Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Η FOOD EXPO φιλοξενεί τα βραβεία Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου «ΚΟΤΙΝΟΣ»

H FOOD EXPO στηρίζει και φέτος τον Διαγωνισμό Ποιότητας για τα επώνυμα τυποποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα “ΚΟΤΙΝΟΣ” και θα φιλοξενήσει την απονομή τους την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Workshop & Seminars Stage, στο Hall 2.

Τα υψηλής ποιότητας εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα έχουν για 5η συνεχόμενη χρονιά την ευκαιρία να διαγωνισθούν για την κατάκτηση των κορυφαίων διακρίσεων του Διαγωνισμού Ποιότητας “ΚΟΤΙΝΟS”, τον οποίο διοργανώνει η Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιόλαδου «ΦΙΛΑΙΟΣ». Ο Διαγωνισμός που διοργανώνεται από τη ΦΙΛΑΙΟΣ, που θα πραγματοποιηθεί, με τη στήριξη της Διεθνούς Έκθεσης FOODEXPO, σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΣΕ). Τα τυποποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα τα οποία θα συμμετάσχουν, καλούνται να αναδείξουν τη μοναδικότητά τους και να διακριθούν για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, από πιστοποιημένους και διεθνώς καταξιωμένους γευσιγνώστες.

undefinedundefined

Ένας σπουδαίος θεσμός

Ο Διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ είναι ο μοναδικός διαγωνισμός ποιότητας στην Ελλάδα, ο οποίος πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΣΕ) για τα βραβεία ποιότητας MARIO SOLINAS. Η αυστηρότητα των διαδικασιών διεξαγωγής του Διαγωνισμού διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία του και κατ΄ επέκταση το κύρος των αποτελεσμάτων του. Πιστοποιημένοι και διεθνώς καταξιωμένοι γευσιγνώστες αναδεικνύουν τη μοναδικότητα των κορυφαίων, πολλές φορές μεταξύ ίσων, τυποποιημένων εξαιρετικών παρθένων ελαιόλαδων, τα οποία διακρίνονται για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

Κατηγορίες βραβείων

Ο Διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ 2020, αφορά τις τρεις ακόλουθες κατηγορίες βραβείων:

Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ΠΟΠ/ΠΓΕ.
• Βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα
• Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα συμβατικής καλλιέργειας.

Η απονομή των βραβείων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αφιερωμένης στην ποιότητα του ελαιόλαδου, την οποία θα πραγματοποιήσει η ΦΙΛΑΙΟΣ την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων FOOD EXPO GREECE 2020, από τις 10:30-11:30 στο ειδικά διαμορφωμένο Workshop & Seminars Stage, που θα βρίσκεται στο Hall 2 του εκθεσιακού κέντρου.

undefined

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

10.00 – 10.15 | Η υψηλή ποιότητα αναδεικνύει και επιβραβεύει τα ελαιοκομικά προϊόντα.
Ομιλήτρια: Λόλα Καππάτου, Χημικός, Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων ΣΕΒΙΤΕΛ, Γευσιγνώστρια Ελαιόλαδου
10.15 – 10.30 | “ΚΟΤΙΝΟΣ 2020”: Οι αυστηρές διαδικασίες υπογράφουν την αξιοπιστία και το κύρος του Διαγωνισμού.

Ομιλήτρια: Έφη Χριστοπούλου, Χημικός Εμπειρογνώμων Ε.Ε & Δ.Σ.Ε, Panel Supervisor Οργανοληπτικής Ομάδας ΣΕΒΙΤΕΛ.
10.30 – 11.30 | ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΩΝ “ΚΟΤΙΝΟΣ 2020”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο