Τα νέα των μελών μας

Ideal Standard: Η Ideal Standard International ξεκινά συνεργασία με το διεθνούς φήμης ιταλικό Design Studio “Palomba Serafini Associati”

undefined

 

Η σύμπραξη της Ideal Standard με τη Ludovica και τον Roberto Palomba συνεχίζει την ισχυρή παράδοση της εταιρείας στο να συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο εμβληματικούς στον κόσμο «μαιτρ» του design, με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της σχεδίασης που ταυτίζεται πλέον με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας της Ideal Standard με εξέχοντες Ιταλούς αρχιτέκτονες και το design studio“Palomba Serafini Associati”. Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, τη δημιουργία ενός Κέντρου Σχεδίασης στο Μιλάνο, όπου η Ludovica Serafini και ο Roberto Palomba θα συνεργάζονται στενά με τη σχεδιαστική ομάδα και τους τεχνικούς της Ideal Standard, με στόχο την προώθηση της γενικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Ideal Standard. 

Η νέα αυτή συνεργασία εναρμονίζεται απόλυτα με τη μακρόχρονη και επιτυχημένη ιστορία της Ideal Standard στην καινοτομία και τη σχεδίαση. Μια ιστορία συνδυασμού τεχνολογιών αιχμής με μια πρωτοποριακή αισθητική, που ακολουθεί την εξέλιξη της κοινωνίας και ενισχύει το ρόλο του μπάνιου σε αυτήν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, στις δεκαετίες του 1950 και του 1970, η Ideal Standard, με τη συνεργασία της με κορυφαίους σχεδιαστές όπως ο Gio Ponti και ο Achille Castiglioni, αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα όσον αφορά στην εξέλιξη του μπάνιου, από ένα αμιγώς λειτουργικό δωμάτιο σε έναν πραγματικό χώρο καθημερινής ευεξίας και αναζωογόνησης, που κατέχει εξέχοντα ρόλο είτε στο σπίτι, είτε στους ξενοδοχειακούς χώρους. Σήμερα, καθώς η κοινωνία συνεχίζει να εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, η Ideal Standard επιδιώκει να συνεχίσει αυτήν την παράδοση, θέτοντας για μία ακόμα φορά προκλήσεις τόσο στην ίδια όσο και στους σχεδιαστές της, προκειμένου να φανταστούν τι πρόκειται να επακολουθήσει. Στόχος της είναι να οδηγήσει τις τεχνολογικές καινοτομίες και τη σχεδίαση στο επόμενο επίπεδο και να «χτίσει» τις βάσεις για το μέλλον. 

«Οι διακεκριμένοι designers με τους οποίους συνεργαστήκαμε έως σήμερα προήγαγαν την Ideal Standard στην κουλτούρα της σχεδίασης, αφήνοντας πίσω μια πλούσια κληρονομιά σχεδίων», δήλωσε ο Torsten Türling, CEO Πρόεδρος της Ideal Standard International. «To ιταλικό design και η φιλοσοφία του κατέχει μακροχρόνια σημαντική θέση σε παγκόσμια κλίμακα. Δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερους συνεργάτες από τη Ludovica και τον Roberto Palomba, προκειμένου να αντλήσουμε την γνώση αυτής της παράδοσης στον σχεδιασμό  και να τη αποτυπώσουμε στις σχεδαστικές φόρμες  του 21ου αιώνα». 

Σχολιάζοντας τη νέα συνεργασία, ο Roberto Palomba δήλωσε: «Όταν υλοποιείται σωστά, ένα καλοσχεδιασμένο έργο υπερβαίνει εντελώς τον αρχικό σκοπό του και γίνεται διαχρονικό. Ορισμένα από τα σχέδια της Ideal Standard, που δημιουργήθηκαν από θρύλους του ιταλικού design, όπως ο Ponti και ο Castiglioni, είναι ιδανικές μαρτυρίες αυτής της αρχής. Έχω την τιμή να ακολουθήσω τα βήματα αυτών των μεγάλων Ιταλών designers και να στηρίξω την ανοδική πορεία της Ideal Standard στη σχεδίαση και την ανάπτυξη των καινοτομιών της.».  

Τα πρώτα «δείγματα» της νέας αυτής συνεργασίας της Ideal Standard και του design studio “Palomba Serafini Associati” θα «αποκαλυφθούν» φέτος, κατά τη διάρκεια της διεθνούς  έκθεσης «ISH 2019», της κορυφαίας στον κόσμο εμπορικής έκθεσης που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια, το Μάρτιο, στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Τα νέα δημιουργήματα που θα έχουν οι επισκέπτες την ευκαιρία να δουν επικεντρώνονται στην αποτελεσματική διαχείριση νερού και ενέργειας, σε κτιριακές εγκαταστάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε μας στο: www.idealstandard.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο