Τα νέα των μελών μας

Hilton: Στρατηγική συνεργασία της Hilton με την Ιονική Ξενοδοχειακή για την ανάπτυξη ενός πολυτελούς ξενοδοχείου και ιδιωτικών κατοικιών στο κέντρο της Αθήνας

undefined  undefined

 

Η Hilton (NYSE: HLT) και η Ιονική Ξενοδοχειακή Α.Ε. ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για το νέο ξενοδοχείο και τις ιδιωτικές κατοικίες που θα δημιουργηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Με τη συμφωνία αυτή, τα luxurybrands της Hilton Conrad Hotels & Resorts, Conrad Residences και   Residences θα αποκτήσουν παρουσία στην Ελλάδα και θα λειτουργήσουν εντός του νέου προορισμού που αναπτύσσει η Ιονική Ξενοδοχειακή. Το εμβληματικό κτίριο της Αθήνας, που σήμερα λειτουργεί ως Hilton Athens, πρόκειται να μετασχηματιστεί σε έναν καινοτόμο και πολυδιάστατο προορισμό που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας φιλοξενία, κατοικίες και πολλαπλές εμπειρίες σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες. 

Ο Simon Vincent, Executive Vice President & President, ΕΜΕΑ της Hilton, δήλωσε: «Για περισσότερο από μισό αιώνα το Hilton Athens έπαιξε κομβικό ρόλο στην ανάδειξη της πόλης σε κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό, προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μέλη βασιλικών οικογενειών και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που διατηρούμε και συνεχίζουμε αυτήν την ιστορική κληρονομιά με τα brands Conrad Hotels & Resorts, Waldorf Astoria καθώς και τα Conrad branded residences. Τα πολυτελή brands της Hilton ακολουθούν μια ισχυρή τροχιά ανάπτυξης, με νέες μονάδες στη Σαρδηνία, το Κουβέιτ, την Τουλούμ, το Ραμπάτ, τη Σαγκάη και το Λος Άντζελες μέσα στο ερχόμενο έτος. Με σύγχρονους και πολυτελείς εσωτερικούς χώρους, τεράστιο εύρος παρεχόμενων υπηρεσιών και εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, η νέα μας παρουσία στην Αθήνα πρόκειται να αποτελέσει μία μοναδική προσθήκη στο αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου». 

undefined

Η συμφωνία ενισχύει περαιτέρω τη μακροχρόνια και στενή συνεργασία μεταξύ της Hilton και της Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε. και αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη μακρόχρονη παρουσία της Hilton στην Ελλάδα. Το Hilton Athens άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1963 ως το πρώτο ξενοδοχείο διεθνούς αλυσίδας στη χώρα και έκτοτε συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη της Αθήνας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Το Hilton Athens αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πρωτεύουσας, όπως επιβεβαιώνεται και από την εκτενή έρευνα που πραγματοποίησε πριν από ένα χρόνο η Ιονική Ξενοδοχειακή στο πλαίσιο διαλόγου και συζητήσεων με φορείς της πόλης, η οποία ανέδειξε τη Hilton ως βασικό στοιχείο για την ταυτότητα του νέου προορισμού. 

Ο νέος προορισμός αποτελεί μία στρατηγική επένδυση ύψους άνω των € 130 εκ. από την Ιονική Ξενοδοχειακή, πλέον της αρχικής επένδυσης των περίπου € 145 εκ. για την εξαγορά του κτιρίου. Φιλοδοξεί να  εισάγει στην πρωτεύουσα, ένα καινοτόμο αναπτυξιακό μοντέλο μεικτής χρήσης και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της αλλά και για επισκέπτες. Θα περιλαμβάνει -πέραν της ξενοδοχειακής χρήσης- ιδιωτικές κατοικίες, ιδιωτική λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες μέσα από δραστηριότητες αναψυχής και ευεξίας, με στόχο να συμβάλει περαιτέρω στην καθιέρωση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στην Ευρώπη για ταξίδια ή ακόμα και για μόνιμη διαμονή. Προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό διεθνών και ελληνικών brands, ο νέος προορισμός φιλοδοξεί να εμπνεύσει τους κατοίκους της πρωτεύουσας, καθώς και τους ξένους επισκέπτες, καλώντας τους να βιώσουν το αυθεντικό πνεύμα της σύγχρονης Αθήνας. 

