Τα νέα των μελών μας

HAPCO: Συναντήσεις μελών Δ.Σ. του HAPCO με εκπροσώπους της πολιτικής και τουριστικής ηγεσίας

undefined

 

Αποδεικνύοντας έμπρακτα το αγαστό πνεύμα συνεργασίας, που χαρακτηρίζει τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων –HAPCO, εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του πραγματοποίησαν τις τελευταίες μέρες σειρά επαφών με εκπροσώπους της πολιτικής και τουριστικής ηγεσίας της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του HAPCO, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Ντίνο Αστρά, τον Αντιπρόεδρο, κ. Παναγιώτη Ποδηματά και τη Γενική Γραμματέα, κα. Σίσσυ Λυγνού, επισκέφτηκε το γραφείο της Βουλευτού και Υπεύθυνης του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, προκειμένου να την ενημερώσουν για την κατάσταση του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του HAPCO σκιαγράφησαν στην κα Κεφαλογιάννη την υφιστάμενη κατάσταση της συνεδριακής αγοράς και παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ώστε από κοινού φορείς και Πολιτεία να δράσουν προς επίλυση τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, από πλευράς HAPCO, στην επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενός Μητρώου Συνεδρίων, στο θέμα της πιστοποίησης του επαγγέλματος του Οργανωτή Συνεδρίων, όπως επίσης και στην ανάγκη στοχευμένων δράσεων για την προώθηση και προβολή των συνεδριακών δυνατοτήτων της χώρας μας. Όπως επισημάνθηκε, τα θέματα αυτά αποτελούν στόχους προς δράση της Επιτροπής Συνεδριακού Τουρισμού, η οποία συστάθηκε με απόφαση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κυρίας Άντζελας Γκερέκου (3 Μαρτίου 2010) και πρόκειται να συνεδριάσει προσεχώς. Τέλος, κατά τη συνάντηση, λόγος έγινε και για το μέχρι σήμερα «πολύπαθο» στάδιο του Tae-Kwon-Do στο Φάληρο, η μετατροπή του οποίου σε Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο αναμένεται να συμβάλει αισθητά στην αναβάθμιση του προσφερόμενου ελληνικού συνεδριακού προϊόντος.

Συνεχίζοντας τις επαφές με τουριστικούς φορείς της χώρας, την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του HAPCO, κ. Ντίνος Αστράς, η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ., κα Σίσσυ Λυγνού και η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου, κα Λύντια Μαστρονικολή επισκέφτηκαν τα γραφεία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων – HATTA, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του HATTA, κα Αργυρώ Φίλη, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Μάριο Καμμένο, τον Γενικό Έφορο, κ. Βασίλη Κοντό, το Μέλος, κ. Νίκο Κελαϊδίτη, όπως επίσης και τη Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου, κα Άννα Ανυφαντή.

Οι εκπρόσωποι των Δ.Σ. αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο φορέων σε θέματα συνεδριακού τουρισμού, ενώ κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε
και η πρόσφατη Ερμηνευτική Εγκύκλιος του ΕΟΦ με θέμα «Έγκριση διεξαγωγής εκδηλώσεων ιατρικής ενημέρωσης και έκδοση άδειας χρηματοδότησης αυτών», που έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων στη λειτουργία των τουριστικών γραφείων/PCOs, τα οποία ειδικεύονται στην οργάνωση ιατρικών συνεδρίων. Τέλος, μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε ομόφωνα και από τους δύο Συνδέσμους η συνέχιση της συνεργασίας HAPCO – HATTA για συμμετοχή με κοινό περίπτερο στις ελληνικές τουριστικές εκθέσεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο