Με αφορμή και στα πλαίσια της συνεργασίας, της Gastronomy Essentials με τον όμιλο ξενοδοχείων BlueGR, πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο, ένα τετραήμερο, hands on, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με θέμα «New Trends on Hot & Cold Buffet», στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Candia Park Village, του ομίλου BlueGR, στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ως σκοπό είχε, να εκπαιδεύσει το προσωπικό κουζίνας του ομίλου, οργανώθηκε από την Gastronomy Essentials. Ο Γάλλος chef Xavier Bouriot, ο οποίος ήταν ο εισηγητής της εκπαίδευσης, ήρθε στην Κρήτη, από το Παρίσι και κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν και να δημιουργήσουν μαζί του, πολλές νέες συνταγές, βασισμένες στις νέες τεχνικές για κρύο και ζεστό μπουφέ ξενοδοχείων. Επίσης, στην εκπαίδευση συμμετείχε, ως εισηγητής και ο καταξιωμένος Έλληνας Chef Consultant του ομίλου, Γιάννης Μπαξεβάνης, ο οποίος με τις πολυδιάστατες και πολυποίκιλες γνώσεις του, πάνω στην ελληνική κουζίνα και στα ελληνικά προϊόντα, έβαλε με τη σειρά του, την «ελληνική γευστική πινελιά», κατά τη διάρκεια του τετραημέρου.
Το τετραήμερο ολοκληρώθηκε με το στήσιμο ενός, πραγματικά εντυπωσιακού, μπουφέ, παρουσιάζοντας όλες τις δημιουργίες των προηγούμενων ημερών, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να δουν σε πραγματικό χρόνο, την εκτέλεση και το αποτέλεσμα της εκπαίδευσής τους.
Εσωτερική εκπαίδευση προσωπικού κουζίνας του ομίλου ξενοδοχείων BlueGR
16 – 19 Φεβρουαρίου 2019
Candia ParkVillage, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη
Διοργάνωση: Gastronomy Essentials