Τα νέα των μελών μας

Gnomon Performance SA: Green Project Africa 2010

Στα Πλαίσια του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας, η Gnomon Performance από 1ης Μαρτίου ανέλαβε τη χορηγία επικοινωνίας για το Green Project Africa 2010, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να υποστηρίξει έμπρακτα  τη συμπαράσταση της, στις προσπάθειες και τις δράσεις που καταβάλλονται για την προστασία του Πλανήτη.

Η Green Project, κατά τους μήνες Ιούλιο & Αύγουστο 2010, (αμέσως μετά τη λήξη του FIFA World Cup), θα πραγματοποιήσει το οδοιπορικό “Green Project στην Αφρική ‘Κέιπ Τάουν – Αθήνα’: από τους δρόμους του νερού στους δρόμους της ενέργειας” προκειμένου να αναδείξει τη γνώση των αυτοχθόνων πληθυσμών σε θέματα διαχείρισης νερού & πράσινης ενέργειας, καθώς και να καταγράψει τις εφαρμογές παραδοσιακών & σύγχρονων πρακτικών αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις τοπικές κοινωνίες.

Στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η Green Project θα καλύψει 14.000χλμ δρόμων νερού στην Αφρική, κατά μήκος των ποταμών Okavango, Zambezi & Νείλου, των λιμνών Tanganyika, Μαλάουι & Βικτώρια, διασχίζοντας τις χώρες της Νοτ.Αφρικής, Nαμίμπια, Μποτσουάνα, Ζιμπάμπουε, Ζάμπια, Μαλάουι, Τανζανίας, Ρουάντα, Ουγκάντα, Κένυας, Αιθιοπίας, Σουδάν, Αιγύπτου, Κύπρου & Ελλάδας.

Στόχος είναι η καταγραφή των παραδοσιακών & σύγχρονων εφαρμογών αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών & εξοικονόμησης ενέργειας στις τοπικές κοινωνίες, καθώς επίσης στα έργα και τις πρωτοβουλίες της UNESCO, του UNDP, της Ε.Ε κλπ διεθνών ΜΚΟ.

Mε τη συνδρομή των τοπικών φορέων στις χώρες του οδοιπορικού, η ομάδα θα πραγματοποιήσει ψηφιακές εκθέσεις περιβαλλοντικής τέχνης και σεμινάρια-εργαστήρια στις τοπικές κοινότητες, σχετικά με τις εφαρμογές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (πχ. ηλιακοί φούρνοι, αρδευτικά κανάλια, κλπ), αποβλέποντας στην εννοιολογική κατανόηση της καθαρής ενέργειας, στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και στη προστασία της βιοποικιλότητας.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Η Green Project
Η “Green-Project” (www.green-project.org) είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση, που προέρχεται από την εθελοντική πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, επιστημόνων & καλλιτεχνών, με στόχο την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έχει στηριχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Πολιτισμού. Χορηγοί της έχουν αποτελέσει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε., η ΟΠΑΠ Α.Ε κλπ.

Το Green Project 2008
Το 2008, Ευρωπαϊκό Έτος Διαπολιτισμικού Διαλόγου, αξιοποιώντας τη διοργάνωση των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, η Green Project πραγματοποίησε το οδοιπορικό: “Green Project στην Ασία”: Αθήνα-Πεκίνο, από τους δρόμους του μεταξιού στους δρόμους της ενέργειας” (www.greenproject2008.com). 

H ομάδα αναζητώντας τους δρόμους του εμπορίου ενέργειας (ηλεκτρισμού & φυσικού αερίου), όπως αυτοί διαδέχτηκαν τους ιστορικούς δρόμους του μεταξιού, ξεκίνησε από την Ελλάδα για το Πεκίνο, μέσω Τουρκίας, Γεωργίας, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, και Καζακστάν. Κάνοντας χρήση οχημάτων χαμηλών εκπομπών ρύπων CO2, μετά από διάστημα 5 εβδομάδων, κατέληξε στη Κίνα έχοντας διανύσει 13.000χλμ.
 
Κατά τη διάρκεια του ταξιδίου, έγιναν παρουσιάσεις στις πρωτεύουσες των χωρών της διαδρομής, καταγράφηκαν 18 σημαντικές εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας & 16 χαρακτηριστικά δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, που αποτυπώθηκαν μέσω 30.000 φωτογραφιών και 40 ωρών ντοκιμαντέρ.

Το “Green Project στην Ασία” προσέλκυσε μεγάλη δημοσιότητα και συμπεριλήφθηκε στα Διεθνή Φεστιβάλ Τέχνης “Lato 2009” & “Athens Photo Festival 2008 & 2009”, στο Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο “World Forum on Energy Regulation IV, 2009”, κλπ

Press Center & Comm. Sponsor: Gnomon Performance Sa (greenproject2010@gnomon.eu)

Σχετική Σύνδεση:

www.gnomon.eu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο