Τα νέα των μελών μας

Grecotel Hotels & Resorts: Δημιουργία κέντρου αριστείας για την υγεία και την ευεξία σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες

undefined

 

Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίου φήμης και της Grecotel, του ηγετικού ομίλου στον Τουρισμό στη χώρα μας. Το Κέντρο έχει στόχο την προώθηση των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού με αιχμή του δόρατος την Μεσογειακή Διατροφή που βασίζεται στην Κρητική Δίαιτα και έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες διεθνώς ως ο πιο υγιεινός τρόπος ζωής (7 Countries Study).

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κέντρου ανήκει στον επιφανή επιστήμονα Στέφανο Κάλη, καθηγητή στο Χάρβαρντ στον τομέα Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας και Έλληνα τρίτης γενιάς της Αμερικής.

 undefined

Η υλοποίηση του οράματος αυτού πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, καθώς αποτελεί την κορυφαία εταιρεία στον Τουρισμό υψηλού επιπέδου, αλλά και τον πρωτοπόρο στην Ελλάδα στην επιτυχημένη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα λόγω της μεγάλης αγάπης του ιδρυτή του για τη μητέρα γη. 

Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης γέννημα-θρέμμα της κρητικής γης ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία προωθώντας το κρητικό λάδι, δημιούργησε την πρότυπη βιολογική παραδοσιακή φάρμα της Grecotel στο Ρέθυμνο, που έγινε ο φύλακας άγγελος ποικιλιών που κινδυνεύουν να χαθούν στο διάβα του χρόνου και η μήτρα προϊόντων AgrecoFarms που κάνουν το γύρο του κόσμου, αντάξιοι πρεσβευτές του πραγματικού πλούτου της Κρήτης και της Ελλάδας. 

undefined

Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης σε μια λαμπερή εκδήλωση στο Amirandes Grecotel Boutique Resort παρουσία των τοπικών αρχών και των μελών του Advisory Board του Κέντρου. 

Τους επιστήμονες και τις τοπικές αρχές καλωσόρισε εκ μέρους του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel o κος Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Grecotel Operations Director, ο οποίος εξέφρασε τη συγκίνηση και την περηφάνια του Ομίλου, καθώς το Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία υλοποιεί ένα όραμα του κυρίου Νίκου Δασκαλαντωνάκη, στο οποίο o Όμιλος έχει επενδύσει εδώ και δεκαετίες δίνοντας ιδιαίτερη αξία και προβολή στο κομμάτι της Κρητικής Διατροφής και της διασύνδεσης του Πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό.

undefined

 

Συνέχισε λέγοντας: «Στην Grecotel και τη Φιλοσοφία που πρεσβεύει, μισό αιώνα τώρα, πρωτεύοντα ρόλο διατηρεί ο Παραγωγός, το Προϊόν, η Ποιότητα και το πώς όλα αυτά φτάνουν στο φιλοξενούμενο μυώντας τον σε εμπειρίες ζωής και μετατρέποντάς τον σε κοινωνό μιας φιλοσοφίας διατροφής που τον ταξιδεύει στην παραδοσιακή Κρήτη.

Φιλοδοξούμε μέσα από αυτό το Κέντρο κι έχοντας την τιμή να συνεργαζόμαστε με κορυφαίες προσωπικότητες σε πολλούς τομείς σε διεθνές επίπεδο να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τη Φιλοσοφία αυτή. Με έμφαση στα ευεργετήματα της Κρητικής Διατροφής, την κορωνίδα της Μεσογειακής Διατροφής, που ως κιβωτός εμπειριών θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, να συμβάλλουμε στο να διορθωθούν η λανθασμένη νοοτροπία και οι ολέθριες διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου, που οδηγούν δυστυχώς στον πολλαπλασιασμό των προβλημάτων υγείας

undefined

Στο χαιρετισμό ο κος Δημήτρης Φραγκιαδάκης Γ.Γ. ΕΟΤ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την εξαιρετική πρωτοβουλία που παρουσιάζει και προάγει την παραδοσιακή Κρητική Διατροφή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επεσήμανε ότι ο ΕΟΤ και ο ίδιος προσωπικά στηρίζουν αυτή την αξιόλογη προσπάθεια, δεδομένου ότι η παραδοσιακή ελληνική διατροφή και γαστρονομία είναι πλέον ένας από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του ΕΟΤ για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού.

undefined

Ο κος Στέφανος Κάλης, στην ομιλία του τόνισε ότι το Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία Hellenic Center of Excellence for Health & Wellness αποτελεί έργο ζωής για τον ίδιο και ένα σημαντικό επίτευγμα για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα. Έχει έδρα το Ρέθυμνο, την πατρίδα της Grecotel, ενώ συμμετέχουν διεθνείς επιστήμονες και προσωπικότητες στο χώρο της επιστήμης, της διατροφής, της εκπαίδευσης και του υγιεινού τρόπου ζωής καθώς και αναγνωρισμένοι ‘Έλληνες καθηγητές.

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο