Τα νέα των μελών μας

JohnsonDiversey Ελλάς ΑΕ: Αύξηση της δέσμευσης απέναντι στο πρόγραμμα της WWF “Climate Savers” για μείωση των εκπομπών αερίου

Η αρχική υπόσχεση της εταιρίας για μείωση 8% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η οποία συμφωνήθηκε το 2008, όταν έγινε μέλος του προγράμματος Climate Savers της WWF, γίνεται 25% και θα επιτευχθεί στο διάστημα που είχε οριστεί από την αρχή, που είναι το 2013. Με την κίνηση αυτή, η JohnsonDiversey γίνεται ένα από τα πρώτα μέλη που αυξάνει ουσιωδώς τη δέσμευσή του για τη μείωση των εκπομπών αερίου. Για να επιτύχει δε το στόχο αυτό, η εταιρία θα επενδύσει $14 εκ., ενώ παράλληλα θα καταφέρει να εξοικονομήσει $32 εκ. Η επίτευξη του στόχου θα γίνει μέσα από την αύξηση της αποδοτικότητας στη λειτουργία, καθώς και μέσα από στοχευμένες ενέργειες σε κάθε πτυχή της εταιρίας, όπως η παραγωγή, η διανομή και άλλες εμπορικές λειτουργίες.

“Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Climate Savers και η αναθεώρηση του στόχου σε 25%, αντανακλά τη μακρά κληρονομιά περιβαλλοντικής διαχείρισης της εταιρίας και δείχνει το πάθος της να παρέχει ένα καλύτερο και υγιέστερο μέλλον στον κόσμο”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της εταιρίας S. Curtis Johnson.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WWF, Carter Roberts, αναφέρει ότι η αύξηση της δέσμευσης από την πλευρά της εταιρίας μας, πρέπει να λειτουργήσει σαν παράδειγμα και για άλλες εταιρίες, καθώς αποδεικνύει εμφανώς τη δυνατότητα για μεγάλη ανάπτυξη, μέσα από τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Με τον τριπλασιασμό της δέσμευσης η JohnsonDiversey δείχνει στις διάφορες ομάδες ενδιαφερομένων ότι η ενσωμάτωση των κλιματικής αλλαγής στη στρατηγική μίας επιχείρησης, μπορεί να αποτελέσει μία πραγματικά καλή πρακτική. 

Η JohnsonDiversey είναι μία από τις 22 εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Climate Savers. Το Μάρτιο του 2009, η ομάδα αυτών των εταιριών ανακοίνωσε ότι μέσα σε διάστημα δράσης μόλις 10 ετών, επιτεύχθηκε μία μείωση των εκπομπών αερίου κατά 50 εκ. τόνους περίπου. Η μείωση αυτή ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 11 εκ. αυτοκινήτων από την κυκλοφορία ή διαφορετικά με τις ετήσιες εκπομπές αερίων της Ελβετίας.

Η JohnsonDiversey υποστηρίζει μαζί με άλλα μέλη του προγράμματος Climate Savers, την καμπάνια “Ας αφήσουμε την Καθαρή Οικονομία να ξεκινήσει – Let the Clean Economy Begin”, η οποία στοχεύει στο να πείσει τους αποφασίζοντες της Συνόδου Κορυφής για το Περιβάλλον, που θα λάβει χώρα το Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη, να καταλήξουν σε μία φιλόδοξη, δίκαιη και αποτελεσματική συμφωνία για παγκόσμια μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Το πρόγραμμα της WWF Climate Savers δημιουργήθηκε το 1999 σαν μία εθελοντική σύμπραξη εταιριών. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει αποδειχθεί ότι η απόλυτη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, δεν στέκεται η εμπόδιο στην ευημερία μίας εταιρίας. 

Στο πρόγραμμα Climate Savers συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι παρακάτω εταιρίες: Catalyst, The Coca Cola Company, The Collins Companies, Hewlett Packard, IBM, JohnsonDiversey, Johnson & Johnson, Nike, Polaroid, Xanterra, National Geographic, Elopak, Fairmont, Lafarge, Nokia, Nokia Siemens Networks, Novo Nordisk, Sagawa, Sofidel, Sony, Spitsbergen Travel, and Tetra Pak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο