Το bestseller βιβλίο «Fruits», χάρη στο οποίο ο νεαρός αλλά χαρισματικός Cédric Grolet, κατέκτησε φέτος και τον τίτλο του Βest Pastry Chef in the World, αρχές Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε και στα ελληνικά, από τη Gastronomy Essentials, με τίτλο: «ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» και σε επιμέλεια του καταξιωμένου Έλληνα Pastry Chef Δημήτρη Χρονόπουλου. Το βιβλίο “Fruits”, που αποδεικνύει ότι και η ζαχαροπλαστική μπορεί να αναδειχθεί σε αληθινή τέχνη, εκδόθηκε από την Ducasse Editions το φθινόπωρο του 2017, μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες και έχει παρουσιάσει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.
Γλυκά πειρασμός, αλλά με “υγιεινές” προδιαγραφές…
Με την παραίνεση μιας άλλης εμβληματικής μορφής της Γαλλικής κουζίνας, του Alain Ducasse και λαμβάνοντας τα φρούτα ως σημείο εκκίνησης, o πασίγνωστος σήμερα Grolet, παρουσιάζει ένα βιβλίο που αποσκοπεί στην αξιοποίηση και την ανάδειξη της δύναμης των φρούτων στη ζαχαροπλαστική, με “όπλα” τις ανατρεπτικές τεχνικές, το σεβασμό στην εποχή συγκομιδής και την αναζήτηση της αυθεντικής γεύσης.
Με τα φρούτα-γλυπτά του κατάφερε να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο trend στη ζαχαροπλαστική, που συνοψίζεται σε εντυπωσιακά και απολαυστικά μικρά γλυκά σαν μπουκιές, τα οποία μοιάζουν με αληθινά φρούτα, έχουν χρώματα εμπνευσμένα από πίνακες της Αναγέννησης και είναι απόλυτα συνυφασμένα με το πνεύμα των καιρών και την αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με την υγιεινή διατροφή.
Ο 32χρονος σταρ της γαλλικής ζαχαροπλαστικής και του Instagram
Ο Cédric Grolet, που θεωρείται ο πιο χαρισματικός Pastry Chef της γενιάς του, για τους επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής, αλλά και το 1 εκατομμύριο θαυμαστές του στο Instagram δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Για όλους τους υπόλοιπους αξίζει να σημειωθεί ότι είναι επικεφαλής Pastry Chef του εστιατορίου «Le Meurice» του Alain Ducasse (που βρίσκεται μέσα στο ομώνυμο ξενοδοχείο στο Παρίσι και έχει δύο αστέρια Michelin) και ότι κέρδισε τις εντυπώσεις και διεθνή φήμη γιατί το 2014 μεταμόρφωσε τον περίφημο κύβο του Rubik σε εντυπωσιακά γλυκίσματα (τα Rubik’s Cakes) και στη συνέχεια άρχισε να πειραματίζεται με τα φρούτα, μεταμορφώνοντάς τα σε γλυκά αριστουργήματα.
Λαμβάνοντας τα φρούτα ως σημείο εκκίνησης, το βιβλίο εμπλουτίζεται με το προσωπικό στυλ του σεφ, το οποίο τον έχει καταξιώσει παγκοσμίως.
Τα μιμητικά επιδόρπια, που αναπαράγουν τις πρωτότυπες και παρθένες παρουσιάσεις, στις οποίες έχει μελετηθεί κάθε λεπτομέρεια, είναι δύο από τα χαρακτηριστικά του.
Και στο γευστικό μέρος: καθαρότητα και ένταση γεύσεων.
Έτσι, επιδόρπια όπως το λεμόνι (εξώφυλλο βιβλίου), το καρύδι ή το κέικ σύκων, υπονομεύουν τα αρχικά φρούτα και τα ανυψώνουν σε μια αξέχαστη κατηγορία.
Μια ολοκληρωμένη έκδοση αφιερωμένη στην ανασκόπηση του κόσμου των φρούτων στη Ζαχαροπλαστική, στα χέρια της δημιουργικότητας αυτού του πολυβραβευμένου σεφ.
Μία έκδοση που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν επαγγελματία του κλάδου.
Χαρακτηριστικά έκδοσης:
Εκδόσεις: Gastronomy Essentials
Συγγραφέας: Cedric Grolet
Μετάφραση: Μάγια Φουριώτη
Επιμέλεια: Δημήτρης Χρονόπουλος
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαστάσεις: 23x29cm
Σελίδες: 336
Τιμή: €85
Έξοδα αποστολής: €7
Το βιβλίο ‘Φρούτα’ διατίθεται στην ελληνική γλώσσα αποκλειστικά από την εταιρία μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Gastronomy Essentials σε Ελλάδα & Κύπρο.
Για παραγγελίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.Cucina.gr
- Επισυνάπτεται αναλυτικό Δελτίο Τύπου (σε μορφή doc και PDF) καθώς και σχετικό φωτογραφικό υλικό (υπάρχει δυνατότητα να σας στείλουμε τις φωτογραφίες και σε υψηλότερη ανάλυση). Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή υλικό χρειαστείτε: Gastronomy Essentials – Χάρης Χαραλαμπίδης, 6972 444820