Τα νέα των μελών μας

Hermes Hotel: Απονομή Περιβαλλοντικού Βραβείου “Green Key 2012”

Το «ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΛΕΙΔΙ» («GREEN KEY») είναι ένα διεθνές Πρόγραμμα που απονέμει  ένα σήμα οικολογικής ποιότητας (eco-label). 

Tο Πρόγραμμα αυτό ενεργεί ως ερέθισμα για τη μετατροπή κάθε τουριστικής μονάδας, μικρής ή μεγάλης, σε «πράσινη». Αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό στο ζωτικό χώρο της Βιομηχανίας του Τουρισμού, αφού ευαισθητοποιεί και προτρέπει για την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον, που εγγυώνται την προστασία του και προάγουν την αειφόρο ανάπτυξη.

Απευθύνεται γενικώς σε τουριστικές μονάδες και, για την τρίτη χρονιά εφαρμογής του στην Ελλάδα, κυρίως σε Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κάθε δυναμικότητας.

Το Πρόγραμμα “GREEN KEY” συντονίζεται από το διεθνές ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (FEE-FOUNDATION FOR THE ENVIRONMENTAL EDUCATION) και λειτουργεί σήμερα σε 17 χώρες παγκοσμίως.

Εθνικός χειριστής του Προγράμματος είναι Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, η αρχαιότερη περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία κάνει πράξη από το 1951 την ηθική δέσμευσή της που αφορά στη διαφύλαξη και προστασία του Περιβάλλοντος, αλλά και στη διαμόρφωση ισχυρής περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η Εθνική Επιτροπή Κρίσεων του GREEN KEY βράβευσε τις ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα που ικανοποιούν τα κριτήρια του.

Τα κριτήρια εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και  στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που πρέπει να οργανώνεται για τους επισκέπτες, το προσωπικό, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της μονάδας που βραβεύεται με το GREEN KEY. Καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, την κατανάλωση νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα της τροφής και των ποτών, τη μετατροπή των ελεύθερων χώρων σε χώρους πρασίνου και επιπλέον την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Το ξενοδοχείο «IBEROSTAR HERMES HOTEL» στην πόλη του Αγίου Νικολάου βραβεύτηκε με το “Green Key” γιατί εδώ και χρόνια καλύπτει όλα τα κριτήρια του προγράμματος, όπως περιβαλλοντική εκπαίδευση προς κάθε κατεύθυνση και περιβαλλοντική διαχείριση σε όλους τους τομείς.

 Το ξενοδοχείο συμμετείχε επίσης ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F. «Ώρα της Γης» ενάντια στην κλιματική αλλαγή, το Σάββατο 27 Μαρτίου σβήνοντας από τις 20:30 έως τις 21:30 τα φώτα όλης της ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ στις 22 Απριλίου ¨Ημέρα της Γης» διοργάνωσε εκδήλωση στους πελάτες και το προσωπικό του ξενοδοχείου με θέμα: «Το περιβάλλον και η περιβαλλοντική πολιτική της εταιρείας μας»

Η βράβευση πραγματοποιείται κάθε χρόνο για εκείνες τις μονάδες που ικανοποιούν τα κριτήρια του Προγράμματος και έχει ισχύ για ένα ημερολογιακό έτος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο