Τα νέα των μελών μας

Ideal Standard: καλοκαίρι = Μπάνιο! Συμβουλές για μοναδική καθαριότητα στο μπάνιο από την Ideal Standard

undefined

 

 

Η Ideal Standard, ο κορυφαίος πάροχος πρωτοποριακών λύσεων μπάνιου, σου προτείνει μερικές απλές, γρήγορες και πρακτικές συμβουλές, ώστε να έχεις ένα υγιεινά καθαρό μπάνιο! 

Το καλοκαίρι βρίσκεται στο αποκορύφωμά του! Ο ήλιος και η θάλασσα είναι οι καλύτεροι μας φίλοι! Τι γίνεται όμως όταν θέλεις μετά τη βουτιά σου στη θάλασσα να απολαύσεις το δροσερό σου ντους και έπειτα να έχεις ένα τέλεια τακτοποιημένο και καθαρό μπάνιο; Όχι δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο νομίζεις να το διατηρήσεις τακτοποιημένο ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς ενοχλητικούς λεκέδες, στίγματα, άλατα και άμμο! Ακολούθησε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές από την Ideal Standard, τον «ειδικό» του μπάνιου! 

Εξαφάνισε τα στίγματα και τους λεκέδες από τα είδη υγιεινής σου:

Και όμως η πορσελάνη δεν είναι τυχαία το επικρατέστερο υλικό στο μπάνιο! Όχι δεν είναι εκεί για να μας παιδεύει με το καθάρισμά της! Αντιθέτως, η υαλώδης πορσελάνη (νιπτήρας, λεκάνη, μπιντέ) θεωρείται ιδανικό υλικό για την υγιεινή, λόγω ενός βασικού του χαρακτηριστικού: Χάρις στην υάλωσή της έχει πολύ χαμηλή απορροφητικότητα στοιχείων προς το εσωτερικό του υλικού. Είναι ένα πολύ ανθεκτικό, λείο και συμπαγές υλικό που καθαρίζει εύκολα με όλα τα ήπια καθαριστικά οικιακής χρήσης, κατά προτίμηση όχι αφρίζοντα. Αν επιθυμείς πιο παραδοσιακές και οικολογικές μεθόδους, μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάλυμα από λευκό ξύδι αναμεμιγμένο με ίση ποσότητα νερού. Ξέπλυνε καλά και σκούπισε με ένα καθαρό και στεγνό πανί. Για επίμονους λεκέδες, όπως υπολείμματα σαπουνιού, αλάτων, αλλά και πουρί στο εσωτερικό της λεκάνης*, πρόσθεσε στο μίγμα 2-3 κουταλιές μαγειρικής σόδας και άφησε το για λίγα λεπτά να δράσει πάνω στην επιφάνεια. Πάντα ξεπλένεις με καθαρό νερό! 

undefined

Κάνε τη μπανιέρα και τις μπαταρίες να λάμψουν:

Εντάξει, έκανες το ντους σου, τώρα όμως φρόντισε να φύγουν η άμμος και τα άλατα! Το καθάρισμα των αλάτων από τα τοιχώματα της ντουσιέρας, τα πλακάκια και τις πορσελάνινες επιφάνειες αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του μπάνιου. Η πιο συνηθισμένη περιποίηση των ακρυλικών προϊόντων – όπως η μπανιέρα ή η ντουσιέρα – είναι να εφαρμόσεις αμέσως μετά τη χρήση τους λίγο καθαριστικό με ένα απαλό σφουγγάρι ή πανί. Ξέπλυνε με καθαρό νερό και η μπανιέρα σου είναι έτοιμη! Τα υπολείμματα από άλατα μπορείς να τα αφαιρέσεις με λίγο ξύδι.
Για τα χρωμέ είδη του μπάνιου – όπως οι μπαταρίες, αλλά και διάφορα αξεσουάρ – μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ειδικά καθαριστικά του εμπορίου, ή ένα ελαφρύ διάλυμα νερού με λευκό ξύδι. Για
extra λάμψη και μεγαλύτερη διάρκεια: Αν σκουπίζεις άμεσα τις μπαταρίες του μπάνιου με ένα στεγνό και καθαρό πανί, θα καθυστερήσεις την επανεμφάνιση αλάτων και συνεπώς την ανάγκη για συχνή γενική καθαριότητα στο μπάνιο! 

undefined

Διατήρησε διάφανες τις επιφάνειες του μπάνιου:

Ένα εύκολο διάλυμα από νερό και ξύδι θα σε βοηθήσει να παραμένουν καθαρά και χωρίς υπολείμματα τα πάνελς και οι καμπίνες ντους.** Μετά από κάθε χρήση πέρασε τις επιφάνειες με ένα μαλακό πανί και στη συνέχεια άφησε την πόρτα και το παράθυρο ανοιχτά προκειμένου να αεριστεί ο χώρος και να στεγνώσουν οι επιφάνειες. Καλό είναι να αποφύγεις την χρήση από αλκαλικά προϊόντα, καυστικές ουσίες ή πολύ δυνατά απορρυπαντικά.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο