Τα νέα των μελών μας

Gastronomy Essentials: “LIQUID GASTRONOMY: Από τη Θεωρία στην Πράξη” AΘΗΝΑ – 11 & 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 – ΙΝΣΕΤΕ

undefined

 

 

Όλες οι σύγχρονες τεχνικές ορισμένων από τα καλύτερα Bars παγκοσμίως και τα πιο επίκαιρα μυστικά της “υγρής γαστρονομίας” παρουσιάζονται στην Αθήνα, στις 11 & 12 Μαρτίου 2020, από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Εισηγητής του θα είναι ο Δημήτρης Κονταράτος, R&D (Research & Development) Chef, Τεχνολόγος Τροφίμων και παράλληλα Επιστημονικός και Τεχνολογικός Συνεργάτης του γνωστού αθηναϊκού bar “Baba Au Rum”, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των 50 καλύτερων cocktail bars παγκοσμίως. 

Τo πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα τεχνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, με θέμα «LIQUID GASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη», δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες Chefs και Bartenders (Ξενοδοχείων και Bars) να εντρυφήσουν στις πιο επίκαιρες τάσεις του διεθνούς bartending και της “υγρής γαστρονομίας”. Το εξειδικευμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΙΝΣΕΤΕ επιστρέφει το Μάρτιο στην Αθήνα, με στόχο να αναδείξει την αξία της διαρκούς και με διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης, από καταξιωμένους επαγγελματίες του F&B, ειδικά σήμερα που οι προοπτικές ανάπτυξης στους τομείς του τουρισμού, της ψυχαγωγίας και της γαστρονομίας επιβάλουν συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξη. 

undefined

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, στο οποίο θα συμμετέχει ως Guest Βartender ο Παναγιώτης Αγγέλου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, να κατανοήσουν και να διδαχθούν, σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, όλες τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα σε ορισμένα από τα καλύτερα Barsανά τον κόσμο. Θα μυηθούν στις πλέον καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας άρτιων και ευρηματικών συνταγών με υγρά, θα έρθουν σε επαφή με πρωτοποριακά bartending gadgets. Θα μάθουν πως να πειραματίζονται με ιδιαίτερα υλικά, γεύσεις, υφές, γαρνιτούρες ή σκεύη σερβιρίσματος, έτσι ώστε να δημιουργούν εμπνευσμένα και αρμονικά conceptual μενού, που θα αποπνέουν φαντασία, γνώση και δημιουργικότητα. 

undefined

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία του «LIQUIDGASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη» θα περιλαμβάνει: Τυποποίηση συνταγών / Φυσικοχημικές μετρήσεις υλικών / Παραγωγή πουρέδων / Ρύθμιση και παραγωγή σιροπιών και χυμών / Εκχυλίσεις / Μαγείρεμα υπό κενό / Χρήση Σύγχρονων τεχνικών στο Bar / Παραγωγή Bitters / Πίκλες φρούτων / Βασική λειτουργία Rotovap, Φυγόκεντρου, Ocoo / Προτάσεις Pairing / Ρύθμιση γεύσης. Στο τέλος του εκπαιδευτικού διημέρου οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα παραλάβουν «Πιστοποιητικό Παρακολούθησης», καθώς και booklet με όλες τις πληροφορίες, αλλά και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος.

undefined

Οι επαγγελματίες Bartenders (Ξενοδοχείων και Bars) και οι Chefs, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΝΣΕΤΕ στην Αθήνα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που θα βρουν στο link: https://www.eventora.com/el/Events/liquid-gastronomy-Athens

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Ημερομηνίες υλοποίησης: Τετάρτη 11 Μαρτίου & Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020
  • Εκπαιδευτικές ώρες: 14 συνολικά (7 ώρες/ημέρα), 10.00 – 17.00
  • Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
  • Χώρος εκπαίδευσης: Unilever Food Solutions – Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 – Κηφισιά
  • Διοργανωτής: Insete   
  • Συντονιστής: Gastronomy Essentials
  • Εκπαιδευτής / Εισηγητής: Δημήτρης Κονταράτος
  • Guest Βartender: Παναγιώτης Αγγέλου
  • Κόστος συμμετοχής: 190€ για Επιχειρήσεις – Μέλη ΣΕΤΕ (*Το ΙΝΣΕΤΕ καλύπτει μέρος του κόστους συμμετοχής) και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος / 260€ για Επιχειρήσεις μη-Μέλη ΣΕΤΕ

* Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Χάρη Χαραλαμπίδη: τηλ.: 6972444820, E-mail: gastronomy_essentials@mail.com, website: www.Cucina.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο