Τα νέα των μελών μας

HAPCO: Με την ουσιαστική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση EIBTM 2010

Σημαντικά ενισχυμένη και με ουσιαστική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού ήταν η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση συνεδριακού τουρισμού EIBTM 2010, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Βαρκελώνη (29 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2010, Fira Gran Via).

Παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, η διεθνής αγορά συνεδρίων και εκδηλώσεων δείχνει να εμπιστεύεται την Ελλάδα και πολλοί εκπρόσωποί της εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μελλοντικών διοργανώσεων στην Ελλάδα, όπως προέκυψε από σειρά συναντήσεων που είχαν ο HAPCO – Hellenic Association of Professional Congress Organizers και τα μέλη / συν-εκθέτες του κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή έκθεση EIBTM, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε και για διοργανώσεις incentives στην Ελλάδα, έπειτα από αρκετά χρόνια έλλειψης σχετικών αιτημάτων.

Έχοντας ως απώτερο στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή πόλο έλξης για συνέδρια και εκδηλώσεις, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σειρά επαφών με εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς συνεδριακής αγοράς. Παράλληλα, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε διεθνή μέσα, ο Υφυπουργός παρουσίασε τις προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού και τις θεσμικές αλλαγές που επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού για την ενίσχυση της «συνεδριακής» Ελλάδας.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κρίθηκε τέλος και η συνάντηση του Υφυπουργού με τον Martin Sirk, CEO του ICCA (International Congress and Convention Association), παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του HAPCO, κυρίας Λύντιας Μαστρονικολή και της Διευθύντριας του Γραφείου ΕΟΤ Μαδρίτης, κυρίας Δώρας Μακρή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υφυπουργός παρουσίασε στον κ. Sirk τις δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού με τη δημιουργία δέκα νέων Γραφείων Συνεδρίων (Convention Bureau) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τη σύσταση ειδικής μικτής επιτροπής για θέματα συνεδριακού τουρισμού, ενώ από την πλευρά του ο κ. Sirk δήλωσε την πλήρη στήριξη του στις δράσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του HAPCO προς την ενίσχυση του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού.

(από αριστερά προς δεξιά): Η κα Ειρήνη Τόλη, Ειδική Γραμματέας του Δ.Σ. HAPCO και Διευθύντρια Τμήματος Συνεδρίων / Διευθύνουσα Σύμβουλος της ERA ΕΠΕ, η κα Τζένη Τασσιοπούλου, Reservation Manager του CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI, η κα Δέσποινα Αμαραντίδου, Μέλος του Δ.Σ. HAPCO και Πρόεδρος της ARTION CONFERENCES & EVENTS, η κα Λύντια Μαστρονικολή, Γενική Διευθύντρια του HAPCO, ο κ. Μιχάλης Βασταρδής, Γενικός Διευθυντής του ELYSIUM RESORT & SPA, ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Μέλος του Δ.Σ. HAPCO και Destination Manager της LA GRECA D.M.C., η κα Κατερίνα Γιαννούδη, Διευθύντρια Πωλήσεων & Μάρκετινγκ του PARK HOTEL ATHENS, η κα Γεωργία Νικολακοπούλου, Manager, Incoming Meetings & Events της AFEA TRAVEL & CONGRESS SERVICES.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο