Τα νέα των μελών μας

Ideal Standard: Η Ideal Standard εγκαινιάζει μια Νέα Εποχή Σχεδιασμού!

undefined

 

Το Δεκέμβριο του 2018, η Ideal Standard, ένας από τους παγκοσμίως κορυφαίους κατασκευαστές για λύσεις μπάνιου, σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, ανακοίνωσε την αποκλειστική και μακροπρόθεσμη συνεργασία της με τον διακεκριμένο οίκο υψηλού σχεδιασμού «Palomba Serafini Associati». Στην πρόσφατη διεθνή έκθεση ISH 2019 στην Φρανκφούρτη, η εταιρεία παρουσίασε με ενθουσιασμό τις πρώτες σειρές προϊόντων που προέρχονται από αυτή τη συνεργασία, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής Σχεδιασμού. 

Ο Torsten Türling, CEO του Ομίλου Ideal Standard, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, πέτυχαμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, τόσο στην κοστολόγηση των προϊόντων μας, όσο και στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων. Το επόμενο σημαντικό βήμα για εμάς είναι να έχουμε την ηγετική θέση και στον σχεδιαστικό τομέα, ενδυναμώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την επωνυμία μας». 

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός ήταν πάντα αναπόσπαστο μέρος του DNA της Ideal Standard. Έχοντας συνεργασίες πάντα με κορυφαίους σχεδιαστές, όπως ο Gio Ponti τη δεκαετία του 1950 ή οι Achille Castiglioni και Paolo Tilche τη δεκαετία του 1970 και του 1980, η εταιρεία δεν εισήγαγε απλώς την ιδέα του υψηλού σχεδιασμού στον «κόσμο του μπάνιου», αλλά επηρέασε συνολικά την κοινωνία και επαναπροσδιόρισε το ρόλο του μπάνιου σε αυτήν. 

Ο Torsten Türling, συμπλήρωσε: «Η Ideal Standard ήταν πάντοτε ένα brand αφοσιωμένο στο design, το οποίο εξελίσσει, χάρις στην φιλοσοφία μίας συνεχούς ανάπτυξης αλλά και χάρις στην πλούσια κληρονομιά του έργου της. Έχοντας βασίσει την ανάπτυξή μας στους κορυφαίους σχεδιαστές του παρελθόντος και εκπροσωπώντας το ιταλικό Design σε όλες τις πτυχές του παγκοσμίως, δε θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερους από τους Ludovica και Roberto Palomba, για να διερευνήσουμε περαιτέρω αυτή την κληρονομιά και να την αποτυπώσουμε στον 21η αιώνα». 

Η «Palomba Serafini Associati» καθορίζει τις τάσεις στον σχεδιασμό μπάνιων τα τελευταία 25 χρόνια. Εκτός από τον χώρο του μπάνιου, συνεργάζονται με κορυφαίες διεθνείς επωνυμίες όπως η Kartell ή η Samsung. Η δουλειά των διάσημων designers Ludovica & Roberto  Palomba αναγνωρίζεται διεθνώς, ενώ έχουν κερδίσει πληθώρα βραβείων κύρους, μεταξύ των οποίων το καταξιωμένο Compasso D’Oro. Μέχρι και σήμερα, οι PS+A είναι οι μόνοι σχεδιαστές που έχουν λάβει αυτό το βραβείο για κάποιο έργο που αφορά στο μπάνιο. 

undefined

Παρουσίαση της νέας σχεδιαστικής σειράς ειδών υγιεινής στην έκθεση ISH 2019: η νέα Conca.

Η σειρά Conca σχεδιάστηκε αρχικά για την Ideal Standard από τον κορυφαίο σχεδιαστή Paolo Tilche το 1972, δημιουργώντας έντονο αποτύπωμα στην κουλτούρα του σχεδιασμού. Στη σύγχρονη σχεδιαστική ερμηνεία τους, οι Ludovica + Roberto Palomba διατήρησαν τις γεωμετρίες και τις  αισθητικές λεπτομέρειες του αρχικού σχεδίου, αλλά έφεραν στο προσκήνιο τις προηγμένες κατασκευαστικές τεχνολογίες της Ideal Standard, επιτρέποντας ένα νέο επίπεδο καθαρότητας στον σχεδιασμό, το οποίο ήταν αδιανόητο κατά τη δεκαετία του 1970. 

Roberto Palomba: «Το να αναλάβω ένα εμβληματικό σχέδιο, όπως το Conca από έναν σχεδιαστή-δάσκαλο που θαύμαζα από την αρχή της καριέρας μου, ήταν παράλληλα συναρπαστικό αλλά και τρομακτικό. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για το αποτέλεσμα και πιστεύω ότι μπορέσαμε να δημιουργήσουμε ένα έργο που ταιριάζει με τις σημερινές τάσεις, ενώ διατηρεί τον μοναδικό, εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του». 

Η νέα σειρά νιπτήρων CONCA της Ideal Standard που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά παγκοσμίως στην έκθεση ISH 2019, συμπληρώνεται από δύο ξεχωριστές σειρές μπαταριών που σχεδίασαν οι Ludovica + Roberto Palomba: την κυλινδρική JOY και την εξαιρετικά λεπτή αναμικτική σειρά CHECK επίπεδου σχεδιασμού. Και οι δύο προσθέτουν έναν διαφορετικό, μοναδικό χαρακτήρα στους νιπτήρες Conca. Επιπλέον, το στούντιο Palomba Serafini Associati σχεδιάσε τη σειρά λεκανών και μπιντέ BLEND,αλλά και μια εντυπωσιακή μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης, βασισμένη στις σχεδιαστικές γραμμές του Conca.

Και πάλι με στοιχεία της επιτυχημένης σχεδιαστικής κληρονομιάς της Ideal Standard, όπου το χρώμα έπαιζε σημαντικό ρόλο, οι designers Ludovica + Roberto Palomba ανέπτυξαν επίσης μια φίνα νέα χρωματική παλέτα για το σύνολο των κεραμικών ειδών υγιεινής αλλά και των μπαταριών της εταιρείας. Στο επίκεντρο του περιπτέρου των 850m² στην έκθεση ISH, η Ideal Standard παρουσίασε την εμπλουτισμένη χρωματικά σειρά νιπτήρων IPALYSS, κατασκευασμένους από το πατενταρισμένο και εξαιρετικά λεπτό κεραμικό υλικό Diamatec®, το νέο καινοτομικό υλικό της IdealStandard που δίνει εξαιρετική αντοχή σε πολύ λεπτές επιφάνειες.

undefined

Διαμορφώνοντας το μέλλον της σύγχρονης διαβίωσης

Για περισσότερα από 100 χρόνια, η Ideal Standard εστιάζει στην Καινοτομία και στο Σχεδιασμό για να κάνει τη ζωή των πελατών της καλύτερη. Σε στενή συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές αστικού χώρου και κατασκευαστικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, η Ideal Standard στοχεύει στη θετική διαμόρφωση του μέλλοντος της σύγχρονης διαβίωσης, εκπληρώνοντας τόσο τις σημερινές ανάγκες των πελατών, αλλά και προβλέποντας τις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής του αύριο. 

Οι τάσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής, όπως για παράδειγμα (είναι) η τάση «κοινής χρήσης», έχουν δώσει το έναυσμα για μια σαφή εξέλιξη όπου η δημόσια και η ιδιωτική ζωή αλληλεπιδρούν. Αυτό απαιτεί ένα νέο όραμα στις λύσεις μπάνιου, ένα όραμα που περιλαμβάνει το σχήμα, αλλά και τη λειτουργικότητα. 

Στην ISH 2019, η Ideal Standard επιβεβαίωσε το όραμά της με μια σειρά καινοτομιών και νέων προϊόντων, όπως το ολοκληρωμένο σύστημα για εντοιχιζόμενα καζανάκια PROSYS™. Με πρώτη παρουσίαση στην ISH, το PROSYS™ συμπληρώνει ιδανικά την επαναστατική και υγιεινή τεχνολογία έκπλυσης λεκάνης της εταιρείας, την AQUABLADE®. Το καινοτομικό σύστημα NAVIGO® με την τεχνολογία pushbutton προσφέρει την υπέρτατη εμπειρία ντους για ξενοδοχεία, αλλά και κατοικίες. Στα κοινόχρηστα μπάνια, η νέα σειρά της Ideal Standard INTELLIMIX®, που αφορά μπαταρίες με αυτόματο αισθητήρα και ενσωματωμένη παροχή σαπουνιού, αλλά και τα επιτοίχια ουρητήρια SPHERO™ με σύστημα anti-splash, εξασφαλίζουν ευκολία στη χρήση και μέγιστη υγιεινή. 

undefined

Η επόμενη γενιά της Ideal Standard

Η έκφραση που χαρακτηρίζει απόλυτα την ταυτότητα της Ιdeal Standard είναι: «Μαζί για το καλύτερο», όπου «το καλύτερο» είναι η υπόσχεση προς τους πελάτες της, τους έμπιστους συνεργάτες της και τα εκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της καθημερινά. 

Μέσω της συνεργασίας με τον οίκο «Palomba Serafini Associati»και της πρόσφατης δημιουργίας του Παγκόσμιου Κέντρου Σχεδίασης στο Μιλάνο της Ιταλίας, η Ideal Standard στοχεύει στη δημιουργία ενός διακριτού σχεδιαστικού ύφους που αντιμετωπίζει το μπάνιο ως μέρος της αρχιτεκτονικής συνολικά, «όπου συνυπολογίζονται όλα τα στοιχεία» και το οποίο σηματοδοτείται από καθαρότητα και απλότητα. 

Όπως ανέφερε ο Roberto Palomba, «Ένα καλά σχεδιασμένο έργο υπερβαίνει τη λειτουργία του και γίνεται διαχρονικό». Αυτό αποκαλείται από την Ideal Standard «Η αέναη αξία του σχεδιασμού»: μια συνέργεια λειτουργικής τελειότητας και αισθητικής ομορφιάς, όπου ο σχεδιασμός παρέχει νόημα πέραν της λειτουργικότητας, ενώ η ποιότητα είναι κορυφαία. 

Ο Torsten Türling: «Προσβλέπω με ενθουσιασμό σε αυτή την νέα φάση της πορείας μας και της επικέντρωσής μας στον σχεδιασμό. Όπως κανένας άλλος στον τομέα μας, μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω στη μακρόχρονη σχεδιαστική κληρονομιά μας, αλλά και την ευρεία κατασκευαστική εμπειρία μας σε καθεμία από τις βασικές κατηγορίες μας, τα Κεραμικά, τα Αξεσουάρ και τα Είδη μπάνιου. Σε συνδυασμό με τις απαράμιλλες δεξιότητες του σχεδιαστικού οίκου «Palomba Serafini Associati», μπορούμε να δημιουργήσουμε και μεγάλης κλίμακας βιομηχανοποιημένα σχέδια που δεν ήταν εφικτά στο παρελθόν».

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο