Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Tα πάντα για το Ιndustry 4.0 στη Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών στην FOODTECH 2019

undefined

 

Η επόμενη ημέρα της Βιομηχανίας των Τροφίμων & Ποτών στην Ελλάδα και η μετάβαση των επιχειρήσεων του κλάδου στο Industry 4.0, θα αναλυθούν κατά την διάρκεια επιστημονικής ημερίδας που θα διεξαχθεί στην έκθεση FOODTECH 2019 (12-14 Οκτωβρίου, Metropolitan Expo). 

Ζούμε στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, το Industry 4.0 ή εν συντομία Ι4 ενώ όλο και περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου Τροφίμων και Ποτών κάνουν την μετάβαση στην ψηφιοποίηση. Φυσικό επόμενο ήταν οι νέες αυτές εξελίξεις στον κλάδο να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης FOODTECH, της νέας σημαντικής και μεγάλης έκθεσης για τις τεχνολογίες και τον εξοπλισμό παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας, αποθήκευσης και διακίνησης τροφίμων και ποτών.

Η Επιστημονική Επιτροπή Παράλληλων Εκδηλώσεων που συστήθηκε με πρωτοβουλία της διοργανώτριας FORUMAE και αποτελείται από εκπροσώπους του ΣΥΒΙΠΥΣ, του ΣΕΒΤ, της ΠΕΤΕΤ, του ΣΕΒΙΤΕΛ, του ΣΕΒΕΚ κατάρτησε ένα πρόγραμμα που θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις σύγχρονες προκλήσεις που προκύπτουν από την μετάβαση του κλάδου της Βιομηχανίας των Τροφίμων και Ποτών στην εποχή της ψηφιοποίησης. 

undefined

Η επιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο ειδικά διαμορφωμένο stage Food Tech Stage, στο Hall 2, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, απευθύνεται σε όλα τα στελέχη των επιχειρήσεων της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών της χώρας μας. Κορυφαίοι ειδικοί και εκπρόσωποι φορέων και εταιρειών από το εξωτερικό και την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις και τεχνολογίες που κυριαρχούν στον κλάδο, καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για την κάλυψη των τρεχουσών και μελλοντικών αναγκών του συγκεκριμένου κλάδου και θα αναλύσουν τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που προκύπτουν από την κυριαρχία του Industry 4.0 στον κλάδο. 

Η θεματολογία που θα αναλυθεί θα επικεντρωθεί επίσης σε φλέγοντα ζητήματα όπως η παραγωγή ασφαλών τροφίμων αλλά και η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού στο νέο αυτό περιβάλλον που διαμορφώνεται ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και οι κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις του Industry 4.0. Τέλος, θα παρουσιαστούν successstories ελληνικών επιχειρήσεων όπου έχουν εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σύγχρονες λύσεις αυτοματισμού και έχουν εξασφαλίσει ένα συνδυασμό υψηλής ασφάλειας, τυποποίησης προϊόντων, παραγωγικότητας και αποδοτικότητας. 

Εκτός της Κυριακής 13/10 που θα είναι αφιερωμένη στο Ι4, πλούσιες σε ομιλίες και παρουσιάσεις θα είναι και οι άλλες δύο ημέρες της FOODTECH (Σάββατο και Δευτέρα) με θεματικές ενότητες που θα προσεγγίσουν τις “Τεχνολογίες και καινοτομίες στην παραγωγή και συσκευασία Τροφίμων & ποτών” και τον “Επανασχεδιασμό Συσκευασίας Τροφίμων στην κυκλική οικονομία”. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα το πρόγραμμα τόσο της Ημερίδας για το Industry 4.0 όσο και για το σύνολο των specialevents μπορείτε να το δείτε στο site της FOODTECH.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο