Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Όλη η αγορά μιλάει για την τεράστια εμπορική επιτυχία της FOODTECH 2019

 Με 18.000 επισκέπτες από 10.000 επιχειρήσεις, 300 διεθνείς αγοραστές από 50 χώρες από όλο τον κόσμο και 200 Έλληνες και ξένους εκθέτες, η 1η FOODTECH έκανε αισθητή την παρουσία της στα εκθεσιακά δρώμενα της χώρας μας. Παράλληλα έθεσε γερές βάσεις ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εκθεσιακό γεγονός στην νότια πύλη της Ευρώπης. 

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η FOODTECH, η οποία πραγματοποιήθηκε 12-14 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo, η ανταπόκριση από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου για συμμετοχή ήταν τεράστια. Πλέον, έχοντας ολοκληρωθεί η έκθεση, οι 200 εκθέτες αλλά και οι 18.000 επισκέπτες της δηλώνουν ότι «Ο κλάδος είχε ανάγκη αυτή την έκθεση». Η δε παρουσία σημαντικών διεθνών αγοραστών, η ποιότητα και η ποσότητα των b2meetings ανάμεσα σε εκθέτες και επισκέπτες και το υψηλό οργανωτικό επίπεδο τόσο της έκθεσης όσο και των παράλληλων εκδηλώσεων οδήγησαν στην μεγάλη εμπορική επιτυχία της FOODTECH 2019. 

Οι κορυφαίοι του κλάδου παρουσίασαν το μέλλον του fnbindustry

Οι σημαντικότερες ελληνικές εταιρίες καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις από το εξωτερικό που παράγουν ή εισάγουν προϊόντα και υπηρεσίες Τεχνολογίας και Εξοπλισμού του κλάδου Τροφίμων & Ποτών, παρουσίασαν τα μηχανήματα και τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες ‘Έλληνες και ξένους δυνητικούς πελάτες. Ιδιοκτήτες και στελέχη όπως διευθυντές εργοστασίων, μηχανικοί παραγωγής, υπεύθυνοι ποιοτικού ελέγχου, R&managers, logistics managers, υπεύθυνοι προμηθειών κ.α. που βρέθηκαν στο MetropolitanExpo είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δεκάδες b2b συναντήσεις και να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες με τους εκθέτες. Στα τρία Halls όπου αναπτύχθηκαν τα περίπτερα των 200 εκθετών ξεχώρισαν η καινοτομία, η ρομποτική και οι έξυπνες τεχνολογίες. Εντυπωσιακά μηχανήματα και εφαρμογές που βοηθούν στην βελτίωση και αυτοματοποίηση της γραμμής παραγωγής μίας επιχείρησης, έκλεψαν την παράσταση και «δήλωσαν» πώς το μέλλον είναι… εδώ.

 undefined

18.000 επαγγελματίες από 10.000 επιχειρήσεις έδωσαν το «παρών»

Οι επιχειρηματίες του κλάδου που έψαχναν για καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες και πρακτικές λύσεις για να βελτιώσουν, να αναπτύξουν ή και να αυτοματοποιήσουν την γραμμή παραγωγής της επιχείρησης τους, έδωσαν ραντεβού στην έκθεση FOODTECH. 18.000 στελέχη από 10.000 επιχειρήσεις της βιομηχανίας των τροφίμων και ποτών που επισκέφτηκαν την FOODTECH 2019, πήραν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ζητήματα που θα επηρεάσουν το μέλλον του κλάδου, γνώρισαν από κοντά πρακτικές λύσεις για τις προκλήσεις του αύριο, έκλεισαν συμφωνίες και ξεκίνησαν νέες εμπορικές συνεργασίες. Παράλληλα, όλοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την ποιότητα των εκθετών ενώ δήλωσαν ότι ο κλάδος τους είχε ανάγκη μία τέτοια έκθεση- αλλά και από το πλήθος των εμπορικών επαφών και συζητήσεων που βλέπαμε να γίνονται σε όλη την διάρκεια της έκθεσης, αναδείχτηκε η μεγάλη επιτυχία που είχε η FOODTECH.

  undefined

Μία έκθεση με διεθνή χαρακτήρα

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η FOODTECH στόχος της διοργανώτρια εταιρείας ήταν να αποκτήσει έναν διεθνή χαρακτήρα και να καθιερωθεί ως μία μεγάλη έκθεση Τεχνολογίας και Εξοπλισμού για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέσα λοιπόν από την παρουσία 300 ξένων επισκεπτών -από 50 χώρες από όλο τον κόσμο- από τους οποίους οι 150 πιο σημαντικοί επιλέχτηκαν με αυστηρά κριτήρια και μπήκαν στο πρόγραμμα μετάκλησης και φιλοξενίας της έκθεσης, η FOODTECH επιβεβαίωσε τις προσδοκίες και έθεσε γερές βάσεις για να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό εμπορικό φόρουμ του κλάδου και εκτός συνόρων. Τις τρείς ημέρες της έκθεσης οι διεθνείς αγοραστές είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα σημαντικό αριθμό συναντήσεων -περίπου συνολικά έγιναν 2.250 b2meeting– με τους εκθέτες και να φύγουν είτε έχοντας κλεισμένες νέες αγορές είτε έχοντας σημειώσει στα μπλοκάκια τους νέους πιθανούς προμηθευτές.

undefined 

Specialevents: Σημαντικά casestudies και πρωτοποριακές ιδέες κέρδισαν τις εντυπώσεις

‘Ένα πολύ σημαντικό σκέλος της FOODTECH αποτέλεσαν οι παράλληλες εκδηλώσεις. Με πρωτοβουλία της διοργανώτριας εταιρείας συστάθηκε μία Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους του ΣΥΒΙΠΥΣ, του ΣΕΒΤ, της ΠΕΤΕΤ, του ΣΕΒΙΤΕΛ, του ΣΕΒΕΚ η οποία κατάρτησε μία σειρά ομιλιών και συζητήσεων γύρω από τις εξελίξεις και τις τάσεις που αφορούν τις τεχνολογίες για την παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία, αποθήκευση και διακίνηση των τροφίμων και ποτών. Industry 4.0, Κυκλική Οικονομία, Τεχνολογίες και καινοτομίες στην παραγωγή και συσκευασία Τροφίμων & Ποτών κέντρισαν το ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών, οι οποίοι κατέκλεισαν το ειδικά διαμορφωμένο Seminars & Workshopsstage στο Hall 2.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο