Τα νέα των μελών μας

JohnsonDiversey Ελλάς ΑΕ: Οι JohnsonDiversey και Clayton Dubilier & Rice ανακοινώνουν επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο

 Racine , Wisconsin / Νέα Υόρκη: Η JohnsonDiversey, Inc. και η Clayton Dubilier & Rice, Inc. (“CD&R”) ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο μία συμφωνία, κατά την οποία κεφάλαιο ύψους $477 εκατομμυρίων επενδύεται από την CD&R για την απόκτηση μετοχικού μεριδίου στην εταιρία 46%, το οποίο αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης διαδικασίας αναδιάρθρωσης των κεφαλαίων της JohnsonDiversey, η οποία τιμάται στα $2.6 δις. Η επανακεφαλαιοποίηση θα δώσει στην εταιρία χρηματοοικονομική ευελιξία, προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά καθαρισμού και υγιεινής. Πέρα από την επένδυση της CD&R, η συναλλαγή αυτή προβλέπει το σχεδιασμό ενός πακέτου χρηματοδότησης του χρέους.

Με ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν τα $3,0 δις σε περισσότερες από 175 χώρες, η JohnsonDiversey αποτελεί μία κορυφαία εταιρία παροχής λύσεων καθαρισμού, υγιεινής και απολύμανσης, παγκοσμίως. Η εταιρία εξυπηρετεί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Φροντίδα Κτιρίων, του Λιανεμπορίου, της Υγείας, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, καθώς και μεγάλους πελάτες του δημοσίου, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και τον Κρατικό Μηχανισμό της Νέας Υόρκης. Ανάμεσα στους πελάτες του ιδιωτικού τομέα ξεχωρίζουν η εταιρία Coca Cola, η PepsiCo, η φαρμακευτική αλυσίδα Walgreens και η παγκοσμίως γνωστή εταιρία παροχής Υπηρεσιών Καθαρισμού, ISS.

“Η JohnsonDiversey κατέχει ηγετική θέση στην αγορά, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες ενός κόσμου που αρχίζει να ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο για την υγεία και την υγιεινή,” αναφέρει ο Richard J. Schnall, συνέταιρος από την CD&R. “Η διοίκηση της JohnsonDiversey έχει ήδη βάλει την εταιρία στο δρόμο για τη μελλοντική ανάπτυξη και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί της, προκειμένου να συμβάλλουμε στο χτίσιμο των ανταγωνιστικών της πλεονεκτημάτων και να δημιουργήσουμε μία επιχείρηση με ακόμα πιο μεγάλη αξία, μακροπρόθεσμα.”

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η οικογένεια Johnson από το Racine, Wisconsin, θα διατηρήσει το 50% της κυριότητας στην εταιρία και ο S. Curtis Johnson θα συνεχίσει να είναι ο Πρόεδρος. Ο James G. Berges, συνεργάτης από την CD&R θα είναι Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Επιπλέον, η Unilever θα διατηρήσει 4% μερίδιο στην εταιρία. Η JohnsonDiversey θα συνεχίσει –με ξεχωριστές συμφωνίες- να πουλάει και να διανέμει στην επαγγελματική αγορά ορισμένα προϊόντα καταναλωτικής επωνυμίας της Unilever και της S.C. Johnson & Son, Inc.   
 
“Αυτή είναι μία συναρπαστική στιγμή για την εξέλιξη της εταιρίας μας”, είπε ο Curtis Johnson. “H οικογένεια Johnson είναι έτοιμη να προχωρήσει μπροστά με το ισχυρό επενδυτικό κεφάλαιο της CD&R, το οποίο αποδεδειγμένα γνωρίζει πώς να χτίζει επιχειρήσεις. Οι αξίες, η κουλτούρα και η ακεραιότητα της CD&R ευθυγραμμίζονται με τις δικές μας αξίες.”

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JohnsonDiversey πρόσθεσε: “Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουμε να είμαστε ο προτιμητέος συνεργάτης ανώτερων και βιώσιμων λύσεων καθαρισμού και υγιεινής για τους πελάτες μας, λύσεις οι οποίες προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον. Η επένδυση της CD&R, μας παρέχει χρηματοοικονομική ευελιξία, αλλά και πρόσβαση στη σημαντική λειτουργική εξειδίκευσή της, η οποία θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας.”

Τους προηγούμενους μήνες, η εταιρία ανακοίνωσε ορισμένα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει σε σχέση με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος, που περιλαμβάνουν τα εξής:

− Έναν περιεκτικό προϊοντικό και εκπαιδευτικό οδηγό για την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης H1N1
− Νέες προϊοντικές καινοτομίες που μειώνουν τη χρήση χημικών, νερού και ενέργειας προστατεύοντας παράλληλα του εργαζόμενους και
− Συμμετοχή με τη μορφή του Ιδρυτικού Μέλους στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Νερό που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τη WWF.

Η JohnsonDiversey ανήκε κατά το 1/3 στην Unilever NV ύστερα από την εξαγορά της DiverseyLever το 2002.  Την περίοδο εκείνη και ως κομμάτι της εξαγοράς, η JohnsonDiversey συμφώνησε να αγοράσει όλο ή μέρος του μεριδίου της Unilever σε μελλοντική ημερομηνία. 

Η εταιρία ανακοινώνει επίσης ότι θα υιοθετήσει νέα εταιρική ταυτότητα. Η ταυτότητα αυτή αντανακλά τα στοιχεία της παγκόσμιας ισχυρής επωνυμίας του τωρινού ονόματος και επιπλέον διατηρεί την απεικόνιση του «νούφαρου» στο λογότυπό της, το οποίο αποτυπώνει την κληρονομιά περιβαλλοντικής ηγεμονίας της οικογένειας Johnson. Το νέο όνομα της εταιρίας θα απλοποιηθεί σε “Diversey, Inc.” και η ταυτότητά της, θα συμπυκνωθεί επισήμως στην πρόταση: “για ένα καλύτερο, υγιέστερο μέλλον” (“for a cleaner, healthier future”).

“Η νέα μας ταυτότητα θα αναγνωρίσει την πλούσια κληρονομιά μας και θα προσφέρει μία σπουδαία άποψη των πλεονεκτημάτων που παρέχουν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας”, είπε ο Curtis  Johnson. “Οι άνθρωποί μας εμπνέονται από τη διαφορά που κάνουμε στις ζωές των ανθρώπων”.

Η συναλλαγή, για την οποία αναμένονται ακόμη οι καθιερωμένες νομοθετικές εγκρίσεις, καθώς και οι εγκρίσεις για τη χρηματοδότηση του χρέους, θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2009.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συναλλαγή θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.jdtransaction.com.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο