Τα νέα των μελών μας

JohnsonDiversey Ελλάς ΑΕ: Η JOHNSONDIVERSEY χορηγεί $1 εκατομμύριο στη WWF

Μία νέα πρωτοβουλία για τη δημιουργία μίας Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Νερό, εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Νερού, η οποία έλαβε χώρα το φετινό Αύγουστο, στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη. Η Παγκόσμια Εβδομάδα Νερού είναι μία ετήσια συνάντηση που φέρνει κοντά ειδικούς, επαγγελματίες, αποφασίζοντες και ηγέτες από όλο τον κόσμο, σε μία προσπάθεια να ανταλλάξουν ιδέες και να αναπτύξουν λύσεις για τον πολύτιμο αυτό φυσικό πόρο. Η πρωτοβουλία αυτή, που ανακοινώθηκε από τη WWF και τους συνεργάτες της, θα καθιερώσει παγκόσμια πρότυπα στη διαχείριση του νερού, καθώς στόχος της είναι να αναδείξει την μεγάλη απειλή που δέχεται το νερό σήμερα, την αυξανόμενη μόλυνση που υφίστανται τα ποτάμια ανά τον κόσμο, καθώς και τη δραματική μείωση που πραγματοποιείται στην άγρια χλωρίδα και πανίδα του γλυκού νερού. Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση, η WWF δέχτηκε μία 4ετή χορηγία $1 εκ. από την JohnsonDiversey, που σαν στόχο έχει να υποστηρίξει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Νερό θα παρέχει ένα νέο και ισχυρό εργαλείο, το οποίο θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση του νερού, καθιερώνοντας αυστηρά και ρεαλιστικά πρότυπα διαχείρισης του νερού. Πρωταρχικός στόχος της, είναι να φέρει κοντά στελέχη από τις κυβερνήσεις, από το χώρο της επιστήμης και της βιομηχανίας, με σκοπό να αξιολογηθεί και να καθιερωθεί ένα ξεκάθαρο σύνολο προτύπων, καθώς και ένα σύστημα πιστοποίησης για την αποδοτική χρήση του νερού. Όταν ολοκληρωθούν τα νέα αυτά πρότυπα, θα αναγνωρίζουν και θα ανταμείβουν τους χρήστες νερού που κάνουν σημαντικά βήματα προκειμένου να ελαχιστοποιούν τις επιδράσεις από τη χρήση του νερού, στους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ήδη ότι πολλά από τα ποτάμια και τις λίμνες του κόσμου μολύνονται ή ξεραίνονται, μειώνοντας έτσι την πρόσβαση σε πόσιμο νερό και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στα διάφορα είδη που «κατοικούν» στο γλυκό νερό. Η τρέχουσα ζήτηση σε νερό από τις πόλεις, από τη γεωργία και τη βιομηχανία έχει ήδη γίνει μη βιώσιμη σε ορισμένες περιοχές και προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Οι απειλές αυτές διογκώνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής, η οποία επηρεάζει σε βάθος και τους παγκόσμιους υδάτινους πόρους.

H JohnsonDiversey, παγκόσμιος προμηθευτής προϊόντων και λύσεων καθαρισμού και υγιεινής, επενδύει σε αυτήν την προσπάθεια και γίνεται ιδρυτικό μέλος της διάσκεψης. Πέρα από την τετραετή χορηγία, οι ειδικοί της JohnsonDiversey στη διαχείριση του νερού, θα παρέχουν τεχνική και λειτουργική υποστήριξη στην προσπάθεια καθιέρωσης των προτύπων. Η JohnsonDiversey είναι επίσης μέλος του προγράμματος της WWF, Climate Savers και υποστηρίζει το επιστημονικό της πρόγραμμα για την προστασία του γλυκού νερού.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JohnsonDiversey Ed Lonergan, τονίζει ότι: «Οι επαγγελματίες ηγέτες ανά τον κόσμο δεν μπορούν να αγνοήσουν τη σημασία που έχει η διατήρηση του νερού, κατά την κατάρτιση των μελλοντικών επιχειρηματικών τους πλάνων. Η καθιέρωση ξεκάθαρων, παγκόσμιων προτύπων για τη χρήση του νερού αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα, το οποίο θα δώσει στις επιχειρήσεις τα εργαλεία που χρειάζονται προκειμένου να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου για τις επόμενες γενιές».

*********
Η Διάσκεψη οργανώνεται μέσω της Συμμαχίας για τη Διαχείριση του Νερού και των οργανωτικών της μελών, που περιλαμβάνει τους φορείς: WWF, Pacific Institute, The Nature Conservancy, Water Witness International, The Water Stewardship Initiative, the Water Environment Federation και το European Water Partnership.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο