Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Το 4ο Athens Coffee Festival δίνει ραντεβού σε 2 μήνες!

undefined 

Το 4ο Athens Coffee Festival έρχεται τον Σεπτέμβριο και οι προετοιμασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου το τριήμερο 28-30/9 η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, να γίνει ακόμα μία χρονιά το σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ αλλά και των coffeeloversγενικότερα. 

Το Athens Coffee Festival αποτελεί πλέον ένα από τα κορυφαία και πιο επιδραστικά φεστιβάλ στην αγορά του καφέ και τους ανθρώπους της στην χώρα μας ενώ έχει καταφέρει να μυήσουν στην κουλτούρα του ποιοτικού καφέ χιλιάδες καταναλωτές. Σε πολύ σύντομο λοιπόν χρονικό διάστημα, μέσα σε μόλις 4 χρόνια, δημιουργήθηκε μία δυναμική η οποία αποτυπώνεται τόσο στον εντυπωσιακό όγκο επισκεπτών που κάθε χρόνο αυξάνεται όσο και στην ικανοποίηση των ίδιων των εκθετών. 

Τα εγκωμιαστικά σχόλια σημαντικών εκπροσώπων από τις κορυφαίες προμηθευτικές εταιρείες του κλάδου, από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους αλλά και εκπροσώπους από θεσμικούς φορείς με παγκόσμια παρουσία και δράση, επιβεβαιώνουν τον ρόλο του ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά φόρουμ στην χώρα μας για την αγορά του καφέ και τους επαγγελματίες της καφεστίασης. Κι όλα αυτά σε μία εποχή που η αγορά του καφέ σημειώνει διαρκή ανάπτυξη με ολοένα και περισσότερες καινοτομίες να κάνουν την εμφάνιση τους. Κάτω από αυτό το πρίσμα, εμβληματικοί οίκοι καφέ, καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι specialtycoffeeroasters αλλά και ευρύ κοινό δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους στο Athens Coffee Festival. 

undefined

70 κορυφαίες εταιρίες καφές ήδη έχουν οριστικοποιήσει την συμμετοχή τους

Πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στην τελική ευθεία για το φεστιβάλ αυξάνονται συνεχώς οι δηλώσεις συμμετοχής στην μεγάλη γιορτή του καφέ στην Τεχνόπολη. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί 70 κρατήσεις περιπτέρων από σημαντικές επιχειρήσεις που διαπρέπουν στον κλάδο: από μεγάλες προμηθευτικές και παραγωγικές εταιρείες καφέ μέχρι εταιρείες εξοπλισμού και από προμηθευτές ροφημάτων (καφέ, τσάι, energy drinks κλπ) μέχρι εξειδικευμένα e-shops κ.α. 

Παράλληλα δεκάδες ακόμα επιχειρήσεις έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να συμμετάσχουν ως εκθέτες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, που βασίζονται στο ήδη αυξημένο ενδιαφέρον για συμμετοχή, οι τελικοί εκθέτες θα ξεπεράσουν κατά πολύ τον αρχικό στόχο των 120, αγγίζοντας τους 150 οι οποίοι θα καλύψουν μία εκθεσιακή επιφάνεια 6.000 τ.μ. προσφέροντας στους περίπου 40.000 αναμενόμενους επισκέπτες ένα μοναδικό τριήμερο. 

Τα πάντα για τον καφέ στα Coffee Masterclasses 

Ενδιαφέροντα masterclasses από Έλληνες και ξένους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου θα αποτελέσουν και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ το σημείο συνάντησης των επισκεπτών. Κατά την διάρκεια των Coffee Masterclasses, θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του καφέ. Η θεματολογία θα είναι ευρεία και θα κινείται από το μέλλον της καφεπαραγωγής, την ιστορία και την κουλτούρα του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων έως την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialty coffee. Ένας μέρος της θεματολογίας θα είναι πιο στοχευμένη στους επαγγελματίες του κλάδου ενώ κάποιες παρουσιάσεις θα είναι πιο «δόκιμες» για το ευρύ κοινό. Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Innovathens στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. 

undefined

Με ατμόσφαιρα φεστιβαλική

Φεστιβάλ χωρίς καλή μουσική δεν γίνεται. Έτσι, η κεντρική σκηνή που δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, θα «πλημμυρίσει» από μελωδίες και ενέργεια. Καθημερινά, λοιπόν θα φιλοξενεί dj-sets αλλά και live ραδιοφωνικές εκπομπές με δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (EnLefko 87.7, Hit 88.9, Red 96.3, Μελωδία 99.2) όπως ο Νίκος Δρογώσης, η Εύα Μπουντούρη, ο Σάκης Τσιτομενέας, η Αφροδίτη Σημίτη, η Ελένη Μανουσάκη, η Μαίρη Μαργέλη, ο Μανώλης Οικονόμου, ο Δημήτρης Βραχνός, ο Γιάννης Γιακουμάκης και συναυλία με το συγκρότημα Αlcatrash (28/09).

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο