Τα νέα των μελών μας

Goldair Congress: Στις 20-24 Σεπτεμβρίου το 17ο διεθνές συνέδριο SPECOM 2015

undefined

 

Το διεθνές συνέδριο SPECOM, (Speech & Computer–Ομιλία & Υπολογιστής), που έδωσε το παρών σε μεγάλες μητροπόλεις της Ευρώπης, επιστρέφει έπειτα από 10 χρόνια και πάλι στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μόσχας MSLU (Moscow State Linguistic University) και το Ινστιτούτο SPIIRAS (Institute for Automation of the Russian Academy of Sciences) της Αγίας Πετρούπολης.

Το 17ο Διεθνές Συνέδριο SPECOM 2015 θα πραγματοποιηθεί στις 20-24 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο TITANIA Athens και τη Γραμματειακή Υποστήριξη/Διαμονή Συμμετεχόντων έχει αναλάβει η Goldair Congress.

Το αντικείμενο του συνεδρίου είναι η επικοινωνία ανθρώπου – μηχανής (υπολογιστή) με ομιλία (φυσική γλώσσα). Ηεπικοινωνία ανθρώπου-μηχανής θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τομείς της πληροφορικής, με κορωνίδα την επικοινωνία μέσω ομιλίας. Θεωρείται ως το σημείο τομής μεταξύ της πληροφορικής, της γνωστικής ψυχολογίας, της κοινωνικής ψυχολογίας, της γλωσσολογίας και ακόμα περισσότερων γνωστικών πεδίων. Μελετά την αλληλοεπίδραση μεταξύ χρηστών- υπολογιστών, στο επίπεδο της διεπαφής χρήστη (user interface) και τις αρχές που διέπουν την μεταξύ τους επικοινωνία, καθορίζοντας τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων μέσω κατάλληλου λογισμικού και υλικού.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, οι οποίοι εξειδικεύονται στα γνωστικά πεδία της αλληλοεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής, της γλωσσικής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Το SPECOM 2015 υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών (UoP), το Πανεπιστήμιο της Μόσχας (MSLU), το Ινστιτούτο SPIIRAS (Institute for Automation of the Russian Academy of Sciences) της Αγίας Πετρούπολης, το Πανεπιστήμιο ITMO, τη Διεθνή Ένωση ISCA (International Speech Communication Association), το Κέντρο Τεχνολογίας Ομιλίας της Μόσχας (Speech Technology Center) και τον Εκδοτικό Οίκο Springer (Lecture Notes in Artificial Intelligence).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο