Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Hotel Megatrends by Xenia 2019: 5 καινοτόμα concepts από 5 ταλαντούχους αρχιτέκτονες

Σε συνέχεια της περσινής απολύτως επιτυχημένης παρουσίασης του καινοτόμου project της έκθεσης xenia, Hotel Megatrends, η οργανώτρια FORUM SA παρουσιάζει το Hotel Megatrends by Xenia 2019. 

Με κεντρικό θέμα «Καινοτομία και παράδοση», το Hotel Megatrends by Xenia 2019, επιστρέφει δυναμικά για να παρουσιαστεί ακόμη περισσότερο εξελιγμένο, δίνοντας λύσεις αλλά και εμπνέοντας όλο το φάσμα των επισκεπτών της έκθεσης Xenia, που θα πραγματοποιηθεί 23-25 Νοεμβρίου, MetropolitanExpo! 

Σε μια εποχή που όλα τα σημαντικά στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας δηλώνουν ότι η στρατηγική του τουριστικού προϊόντος πρέπει στο μέλλον να εστιάσει, στην ποιότητα αλλά και την δημιουργία εμπειριών παρά στην επίτευξη ποσότητας επισκεπτών στη χώρα μας, το Hotel Megatrends έρχεται να συμβάλλει σε αυτή τη δημόσια συζήτηση εξέλιξης του ελληνικού τουρισμού, προσπαθώντας να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνδυαστούν βασικές αλλά απαραίτητες μεταβλητές όπως είναι η καινοτομία και οι σύγχρονες διεθνείς πρακτικές, με τις ρίζες και την παράδοσή μας. Σκοπός του συνολικού σχεδιασμού είναι να δημιουργηθούν από αναγνωρισμένους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, διαφορετικά concepts χώρων φιλοξενίας τα οποία ανταποκρίνονται στις επιθυμίες και προσδοκίες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Ένας ταξιδιώτης που αναζητά εμπειρίες οι οποίες αναπτύσσονται πάντα σε συνάρτηση με τα ιδιαίτερα στοιχεία του τόπου που αυτός επισκέπτεται αλλά και μέσα από μια δημιουργική διαδικασία ανάμειξης: καινοτομίας και παράδοσης / αειφορίας και τεχνολογίας / ευεξίας και ευζωίας. 

undefined

5 innovative concept από 5 καταξιωμένους αρχιτέκτονες

Στο πλαίσιο αυτό, πέντε φημισμένοι αρχιτέκτονες και designers θα παρουσιάσουν αντιστοίχως πέντε καινοτόμα concepts χώρων φιλοξενίας σε μια επιφάνεια 355 τ.μ., τοποθετώντας την αρχιτεκτονική και το design στο επίκεντρο ως βασικά εργαλεία δημιουργίας υπόβαθρου αξέχαστων εμπειριών. Για μια ακόμη χρονιά η υλοποίηση του project θα πραγματοποιηθεί με την ουσιαστική συμβολή των εκθετών της xenia, αφού και στις περιπτώσεις υλοποίησης πραγματικών projects, είναι οι εταιρίες προϊόντων επίπλωσης, διακόσμησης και δόμησης που δίνουν τελική μορφή σε μια ιδέα ή σε ένα σχέδιο. 

Οι χώροι που θα παρουσιαστούν και οι αρχιτέκτονες που θα αναλάβουν αντιστοίχως την δημιουργία του κάθε χώρου, είναι οι ακόλουθοι: 

01– RECEPTION/ LOUNGE by MINTSOULI DESIGN STUDIO 

Η αρχιτέκτονας Aλεξία Μηντσούλη, είναι όπως θα μπορούσαμε να πούμε “the designer behind the brand” του νεοσύστατου αλλά ήδη καταξιωμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Alex Mint, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 με έδρα το Λονδίνο. Το στοιχείο που χαρακτηρίζει τις προτάσεις της Αλεξίας είναι ο συνδυασμός των γνώσεων της στην εσωτερική διακόσμηση και την ιδιαίτερη αγάπη που έχει στο μάρμαρο για να δημιουργεί highend αντικείμενα και έπιπλα. 

undefined

02– BOUTIQUE ROOM by SOTIRIS LAZOU DESIGN STUDIO 

Σπούδασε στα ΤΕΙ της Αθήνας στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού χώρου και  βιομηχανικό σχεδιασμό (MA)στο Μιλάνο το 1991, στην διάσημη DOMUS ACADEMY.Από το 1992 σχεδιάζει έπιπλα και αντικείμενα για πολλές μεγάλες ελληνικές εταιρείες ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1996 είναι καθηγητής του Ιδ. Κολλεγίου Τεχνών ΑΚΤΟ. Οι δημιουργίες του έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση. Το τραπεζάκι COSMOS που σχεδίασε απέσπασε το βραβείο GOOD DESIGN AWARD 2008, είναι μέλος του ελληνικού σχεδιαστικού γκρουπ “SCHEMATA” που ιδρύθηκε το 2003 και τα έργα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

03– STUDIO ROOM by Α & Μ ARCHITECTS 

Για περισσότερα από 30 χρόνια η Α&M παρέχει την τεχνογνωσία της στην υλοποίηση σύνθετων έργων. Από το 2006, υπό τη διοίκηση του Μιχάλη Μαυρολέων, η εταιρεία ειδικεύεται στην μελέτη και κατασκευή γραφειακών χώρων, εμπορικών καταστημάτων και χώρων εμπορικής εκμετάλλευσης εντός διεθνών αεροδρομίων, ξενοδοχείων, τραπεζών, χώρων μαζικής εστίασης και κατοικιών, έχοντας στο ενεργητικό της έργα σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική για κορυφαίες εταιρείες της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, συμπεριλαμβανομένης πρόσφατα και της Κίνας. 

undefined

04– RESTAURANT IN NATURE by GIAN PAOLO VENIER 

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές επίπλων και αντικειμένων παγκοσμίως. Από το 2013 έως το 2015 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής των ιταλικών ειδών πολυτελείας Ivory. Το 2016 ο Ιταλός κατασκευαστής επίπλων Airnova – ειδικευμένος στα έπιπλα από δέρμα και μέταλλο – τον διόρισε ως καλλιτεχνικό διευθυντή. Ένα ρόλο που από τον Απρίλιο του 2017, ο Gian Paolo καλύπτει και στην ελληνική εταιρεία επίπλων Μary by MIA collection. 

05– SMARTECH SPACE by L+DG LIGHTING ARCHITECTS 

Ο Θωμάς Γραβάνης είναι ο ιδρυτής της L + DG Thomas Gravanis Lighting Architects και από το 1988 εργάζεται ως σύμβουλος φωτισμού. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Αρχιτεκτονικής Bartlett με πτυχίο MSc στον τομέα Light and Lighting και ειδικεύεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό φωτισμού χαμηλής ενέργειας σε κτίρια και γραφεία περιβαλλοντικής απόκρισης, ξενοδοχεία, κέντρα αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο