Τα νέα των μελών μας

Goldair Group of Companies: Εξελίξεις 2015

undefined

To 2015 ήταν μια χρονιά με δύσκολα γεγονότα τόσο για την χώρα μας όσο και την Ευρώπη και παγκοσμίως, πολλά εκ των οποίων δημιούργησαν νέα δεδομένα. Η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με την ύφεση των τελευταίων 6 ετών να συνεχίζεται και τις δυσκολίες να πληθαίνουν. Ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται για μια ακόμη χρονιά να αποδεικνύει την σημασία του για την οικονομία της χώρας μας με αυξημένες αφίξεις και έσοδα και σημαντικά αποτελέσματα συνεισφοράς στο ΑΕΠ. Υπό αυτές τις συνθήκες, το τρέχον έτος για τον όμιλο GOLDAIR υπήρξε μια χρονιά ατέρμονης προσπάθειας συντήρησης των όσων έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και σημαντικών εξελίξεων στους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι εταιρείες του ομίλου. 

  • Επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων  

Για την Goldair Handling το 2015 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στη διεθνή, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα σε σχέση με το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά, το 2015 στην Ελλάδα, η εταιρεία πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 3,5%, εξυπηρετώντας 6,3% περισσότερες πτήσεις και διατηρώντας το μερίδιο αγοράς της καθώς και τις θέσεις εργασίας, τόσο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) όσο και στα 25 Περιφερειακά Αεροδρόμια.

Συγχρόνως, η Goldair Handling ανανέωσε τις συνεργασίες με ήδη υπάρχοντες  πελάτες (Air Baltic, Air France- KLM, American Airlines, Arkia, Emirates, LOT, Primera) καθώς επίσης πρόσθεσε στο πελατολόγιο της νέους συνεργάτες όπως (Corendon Turkish, Dniproavia, Katekavia, Orbest, Royal flight, Royal Wings).

Σε διεθνές επίπεδο, με πλήρη επιτυχία ξεκίνησε η συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες Qatar Airways & KenyanAirwaysστο αεροδρόμιο Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, στα πλαίσια της συνεργασίας με την τοπική εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, ICAS Σαουδαραβικών συμφερόντων.

Επίσης, η ευρωπαϊκή συμμαχία εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης ground.net, της οποίας η Goldair Handling είναι ιδρυτικό μέλος, καλωσόρισε 2 νέα μέλη, τις εταιρείες Aviator (Σκανδιναβία) & GHItalia (Ιταλία) διευρύνοντας πλέον το δίκτυο κάλυψης, σε 66 ευρωπαϊκά αεροδρόμια, σε 11 χώρες.

Ακόμα, ενισχύοντας την επένδυση στην εξωστρέφεια, συμμετέχει σε διεθνές consortium για την απόκτηση της 4ης άδειας επίγειας εξυπηρέτησης στο διεθνές αεροδρόμιο του Μουμπάι στην Ινδία.

Το 2015, υπήρξαν σημαντικές διακρίσεις για την Goldair Handling, όπως μεταξύ άλλων:

  • Αναδείχθηκε στις κορυφαίες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μετά από έρευνα της ICAP και κατατάχθηκε στην 37η θέση των επιχειρήσεων με τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού. 
  • Βραβεύθηκε ως η Καλύτερη Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών της χρονιάς 2014 σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της απονομής των 3ων Διεθνών Βραβείων του κλάδου των αερομεταφορών που έλαβε χώρα στην Γενεύη από το διεθνώς αναγνωρισμένο webportal Air Transport News.
  • Τιμήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες AegeanAirlines για την Αθήνα & SAS για τα Χανιά με τους τίτλους «Passenger Growth Station» και «Overall Special Achievements», αντίστοιχα.

Τέλος, η Goldair Handling αναμένεται να εξυπηρετήσει έως το τέλος του τρέχοντος χρόνου, περισσότερες από 110.000 πτήσεις, 22 εκ. επιβάτες και 40 χιλ. τόνους εμπορευμάτων (σε Ελλάδα, Βουλγαρία & Κύπρο). 

undefined

  • Διεθνείς Μεταφορές Εμπορευμάτων & Logistics 

Η Goldair Cargo, επιβεβαίωσε για ακόμη μία χρονιά την δυναμική της θέση στον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και δεχόμενη ισχυρότατες πιέσεις λόγω των capitalcontrolsκαι το πάγωμα στην αγορά, κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει τα μεγέθη της αλλά και να τα ενισχύσει.   

Πιο συγκεκριμένα, για το 2015, η εταιρεία πέτυχε αύξηση του μεταφερόμενου φορτίου σε ποσοστό 6% και παράλληλα αύξηση του κύκλου εργασιών της σε ποσοστό που ξεπερνά το 8% με την προσθήκη νέων πελατών.

Επιπλέον, το πολυτιμότερο ίσως επίτευγμα, ήταν η αξιοσημείωτη ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς η εταιρεία δημιούργησε μέσα στο 2015, 82 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό εργαζομένων κατά 19%. 

Παράλληλα το 2015 λειτούργησε με σημαντική επιτυχία η νέα εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών Rail Cargo LogisticsGoldair που σε συνεργασία με τους κρατικούς Αυστριακούς Σιδηροδρόμους κατάφερε να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην μεταφορά εμπορευμάτων με τραίνο, ενισχύοντας τις προϋποθέσεις για να καταστεί η Ελλάδα και τα μεγάλα εμπορευματικά κέντρα της πύλη εισόδου της νοτιοανατολικής και κεντρικής Ευρώπης. 

Τέλος, η εταιρεία για το 2016, στοχεύει να εντείνει τις επενδύσεις της στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών και logistics, συμμετέχει μαζί με άλλες εταιρείες στον διαγωνισμό για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, σκοπεύοντας έτσι στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, η οποία θα ενισχύσει τελικά το ανθρώπινο δυναμικό της. 

  • Αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών & Τουρισμός

Goldair συνεχίζει επιτυχώς την παραδοσιακή της δραστηριότητα, αντιπροσωπεύοντας συνολικά περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες τόσο για τη μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων. Η Goldair Tourism ενισχύει συνεχώς την θέση της στο κομμάτι του CorporateTravel & Marineμε έναρξη νέων συνεργασιών σε όλους τους κλάδους επιχειρήσεων, με θετική ανταπόκριση από μεγάλες βιομηχανικές, εμπορικές, τραπεζικές και ναυτιλιακές εταιρείες ενώ διατηρείται σε σταθερή πορεία η δραστηριοποίηση της στην οργάνωση εταιρικών ταξιδιών στο φαρμακευτικό κλάδο. 

Η Goldair Congress το 2015 διοργάνωσε μια πλειάδα ιατρικών ημερίδων και συνεδρίων, πανελλήνιων, πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων, με ναυαρχίδα την εξαιρετικά επιτυχή διοργάνωση του 5ο Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ακαδημίας Στοματικής Ογκολογίας στην Βραζιλία με παραπάνω από 800 συμμετέχοντες. Με επιτυχία στέφθηκε επίσης και το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής – Διαιτολογίας με 2.200 συμμετέχοντες και το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Κωφών που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας με συμμετοχή 1000 συνέδρων από 70 χώρες.                                                                           

  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 

Η Goldeco δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, υλοποίηση και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εστιάζοντας, στην ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια καθώς και στις μονάδες παραγωγής βιοαερίου,  συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η Goldeco διαθέτει ένα  χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ με συνολική ισχύ 4.5 MW.  Hεταιρεία από το 2011 διαθέτει σε λειτουργία φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW στον Ασπρόπυργο Αττικής.  Για το 2016 αναμένεται η κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού έργου στο Νομό Σερρών, ισχύος 2MW και παράλληλα αναπτύσσει μονάδα βιοαερίου στο Νομό Τρικάλων ισχύος 1,5MW. Η εταιρεία, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τρίτους όπως μετρήσεις ρύπων και ενεργειακής απόδοσης σε συνεργασία με το ΕΜΠ, καθώς και συμβουλευτικές  υπηρεσίες προς ενδιαφερόμενους επενδυτές στο χώρο των ΑΠΕ και του περιβάλλοντος γενικότερα. 

Σήμερα ο όμιλος Goldair απασχολεί στην Ελλάδα περισσότερο από 3.000 εργαζομένους ενώ στο εξωτερικό 750 άτομα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο