Τα νέα των μελών μας

Grecotel Hotels & Resorts: Το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort φιλοξένησε τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα

undefined

 

 

Το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας, φιλοξένησε η Grecotel στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort, από τις 22 έως τις 2Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα που διοργανώθηκε για  4η συνεχή χρονιά, από το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και άλλων κορυφαίων ρωσικών και ελληνικών επαγγελματικών οργανώσεων.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα πραγματοποιήθηκε ξεχωριστό γαστρονομικό δείπνο, που σηματοδότησε την έναρξη της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους, προσωπικότητες της Ελλάδας και της Ρωσίας. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μοναδικές γεύσεις από την κουζίνα της περιοχής του Κουμπάν, που επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ο κορυφαίος σεφ  Andrey Matiukha.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (Chef’s Club of Greece), του Διεθνούς Οινογαστρονομικού Κέντρου Ρωσίας (International Center of Wine and Gastronomy, ΙCWAG, Μόσχα) και της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Ξενοδόχων Ρωσίας.

undefined

 

Με την παρουσία τους τίμησαν τη διοργάνωση οι κκ. Χαράλαμπος ΚαρίμαληςΠρόεδρος του ΕΟΤ, Αγγελική ΧονδροματίδουΑντιπρόεδρος ΕΟΤ και Διευθύντρια του γραφείου της Υπουργού Τουρισμού, Πολύκαρπος ΕυσταθίουΔιευθυντής Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης – Εκπρόσωπος του Ελληνο-Ρωσικού Επιμελητηρίου, Alexander KhomenkoΔιευθυντής του Ρωσικού Πολιτιστικού και επιστημονικού Κέντρου Αθηνών, διπλωματικοί ακόλουθοι της ρωσικής πρεσβείας και του Καζακστάν, καθώς και εκπρόσωποι του ελληνικού και του ρωσικού τύπου.Από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας παρευρέθηκαν οι κκ. Αναστάσιος Τόλης – Επίτιμος Πρόεδρος, Τάσος Πρωτοψάλτης – Πρόεδρος, Τάσος Ζησόπουλος Αντιπρόεδρος, Μίλτος ΚαρούμπαςΜέλος ΔΣ & Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής, Έκτωρ Ιωάννου – Γενικός Γραμματέας και Κωνσταντίνος Τάσης – Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort και την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, με το Συνέδριο Γαστρονομίας, το οποίο παρακολούθησαν Έλληνες και Ρώσοι δημοσιογράφοι, μαθητές τουριστικών επαγγελμάτων από το Mediterranean College, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και πλήθος κόσμου που είχε δηλώσει συμμετοχή.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κκ. Σάκης Τζανέτος, Executive Chef του Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort και Andrey Matiukha, διεθνούς φήμης σεφ από την πόλη Κρασνοντάρ της Ρωσίας. Οι δύο σεφ, μεταξύ άλλων, παρουσίασαν με τον συντονισμό του Igor Bukharov ξεχωριστά πιάτα «εμπνευσμένα», από παραδοσιακές ελληνικές και ρωσικές συνταγές, τα οποία αξιολόγησαν οι κκ. Αναστάσιος Τόλης – Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Ηλίας Μαμαλάκης – Γευσιγνώστης, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης – Grecotel Operations Director, Leonid Gelibterman – Πρόεδρος ICWAG και Igor Bukharov που αποτελούσαν την Επιτροπή Αξιολόγησης.

undefined

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Διεθνούς Οινο-Γαστρονομικού Κέντρου Ρωσίας και του κου Φίλιππου Κούτρα, ιδρυτή του site estiatoria.gr.

Ακολούθησε γαστρονομικό δείπνο με γεύσεις και ιδιαίτερα αρώματα από τη σύγχρονη κουζίνα της Μόσχας. Τα πιάτα επιμελήθηκε ο γνωστός σεφ Anton Salnikov, ο οποίος εμπνεύστηκε το μενού από το φθινόπωρο της Μόσχας. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με παρουσίαση από την τετραμελή ομάδα των Ρώσων Σεφ, οι οποίοι ευχαρίστησαν την Grecotel και το Cape Sounio για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Grecotel, κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης, είναι Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας σε Κρήτη και Δωδεκάνησα από το 1998 και εκπροσωπεί τον Όμιλο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου. Από πολύ νωρίς ο κ. Δασκαλαντωνάκης, αφουγκραζόμενος τις τάσεις του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα, ενίσχυσε στην πράξη τη διασύνδεση των τοπικών αγαθών και της παράδοσης με την ξενοδοχία.

Η Grecotel, o ηγετικός Όμιλος ξενοδοχείων στη χώρα, με αφοσίωση στο όραμα του πρωτεργάτη του ελληνικού τουρισμού κου Νίκου Δασκαλαντωνάκη, αξιοποιεί τις σύγχρονες υποδομές της, την ισχυρή δυναμική και το αστείρευτο μεράκι των ανθρώπων της, οδηγώντας τις εξελίξεις στον κλάδο. Μέσα από πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που συνδυάζουν τον πρωτογενή τομέα με τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη και ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ενώ για μία ακόμα φορά, με ευθύνη και συνέπεια, δημιουργεί «γέφυρες» ανάμεσα στα διαφορετικά κομμάτια που συνθέτουν τη μεγάλη εικόνα του τουρισμού στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο