Τα νέα των μελών μας

HAPCO: IMEX AMERICA 2011- «Ζωντανό» το ενδιαφέρον της Αμερικής για διοργανώσεις συνεδρίων – εκδηλώσεων στην Ελλάδα

Εκπληρώνοντας στο ακέραιο κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η διεθνής έκθεση συνεδρίων και εκδηλώσεων IMEX America (Sands Expo Convention Center, Λας Βέγκας). Οι πόρτες της έκθεσης άνοιξαν την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και έκλεισαν το απόγευμα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Σημειώνεται ότι όπως στην ΙΜΕΧ Frankfurt, έτσι και στην IMEX America υπήρξε Association Day (Δευτέρα 10 Οκτωβρίου) με ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα ομιλιών και σεμιναρίων, αλλά και όπως πάντα πρόσφορο έδαφος για networking.

Περισσότεροι από 2.000 hosted buyers, 1.700 επισκέπτες και περίπου 2.000 εκθέτες σηματοδότησαν με την παρουσία τους την αξία της έκθεσης ως μια εκ των σημαντικότερων στο χώρο των συνεδρίων και εκδηλώσεων για επαγγελματικές συναντήσεις, εκπαίδευση και networking. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων είχε ως έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ εκθέτες υπήρχαν επίσης και από χώρες της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας. Σύμφωνα με στοιχεία των οργανωτών, από την Ευρώπη προερχόταν το 1/5 των εκθετών.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – Hellenic Association of Professional Congress Organizers (HAPCO) και τα μέλη –συνεκθέτες του άδραξαν την ευκαιρία για ενίσχυση των σχέσεων τους με επιχειρήσεις των ΗΠΑ και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού – ΕΟΤ κατάφεραν και παρουσίασουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις συνεδριακές δυνατότητες της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον των Αμερικάνων για διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα παραμένει ζωντανό, αλλά λόγω της γενικότερης οικονομικής / κοινωνικής κατάστασης της χώρας, πολλά αιτήματα τους αφορούσαν διοργανώσεις για μετά το 2012, έως ότου επανέλθει και πάλι η ηρεμία στην καθημερινή ζωή της Ελλάδας.

Η επόμενη IMEX America θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Λας Βέγκας το διάστημα 9-11 Οκτωβρίου 2012.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο