καινοτόμες λύσεις

 

undefined

 

Η KRAFT Paints, πλήρως εναρμονισμένη με την περιβαλλοντική νομοθεσία και τους κανόνες, δεν σταματά να αξιολογεί τον τρόπο λειτουργίας της, να εφαρμόζει και να βελτιώνει τις πρακτικές και τα συστήματα ενεργειακής και περιβαλλοντικής διαχείρισής της. Με διαρκείς επενδύσεις στην καινοτομία, την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, τον τεχνολογικό εξοπλισμό και με τη διεξαγωγή του συνόλου των δραστηριοτήτων της με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, η KRAFT Paints δεσμεύεται να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Έτσι, η ομάδα R&D της KRAFT Paints, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προϊόντων και συστημάτων που συμβάλλουν στην κατασκευή κτιρίων μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, που αποτελεί βασικό κομμάτι της παγκόσμιας στρατηγικής για τη μείωση εκπομπών άνθρακα και οφείλει να αποτελέσει κύριο στόχο στην κατασκευή κτιρίων, για την επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Το χαρτοφυλάκιο της KRAFT Paints επικεντρώνεται σε φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, υψηλής ποιότητας, για τον τεχνικό και κατασκευαστικό κλάδο από τις πιστοποιήσεις των προϊόντων της έως και την ανάπτυξη συστημάτων θερμομόνωσης.

Η οικογένεια χρωμάτων εσωτερικής τοιχοποιίας Master της KRAFT Paints είναι πιστοποιημένη από τη Eurofins, ανταποκρινόμενη στη βαθμολόγηση που απαιτείται από το σύστημα πιστοποίησης Leed σε αυτή την κατηγορία προϊόντων. Με τις διαφορετικές σειρές προϊόντων, Master, Master Eco, Master Easy Clean, Master Clean Air & Master Hydrocontrol, καλύπτονται οι ανάγκες κάθε τοίχου εσωτερικού χώρου. Η πιστοποίηση Eurofins επικυρώνει ότι τα προϊόντα πληρούν τις απαιτήσεις χαμηλών εκπομπών VOC και αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας στην ποιότητα και τη συμβολή της σε ένα υγιές εσωτερικό περιβάλλον.

undefined

Ακόμη, εκτός από τα αρχιτεκτονικά χρώματα και βερνίκια της KRAFT Paints, ο Όμιλος Druckfarben έχει λανσάρει τη σειρά πιστοποιημένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης Bioclima που συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και είναι ειδικά σχεδιασμένη για το ελληνικό κλίμα. Η ύπαρξη της υγρασίας υπό μορφή διαρροών, συμπύκνωσης υδρατμών και άλλων μορφών στο εσωτερικό αμόνωτων κτιρίων είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντική η γνώση της συμπεριφοράς των δομικών στοιχείων της κατασκευής στην ανάπτυξη τέτοιων επιβλαβών καταστάσεων. Η σειρά Bioclima προσφέρει περισσότερους από ενενήντα συνδυασμούς πιστοποιημένων συστημάτων, ικανοποιώντας οποιαδήποτε οικονομική, τεχνική, κατασκευαστική και αισθητική απαίτηση.

Η εξωτερική μόνωση έχει πρακτικό νόημα, τόσο για την ελαφριά όσο και για τη βαριά κατασκευή κτιρίων. Για την ελαφριά κατασκευή, η δίοδος θερμικής ενέργειας χωρίς απώλειες έχει άμεση επίδραση στο εσωτερικό περιβάλλον. Η εξωτερική θερμομόνωση προστατεύει το δομικό κέλυφος του κτιρίου και μειώνει τις ανάγκες θέρμανσης. Στις βαριές κατασκευές, το κέλυφος του κτιρίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας ρυθμιστής θερμότητας, εξασφαλίζοντας ένα σταθερό κλίμα και μια πράσινη λύση σε κάθε τύπο κτιρίου.

Η οικοδόμηση και η διασφάλιση της πρόσβασης σε βιώσιμα σπίτια μπορεί να βελτιώσει τη δημόσια υγεία, να ελαττώσει τις εκπομπές άνθρακα και να βελτιώσει την αστική βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα, αξίες που η εταιρεία υποστηρίζει και πρεσβεύει. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Όμιλος DRUCKFARBEN στον οποίο ανήκει η KRAFT Paints, έχει μειώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα κατά 25% και έχει πετύχει μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 30%. Συνολικά, η ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική της εταιρείας αποδεικνύει έμπρακτα ότι το πράσινο δεν είναι μόνο χρώμα, είναι στάση ζωής.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο