Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Οι decision makers του ξενοδοχειακού κλάδου «ψήφισαν» Xenia 2019

Περισσότεροι από 32.000 decisionmakers από 20.600 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της φιλοξενίας επισκέφτηκαν την Xenia 2019, προκειμένου να βρουν ιδέες, προτάσεις, καινοτομίες και λύσεις για τις επιχειρήσεις τους. 

 

Ιδιοκτήτες και στελέχη περισσότερων από 12.000 ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, αρχιτέκτονες και διακοσμητές 3.000 περίπου γραφείων, περισσότεροι από 1.500 εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών και χιλιάδες ακόμα επαγγελματίες από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ξενοδοχειακού εξοπλισμού, εμπορίας τροφίμων και ποτών καθώς και σύμβουλοι επιχειρήσεων, είχαν δυναμική παρουσία στο ετήσιο γεγονός που για μία ακόμα χρονιά αποτέλεσε τον στυλοβάτη της ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας. Η καθολική, σχεδόν, παρουσία στην ΧΕΝΙΑ 2019 επισκεπτών που έχουν την ευθύνη για τη λήψη αποφάσεων, προσέδωσε στην έκθεση για ακόμα μία φορά μία τεράστια εμπορική αξία, αφού η παρουσία τους σε αυτή συνιστά απαραίτητη και καθοριστική προϋπόθεση για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών. 

undefined

Οι παράλληλες εκδηλώσεις κέρδισαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών

Η μεγάλη ικανοποίηση τους από την φετινή διοργάνωση αποτυπώθηκε και στην αξιολόγηση της ποιότητας των υπηρεσιών, των εκθεμάτων, των παράλληλων εκδηλώσεων και γενικότερα της έκθεσης μέσω των συσκευών αξιολόγησης της Private Review. Οι συσκευές ήταν τοποθετημένες τόσο στις εξόδους του εκθεσιακού όσο και στους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, το 95% των επισκεπτών έδωσε θετικό πρόσημο στην όλη διοργάνωση. Μάλιστα το 75% δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο. Εντυπωσιακή ήταν η απήχηση που είχε το Hotel Megatrends Project καθώς άγγιξε το τέλειο (99%) στην αξιολόγηση με τους απόλυτα ικανοποιημένους επισκέπτες να φτάνουν στο 93%. Το δε ποσοστό ικανοποίησης για τις ομιλίες του Megatrends Talks έφτασε στο 77%. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το 3ο Διεθνές Φόρους Φιλοξενίας που διοργάνωσε το Ξ.Ε.Ε. κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας της Xenia που σημείωσε 92% στα θετικά ratings. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό και σπάζοντας κάθε ρεκόρ αξιολόγησης το DigiHotel, όπου ένα ποσοστό 94% εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από τις ομιλίες που παρακολούθησαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης. 

undefined

Το 95% των επισκεπτών δήλωσαν ικανοποιημένοι από την XENIA 2019

Τα στοιχεία της έρευνας είναι αποκαλυπτικά όσον αφορά τον υψηλό βαθμό ικανοποίησης των επισκεπτών αφού το 95% δήλωσαν από ικανοποιημένοι έως εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την έκθεση και το συντριπτικό ποσοστό του 86% των επισκεπτών της δήλωσαν με βεβαιότητα ότι θα  επισκεφτούν την έκθεση Xenia 2020. Επίσης, πάρα πολύ σημαντική ήταν και η εμπορική αποτελεσματικότητα της έκθεσης καθώς σύμφωνα πάντα με την έρευνα το 95% των επαγγελματιών δήλωσαν ότι η επίσκεψη τους στην έκθεση τους έδωσε την δυνατότητα για networking αλλά και να γνωρίσουν νέες προμηθευτές. Παράλληλα, το 65% των επαγγελματιών επισκεπτών δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προβούν στο κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών με τους εκθέτες τους επόμενους έξι μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους επαγγελματίες που απάντησαν θετικά στο αν προτίθενται να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες τους επόμενους 6 μήνες, το 76% ήταν ξενοδόχοι. Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 20% δήλωσαν ότι έκλεισαν συμφωνίες με τις εταιρίες-εκθέτες κατά την διάρκεια της έκθεσης. Τέλος, το υψηλό επίπεδο της οργάνωσης της έκθεσης αλλά και των εταιρειών που έλαβαν μέρος ως εκθέτες άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες οι οποίοι μάλιστα σε ποσοστό 97% δήλωσαν ότι όλα ήταν τέλεια οργανωμένα, ότι έμειναν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 96% από την μεγάλη ποικιλία και τον αριθμό εκθετών και προϊόντων.

 undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.