undefined

«Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου προορισμού πόλης που θα συνδέσει δυναμικά την Αθήνα και τους κατοίκους της με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς, να επεκτείνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Hilton  και είμαστε βέβαιοι ότι η κληρονομιά του Hilton Athens μαζί με τη διεθνή τεχνογνωσία της Hilton θα συμβάλουν σημαντικά στην  περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτεύουσας», δήλωσε σχετικά με την συμφωνία ο Αχιλλέας. Β. Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε., προσθέτοντας ότι, «Μετά από έξι δεκαετίες παρουσίας του Ηilton στην Ελλάδα και συνεργασίας με τον όμιλο που ίδρυσε ο Conrad Hilton, είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε πλέον να το αποκαλούμε με το μικρό του όνομα: Conrad». 

Ο Dino Michael, Senior Vice President & Global Category Head του Hilton Luxury Brands, δήλωσε: «Η Αθήνα είναι μια πόλη που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη που αναζητεί την πολυτέλεια. Με μακρά ιστορία, συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, αποτελεί την κατάλληλη τοποθεσία για τη φιλοξενία του brand Conrad Hotels & Resorts στην Ελλάδα. Παράλληλα, βλέπουμε όλο και μεγαλύτερη ζήτηση για ιδιωτικές κατοικίες που προσφέρουν τη χαρακτηριστική υψηλού επιπέδου φιλοξενία μας. Γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Ιονική Ξενοδοχειακή και παρουσιάζουμε αυτό το συναρπαστικό σχήμα για πρώτη φορά στην Αθήνα». 

Το νέο ξενοδοχείο Conrad, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του το 2024, θα περιλαμβάνει περίπου 280 δωμάτια και σουίτες, καθώς και περίπου 50 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences. To έργο αυτό αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στο ταχέως αναπτυσσόμενο πολυτελές χαρτοφυλάκιο της Hilton σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που εκτείνεται σήμερα σε τοποθεσίες όπως το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, το Άμστερνταμ και η Ρώμη. Έχοντας παρουσία σε πέντε ηπείρους με 40 ξενοδοχεία, το Conrad Hotels & Resorts απευθύνεται στους πολίτες του κόσμου, συνδυάζοντας την καινοτομία, με το σύγχρονο design και την τέχνη.  

undefined

Εκτός από τις ξενοδοχειακές παροχές, τα Waldorf Astoria και Conrad διαθέτουν ένα κορυφαίο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο κατοικιών, οι οποίες επαναπροσδιορίζουν την πολυτέλεια, συνδυάζοντας την άνεση μιας ιδιωτικής κατοικίας, με υψηλής αισθητικής design και κορυφαίες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, σε τοποθεσίες όπως το Κο Σαμούι, το Σικάγο, το Ντουμπάι και το Λας Βέγκας. 

Σχετικά με την Ιονική Ξενοδοχειακή Α.Ε.

Η Ιονική Ξενοδοχειακή Α.Ε.  δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού, της φιλοξενίας και της διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει ένα ιστορικό και εμβληματικό ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, με μεγάλη κληρονομιά στη διεθνή φιλοξενία. Αυτό το μοναδικό τοπόσημο μετατρέπεται σε έναν νέο προορισμό πόλης που θα διαθέτει πολυτελές ξενοδοχείο και ιδιωτικές κατοικίες, σύγχρονη ιδιωτική λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα μοναδικών εμπειριών. 

Σχετικά με τη Hilton

Η Hilton (NYSE: HLT) ηγείται παγκοσμίως στο χώρο της φιλοξενίας με ένα χαρτοφυλάκιο 18 εταιριών παγκοσμίου φήμης που περιλαμβάνει περισσότερα από 6.700 ξενοδοχεία και resort με σχεδόν ένα εκατομμύριο δωμάτια σε 122 χώρες και περιοχές. Ακολουθώντας με αφοσίωση τον αρχικό στόχο του ιδρυτή της, να γεμίσει τον πλανήτη με το φως και τη ζεστασιά της φιλοξενίας, η Hilton έχει υποδεχθεί περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια επισκέπτες στην ιστορία των 100 και πλέον ετών της, κέρδισε την κορυφαία θέση στη λίστα με τους καλύτερους χώρους εργασίας του 2021 και τον τίτλο του Ηγέτη στην Παγκόσμια Βιομηχανία (Global Industry Leader) στους Δείκτες Αειφορίας του Dow Jones της ίδιας χρονιάς. Το 2020 λανσαρίστηκε το Hilton Clean Stay θέτοντας ένα πρότυπο για την καθαριότητα και την απολύμανση στο χώρο των ξενοδοχείων παγκοσμίως. Μέσω του βραβευμένου προγράμματος τακτικών επισκεπτών Hilton Honors, περισσότερα από 123 εκατομμύρια μέλη που κάνουν κράτηση απευθείας με τη Hilton μπορούν να κερδίσουν πόντους για διαμονή στα ξενοδοχεία της εταιρίας και να βιώσουν εμπειρίες που τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν. Με τη δωρεάν εφαρμογή Hilton Honors oι επισκέπτες μπορούν να κλείσουν τη διαμονή τους, να επιλέξουν το δωμάτιό τους, να κάνουν check-in ανέπαφα, να χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό κλειδί και να κάνουν check out -όλα από το κινητό τους. Επισκεφτείτε το newsroom.hilton.com για περισσότερες πληροφορίες και συνδεθείτε με τη Hilton στα FacebookTwitterLinkedInInstagram και YouTube

Σχετικάμετο Waldorf Astoria Hotels & Resorts

Η Waldorf Astoria Hotels & Resorts διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο 35 εμβληματικών ακινήτων αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο τοποθεσίες-ορόσημα παγκοσμίως με την απόλυτη δέσμευση για προσωπική εξυπηρέτηση και υψηλή γαστρονομική τεχνογνωσία. Ως μέρος των εξαιρετικών τοποθεσιών που βρίσκονται και την αληθινή Waldorf εξυπηρέτηση, τα ξενοδοχεία WaldorfAstoria προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από τη στιγμή που ένας επισκέπτης κάνει κράτηση μέχρι το checkout. Εκτός από τα ξενοδοχεία, η WaldorfAstoriaδιαθέτει το καλύτερο χαρτοφυλάκιο κατοικιών στην κατηγορία του, παρέχοντας την άνεση μιας ιδιωτικής κατοικίας σε συνδυασμό με τις αξεπέραστες ανέσεις και τη θρυλική εξυπηρέτηση του WaldorfAstoria. Η WaldorfAstoria είναι μέρος της Hilton, μιας κορυφαίας παγκόσμιας εταιρείας στον κλάδο της φιλοξενίας. Ζήστε μια θετική εμπειρία διαμονής στη WaldorfAstoriaHotels & Resorts κάνοντας κράτηση στο waldorfastoria.com ή μέσω του βραβευμένου προγράμματος τακτικών επισκεπτών Hilton Honors. Τα μέλη του Hilton Honors που κάνουν κράτηση απευθείας μέσω των προτιμώμενων καναλιών του Hilton έχουν πρόσβαση σε άμεσα προνόμια. Μάθετε περισσότερα για τη Waldorf Astoria Hotels & Resorts στη διεύθυνση newsroom.hilton.com/waldorfastoria και συνδεθείτε στο Twitter, Instagram και Facebook

Σχετικά με την Conrad Hotels & Resorts

Με δραστηριότητες σε πέντε ηπείρους και 40 ακίνητα, η Conrad Hotels & Resorts έχει δημιουργήσει μια μοναδική σύνδεση μεταξύ του σύγχρονου design, της κορυφαίας καινοτομίας και της τέχνης με στόχο να εμπνεύσει τους διεθνείς επισκέπτες. Τα Conrad είναι μέρη όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την εξυπηρέτηση και το στυλ με τους δικούς τους όρους — όλα αυτά ενώ συνδέονται τόσο με τον τοπικό όσο και με τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζήστε την απόλυτη εμπειρία με την Conrad Hotels & Resorts κάνοντας κράτηση στο conradhotels.com ή μέσω του βραβευμένου προγράμματος τακτικών επισκεπτών Hilton Honors. Τα μέλη του Hilton Honors που κάνουν κράτηση απευθείας μέσω των προτιμώμενων καναλιών του Hilton έχουν πρόσβαση σε άμεσα προνόμια. Μάθετε περισσότερα για την Conrad Hotels & Resorts στη διεύθυνση newsroom.hilton.com/conradhotels και συνδεθείτε στο Facebook, Instagram και Twitter

 

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Hilton – EMEA

Tilly Beaumont, tilly.beaumont@hilton.com

 

Ιονική Ξενοδοχειακή

Μαρίνα Παπατσώνη, 211 0160013, mpapatsoni@temes.gr

Βάλια Βανέζη, 211 0160152, vvanezi@temes.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο