Ύστερα από την επιτυχημένη σειρά προγραμμάτων της Ecole Ducasse στην Αθήνα, και ακολουθώντας πιστά τις εκπαιδευτικές ανάγκες του τομέα της εστίασης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διοργανώνει για ακόμη μία φορά, ένα τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών με τη διεθνούς κύρους σχολή. Ο τίτλος του νέου 3-ημερου εκπαιδευτικού προγράμματος, που θα συντονίσει η Gastronomy Essentials, είναι: «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΡΥΟ BUFFET ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ 5* & CATERING» και θα πραγματοποιηθεί στις 29/11 – 1/12 2022, στην Αθήνα.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία του μεγάλου σεφ Alain Ducasse, πάνω στον σχεδιασμό ενός σύγχρονου κρύου buffet για 5* City, Resort Ξενοδοχεία & Catering.
Η θεματολογία θα χωριστεί σε δύο ενότητες:
Σχεδιασμός σύγχρονου κρύου Buffet
• Παρουσίαση δημιουργικού σύγχρονου buffet με παραδοσιακές συνταγές σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Alain Ducasse.
• Γευστικός εμπλουτισμός των προϊόντων σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας (τεχνικές κοπής, μέθοδοι μαγειρέματος, καρυκεύματα κ.λπ.)
• Ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων.
• Προσαρμογή τεχνικών και μεθόδων σερβιρίσματος, για μία πετυχημένη παρουσίαση ενός σύγχρονου buffet.
Κοκτέιλ & εκδηλώσεις
• Επεξεργασία γεύσεων και υφών για μία μοντέρνα παρουσίαση.
• Εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές προετοιμασίας και την οργάνωση του προσωπικού για την παρακολούθηση της ποιότητας των γευμάτων σε μία εκδήλωση.
• Προσαρμογή τεχνικών και μεθόδων σερβιρίσματος, για μία εκδήλωση κοκτέιλ.
• Επαναδημιουργία των κλασικών συνταγών της γαλλικής και διεθνούς κουζίνας, σε μορφή «finger food», για καινοτόμα κοκτέιλ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ημερ/νία Διεξαγωγής: 29/11 – 1/12/2022.
Ώρες Εκπαίδευσης: 18 ώρες (6 ώρες/ημερησίως).
Χώρος Εκπαίδευσης: Πολυχώρος The 11 KASSANDRA Street, Athens – Κασσάνδρας & Καστοριάς – Βοτανικός.
Τύπος προγράμματος: Demonstration.
Ωράριο προγράμματος: 10.00 π.μ. -16.00 μ.μ.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
350€ για Επιχειρήσεις – Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος.
Μέρος του κόστους του προγράμματος καλύπτεται από το ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων).
Για ‘ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ’ και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω λινκ :
ALAIN DUCASSE | Σύγχρονες Ιδέες για Κρύο Buffet Ξενοδοχείων 5* & Catering (eventora.com)
Σημαντική σημείωση για υγιεινομικές υποχρεώσεις
Οι Συμμετέχοντες θα μπορούν να εισέρχονται στο χώρο βάσει οδηγίας περί covid-19 από την ελληνική νομοθεσία ή οποία θα ισχύει την περίοδο υλοποίησης.
Διοργανωτής: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Συντονιστής: Gastronomy Essentials
Με την Υποστήριξη: ΙΝΣΕΤΕ