Τα νέα των μελών μας

Grecotel Hotels & Resorts: Οικονομικά αποτελέσματα και νέες επενδύσεις του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη

 

Με κύκλο εργασιών 151 εκατομ. ευρώ, 1,85 εκατομ. διανυκτερεύσεις και ανάδειξη των επιχειρήσεών του στις πιο κερδοφόρες του κλάδου (ICAP 2014) προβλέπεται να κλείσει η χρονιά για τα ξενοδοχεία του Ομίλου Νικολάου Δασκαλαντωνάκη–Grecotel, παραμένοντας ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ξενοδοχειακής αγοράς της Ελλάδας αυξάνοντας το μερίδιο του σε 4,4%.

Για το 2015 και έως το 2017 ο Όμιλος, σταθερός στην στρατηγική του για ανάπτυξη με γνώμονα την τουριστική ζήτηση, ανακοινώνει ότι προχωρά στην υλοποίηση νέων συνεργασιών και επενδύσεων ύψους 80 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνουν νέα ξενοδοχεία, έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού υφισταμένων μονάδων, σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Μύκονο, Κέρκυρα και Χαλκιδική.

Επίσης, νέα σημαντική εμπορική συμφωνία με το κορυφαίο τουριστικό οργανισμό TUIA.G, σύναψε ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης συνεχίζοντας την μακροχρόνια επιτυχημένη συμμαχία προς όφελος όχι μόνο του Ομίλου του αλλά και του ποιοτικού Ελληνικού Τουρισμού.

Παρά την παρατεταμένη κρίση της Ελληνικής οικονομίας, ο Όμιλος υπό την ισχυρή διοίκηση του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, αφού πέτυχε την σταθεροποίηση του, προχώρησε σε σημαντικές νέες επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ολοκλήρωσε το 2014 επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ. Την τουριστική σαιζόν 2014, λειτούργησαν οι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες Caramel Grecotel Boutique Resort και White Palace Grecotel Luxury Resort στο Ρέθυμνο Κρήτης. Επίσης η επένδυση στην ριζική ανακαίνιση και λειτουργία του Pallas Athena Grecotel Boutique Hotel στην ευαίσθητη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, μια τολμηρή και συνάμα αποφασιστική κίνηση για την οικονομική συγκυρία της χώρας, έγινε σύμβολο της τουριστικής αναγέννησης και ανάκαμψης της πρωτεύουσας.

 

Σημαντικές ήταν και οι επενδύσεις σε ανακαινίσεις των ξενοδοχείων Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort και Daphnila Bay Thalasso All-inclusive Resortστην Κέρκυρα, καθώς και στο Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort στη Μύκονο, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης σε δήλωσή του αναφέρει:

“Συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανάπτυξη της χώρας επιτυγχάνοντας σημαντικά κερδοφόρα αποτελέσματα και επικεντρώνοντας τις επενδύσεις μας στην περιφέρεια. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα εργαζόμαστε για την ωφέλεια σε κάθε τομέα της οικονομίας που σχετίζεται με τον τουρισμό με έμφαση στην ποιότητα. Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε έμπρακτα την οικονομία των κατά τόπους περιοχών που δραστηριοποιούμαστε όχι μόνο διατηρώντας, αλλά και προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας, αφού οι εργαζόμενοι μας φτάνουν τους 5.500. Επίσης, πιστός στην πεποίθηση μου για την άρρηκτη σύνδεση της αγροτικής οικονομίας με τον Ελληνικό Τουρισμό, είναι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση να βλέπω τα προϊόντα της φάρμας μου AGRECO να διατίθενται πλέον στα Duty Free της χώρας”.

 

 

Συνεχίζοντας ο κος Νίκος Δασκαλαντωνάκης με την ιδιότητά του ως επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις επισημαίνει: “Οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας έχουν αποδείξει ότι παραμένουν ισχυρές. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη και συμπάθεια των λαών που εστιάζεται σε μεγάλο βαθμό στην κοινή τους Ορθόδοξη πίστη έχω την πεποίθηση, ότι θα αποδειχθούν δυνατότερες των συνεπειών που έχουν επιφέρει οι συγκυρίες σε πολιτικό επίπεδο και θα υπάρξει ομαλοποίηση στο τουριστικό πεδίο, γεγονός πολύ σημαντικό για την Ελλάδα”.

Ο Όμιλος ενισχύει με συνέπεια τη διαφημιστική πολιτική του αφού η δυναμική καμπάνια πωλήσεων της Grecotel στο εξωτερικό, με σημαντικά διευρυμένο προϋπολογισμό έναντι του 2014 έχει ξεκινήσει ήδη και θα κορυφωθεί στη μεγάλη έκθεση της Μόσχας τον Μάρτιο.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο