Τα νέα των μελών μας

Gastronomy Essentials: Συνεργασία FORUM – GASTRONOMY ESSENTIALS, στην φετινή HORECA 2023

undefined

 

Η HORECA 2023 σε συνεργασία με τον Χάρη Χαραλαμπίδη της Gastronomy Essentials, παρουσιάζουν φέτος για πρώτη φορά το γαστρονομικό εργαστήρι –  Gastronomy Lab’. 

Στο τετραήμερο της έκθεσης στο ειδικά διαμορφωμένο και εντυπωσιακό stage του Gastronomy Lab στο Hall 4 θα φιλοξενηθούν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αλλά και εγχώριας γαστρονομίας, παρουσιάζοντας όλες τις νέες τάσεις και τεχνικές που επικρατούν παγκοσμίως, σήμερα. 

Πιο συγκεκριμένα, θα ανέβει στο stage της HORECA ο Luc Debove, MOF Glacier και Δ/ντης της ENSP (Ecole Nationale Superieure de Patisserie) από την Λυών, ο Chef Zubin DSouza της νέας συνεργασίας της Ecole Ducasse στην Ινδία (Νέο Δελχί), καθώς και ο Pastry Chef από το θρυλικό ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι και καθηγητής στην Ecole Ritz Escoffier, Martin Millouet

Επιπλέον, θα διεξαχθεί ένα πάνελ συζήτησης με την DWaste και το Plat Institute από την Βαρκελώνη, όπου θα συμμετέχουν εξαίσιοι καλεσμένοι με θέμα HORECA και τροφικά απόβλητα: ευκαιρίες, προκλήσεις και πρακτικές λύσεις’. 

undefined

Επίσης, ένα Masterclass on stage, θα υλοποιηθεί από το Plat Institute, με τίτλο Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία’ όπου θα παρουσιαστούν οι πλέον πρόσφατες και καινοτόμες προσεγγίσεις που συνδυάζουν φουτουρισμό, γαστρονομία και κυκλική οικονομία με εφαρμοσμένες λύσεις για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία όπως: 

  • Στερεά και αιωρούμενα κοκτέιλ
  • Το παράδειγμα του κορυφαίου μπαρ στον κόσμο Paradiso
  • Design και πρακτικές λύσεις για υπολείμματα χυμών, μπύρας και καφέ
  • Καλλιτεχνικές δημιουργίες και 3D εκτυπωτές με πρώτη ύλη τροφικά απόβλητα 

Δύο πολύ μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής της Ιταλικής πίτσας από τη Νάπολη θα έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιάσουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας και να μιλήσουν για την ιστορία της. 

undefined

Ο λόγος για τον Luciano Sorbillo ο οποίος είναι ίσως τα πιο σημαίνοντα πρόσωπα της ναπολιτάνικης σκηνής αφού είναι απόγονος της σημαντικότερης οικογένειας στην ιστορία της πίτσας στη Νάπολη, μαζί με έναν από τους πιο ταλαντούχους pizzaiolo της νέας γενιάς αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, αφού κατακτά κάθε χρόνο τα πρωταθλήματα πιτσας, τον Vito Monaco. 

Και φυσικά ορισμένοι από τους κορυφαίους Έλληνες Chef, Pastry Chefs & Bakery Chefs που θα μας παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας, όπως οι : Δημήτρης Κονταράτος, Χάρης Παπαλίτσας, Γρηγόρης Χέλμης, Δημήτρης Κατριβέσης, Γιώργος Στυλιανουδάκης, Δημήτρης Παμπόρης, Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Φραγκογιάννης, Μαρίνος Κοσμάς, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος κ.α. 

Τέλος στην φετεινή HORECA θα βραβευτούν 4 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα, για το μοναδικό γαστρονομικό τους concept, καθώς και την zerowaste φιλοσοφία τους. 

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το αναλυτικό πρόγραμμα του τετραημέρου! 

HORECA & ‘GASTRONOMY LAB’, ΑΘΗΝΑ 10 – 13 Φεβρουαρίου 2023

Εκθεσιακό Κέντρο ‘METROPOLITAN’ – Σπάτα 

undefined

Σας περιμένουμε όλους εκεί ! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο