Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Xenia 2020: Aειφορία & τουρισμός στο Hotel Megatrends Project

undefined

 

«Το δέντρο της αειφορίας», που γεννιέται μέσα στη γη, μεγαλώνει, αποκτά κλαδιά, ανθίζει και καρποφορεί, θα αποτελέσει την έμπνευση και την κεντρική ιδέα του project Hotel Megatrends της έκθεσης Xenia 2020 (28-30 Νοεμβρίου, Metropolitan Expo)!

«Το δέντρο της αειφορίας», όπως ακριβώς ένα αληθινό δέντρο ζει και αντιμετωπίζει τα τέσσερα βασικά στοιχεία της φύσης, τη γη, το νερό, τον αέρα και τη φωτιά, διδάσκει τα τέσσερα κύρια στοιχεία της αειφορίας – το περιβάλλον, τον άνθρωπο, τον πολιτισμό και τη διαχείριση. Σε ένα χώρο 300 τ.μ., αρχιτέκτονες, κατασκευαστές και προμηθευτές υλικών, θα δημιουργήσουν χώρους, γωνιές και εγκαταστάσεις ξενοδοχείων, που θα αποπνέουν, θα δίνουν λύσεις και θα αποτυπώνουν τις βασικές αρχές τις αειφορίας, έτσι όπως αυτή μεταφράζεται στη σύγχρονη βιομηχανία της φιλοξενίας.

Η φύση, η προστασία του περιβάλλοντος, ο άνθρωπος, η κοινωνία, η αειφόρος ανάπτυξη και ο πολιτισμός , η διαχείριση ενέργειας και υλικών αποδεικνύεται το απόλυτο ζητούμενο στην μετα-πανδεμική εποχή. Είναι μια επιτακτική ανάγκη του σήμερα, που έρχεται να αναδείξει την αυθεντική έννοια της αειφορίας, τις ρίζες της και το δρόμο της επιστροφής προς αυτές. 

undefined

Πως όμως όλο αυτό αποτυπώνεται σε σχέδια και κατασκευές; Πως παντρεύεται ο άυλος πολιτισμός με την αρχιτεκτονική και το design στα δωμάτια, τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ενός ξενοδοχείου; Την λειτουργικότητα και την κοινωνική συνοχή; Πως «εισπράττεται» και εκτιμάται από τους επισκέπτες η σχέση και η σύνδεση του καταλύματος με την τοπική κοινωνία;  Πως η σωστή διαχείριση υλικών, νερού, ενέργειας και αποβλήτων γίνεται όπλο και φέρνει κρατήσεις; Ποια είναι τα επιτυχημένα παραδείγματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό; Πόσο κοστίζει μια τέτοια κατεύθυνση και πόσο αποδοτική είναι από την πλευρά της επένδυσης;

Όλες αυτές οι απαντήσεις θα δοθούν στην Xenia 2020, μέσα από την ιδέα του Megatrends, εκεί που φέτος κυριολεκτικά θα ανθίσει το αληθινό δέντρο της αειφορίας και θα σημάνει το νέο δρόμο της φιλοξενίας, που οδηγεί στην έννοια της ευζωίας, του wellbeing και της αυθεντικότητας για ένα πραγματικά ποιοτικό τουριστικό προϊόν, που τόσο έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος, ο σύγχρονος ταξιδιώτης. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο