Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Το “Ελληνικό Πρωινό” από το Ξ.Ε.Ε θα φιλοξενηθεί στη HORECA 2019

Μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες όσον αφορά την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, το «Ελληνικό Πρωινό», θα φιλοξενηθεί για ακόμα μία χρονιά στην έκθεση HORECA.

Με 1074 ξενοδοχεία-μέλη το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί το εμπνευσμένο εγχείρημα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος να συνδέσει το γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχείων. Σκοπός του είναι να προωθήσει τη γαστρονομική κληρονομιά του κάθε τόπου μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα και σπεσιαλιτέ από την κάθε περιοχή. Με τη σφραγίδα πιστοποίησης του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί μία καινοτομία.

undefined

Στη HORECA 2019, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα και να ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους μέσα από διάφορες παρασκευές.

Υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου και βραβευμένου πολλαπλώς chef, κ. Μιχάλη Μάρθα, ο οποίος έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου πρεσβευτή σεφ της Ελλάδας (the Best Chef Ambassador for Greece 2016) και τον τίτλο του ενός εκ των καλυτέρων νέων σεφ της Mediteranean sea (San Pellegrino Young Chef 2015 και 2016), στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού θα μαγειρευτούν παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και οι ξενοδόχοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τις γαστρονομικές δυνατότητες, αλλά και τις διατροφικές αξίες των τοπικών προϊόντων. Και τις τέσσερις μέρες της έκθεσης θα λάβουν χώρα διάφορα actions, όπως άνοιγμα παραδοσιακού φύλλου για αλμυρές και γλυκές πίτες, λουκουμάδες – τηγανίτες, παρασκευές αυγών με διάφορα τυριά και αλλαντικά, σούπες κρύες και ζεστές, κ.α. Σκοπός του live cooking είναι να ενημερωθούν οι ξενοδόχοι για το πρόγραμμα, να συμπεριλάβουν όσο περισσότερα ελληνικά προϊόντα γίνεται στο πρωινό του ξενοδοχείου τους και να γίνει και η δίκη τους επιχείρηση, αν δεν είναι ακόμα, μέλος του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό”, προσφέροντας στους επισκέπτες του καταλύματός τους μία διαφορετική γαστρονομική εμπειρία που θα συμβάλει σε μία γενικότερα διαφορετική εμπειρία φιλοξενίας.

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.