Τα νέα των μελών μας

Ideal Standard: Η Ideal Standard χορηγός στο Αρχιτεκτονικό Συμπόσιο/Εργαστήριο Citylab 2019

undefined

 

Η Ideal Standard για ακόμα μια φορά έχει παρουσία σε ενδιαφέροντα επιστημονικά δρώμενα της χώρας μας που αφορούν στον κλάδο της αρχιτεκτονικής. Με αφορμή τη διεξαγωγή του City Lab 2019, η εταιρεία έδωσε το παρόν της με την χορηγία του επίσημου δείπνου των προσκεκλημένων ομιλητών του Συμποσίου, που ακολούθησε μετά από το θεματικό αφιέρωμα στον δάσκαλο, αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη Α. Μ. Κωτσιόπουλο. 

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών περισσότερο από 100 φοιτητές, 25 ομιλητές15 διδάσκοντες και 200 συμμετέχοντες που παρακολουθήσαν τις εργασίες του Συμποσίου και των παράλληλων δράσεων

Τα City Lab αποτελούν επιστημονικές και καλλιτεχνικές δράσεις σύγχρονης σκέψης και συστηματικού λόγου γύρω από επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της ελληνικής πόλης.

undefined

Απευθύνονται, τόσο σε επιστημονικές και ακαδημαϊκές κοινότητες, οι οποίες καταπιάνονται με ζητήματα του χώρου και της τέχνης, όπως καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, γεωγράφους, κοινωνιολόγους και  ανθρωπολόγους ή προέρχονται από συναφή ερευνητικά πεδία (ψυχολογία, σπουδές του φύλου, οικονομία, νομική κλπ.), όσο και στο ευρύ κοινό. Εστιάζουν στη δημιουργική πραγμάτευση αφηρημένων εννοιών (λ.χ. πίστη, έρωτας, χρόνος, σώμα, φόβος) στο σύγχρονο αστικό τοπίο και τις πολλαπλές επανεγγραφές τους στις τέχνες (λογοτεχνία, θέατρο, κινηματογράφος, ζωγραφική, γλυπτική).

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 8 City Lab με μεγάλη επιτυχία. Στο φετινό, 9ο Συμπόσιο τιμήθηκε ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ, Αναστάσιος Κωτσιόπουλος Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην Έδρα του «Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού» της Τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.