Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: FOODTECH 2019: Οι experts μιλούν για το μέλλον της βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών

Κατά την διάρκεια της έκθεσης FOODTECH (12-14 Οκτωβρίου, Metropolitan Expo), θα πραγματοποιηθούν στο ειδικά διαμορφωμένο stageστο Hall 2, ημερίδες και εισηγήσεις για τις εξελίξεις στην βιομηχανία των τροφίμων και ποτών. 

undefined

Η FOODTECH, σε συνεργασία με μία Επιστημονική Επιτροπή Παράλληλων Εκδηλώσεων, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του ΣΥΒΙΠΥΣ, του ΣΕΒΤ, της ΠΕΤΕΤ, του ΣΕΒΙΤΕΛ, του ΣΕΒΕΚ έχουν διαμορφώσει μια σειρά από καινοτόμες και ολοκληρωμένες θεματικές εκδηλώσεις επιμόρφωσης που αφορούν μια ευρεία θεματολογία με ομιλητές οι θα προέρχονται από τον επιστημονικό και ακαδημαϊκό χώρο, τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου και κρατικούς εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες. Επίσης, έχουν προσκληθεί σημαντικοί ομιλητές από το εξωτερικό, που θα δώσουν στις Εκδηλώσεις εξωστρεφές πολυεθνικό χαρακτήρα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Σάββατο 12 Οκτωβρίου

MainTopic: Τεχνολογίες και καινοτομίες στην παραγωγή και συσκευασία Τροφίμων & Ποτών 

Συντονιστής: Παναγιώτης Μανιατέας / Γενικός Γραμματέας ΠΕΤΕΤ 

11.00-12.15 

1η Ενότητα: Αρτοποίηση-Ζαχαροπλαστική-Δημητριακά

Συντονιστής: Μιχάλης Ορεστίδης / Τεχνολόγος Τροφίμων, Αντιπρόεδρος ΠΕΤΕΤ

Ομιλητές: Μαρία Παπαγεωργίου / Καθηγήτρια Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Νικός Βαλέτ / Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης, Chipita, Μάκης Ρόκας / Χημικός, Πολυπάν, Διαμαντής Παπαπαναγής / Τεχνολόγος Τροφίμων, Μύλοι Κρήτης. 

12.15-13.30 

2η Ενότητα: Γαλακτοκομικά

Συντονίστρια: Μαρίνα Πούλιου / Τεχνολόγος Τροφίμων, Mέλος Διοίκησης ΠΕΤΕΤ

Ομιλητές: Χρήστος Αποστολόπουλος / Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ, Διευθυντής ολικής ποιότητας FrieslandCampina, Τσάκαλη Ευσταθία / Επιστημονικός συνεργάτης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Παπαθεοδώρου / Τεχνολόγος Τροφίμων Δ/ντης παραγωγής SHMHellas, Αλέξανδρος Παρασκευαϊδης / Γενικός Διευθυντής EUROPACK Συσκευασίες-Αυτοματισμοί, Νικολοπούλου Έλενα / Γεωπόνος-Επιστήμης Τροφίμων, βραβείο καινοτομίας InovInAgri 2019 

13.30-14.45

3η Ενότητα: Κρέας-Κρεατοσκευάσματα

Συντονίστρια: Μαργαρίτα Τσάκωνα / Γεωπόνος-Επιστήμης Τροφίμων, μέλος ΠΕΤΕΤ

Ομιλητές: Νικόλαος Σολωμάκος / Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θεόδωρος Καλλίτσης / Τεχνολόγος Τροφίμων – Κτηνίατρος – PerrotisCollege της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης & Μπίκας Α.Ε, Βογιάννου Γιώργος / Τεχνολόγος Τροφίμων, PROVIL, Μάρκος Σκευοφύλαξ / Γ.Διευθυντής, BIZERBA, Σκαρίμπας Στέλιος / Δ.Σύμβουλος ElvidaFoods

14.45-15.45

4η Ενότητα: Ελαιόλαδο-Λιπαρές ύλες

Συντονιστής: Γιώργος Οικονόμου / Πρόεδρος ΣΕΒΙΤΕΛ

Ομιλητές: Ελένη Καλογιάννη / Επ. Καθηγήτρια Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Φώτης Σουσαλής / Γενικός Διευθυντής TerraCreta, Ομάδα φοιτητών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής-Συμμετοχή Ecotrophelia 2019, Βασίλης Καμβύσης / Χημικός – γευσιγνώστης – ελαιολόγος, Φιλιώ Μυρτσίδου / Μέλος ΦΙΛΑΙΟΣ, συντονίστρια διαγωνισμού καινοτομίας OLIVECHALLENGE

 15.45-16.45

5η Ενότητα: Φρούτα & Λαχανικά

Συντονίστρια: Μηλένα Μαργέλη / Τεχνολόγος Τροφίμων, Ε.Γραμματέας ΠΕΤΕΤ

Ομιλητές: Ελένη Καπόλου / Ηλ. Μηχανικός MSc – Διατροφολόγος – HoliBean βραβείο Ecotrophelia 2019, Νικόλαος Ροδόπουλος / Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Logistics, Βασίλης Αθανασιάδης / Τεχνολόγος Τροφίμων, Κονσερβοποιία ΚΡΟΝΟΣ, Λευτέρης Λαχουβάρης / Γ.Διευθυντής ΔΙΡΦΥΣ μανιτάρια, Παναγιώτης Κουμουνδούρος / Τεχνολόγος Τροφίμων 

16.45-17.45

6η Ενότητα: Οίνοι-Ζύθοι-Αλκοολούχα ποτά

Συντονίστρια: Αθανασία Αντωνίου / Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων, μέλος ΠΕΤΕΤ

Ομιλητές: Αθανάσιος Μανούρας / Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιος Καραθάνος /Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων 

Κυριακή 13 Οκτωβρίου

MainTopic: Industry 4.0, Εργαλεία & Λύσεις για την Παραγωγή και Συσκευασία Τροφίμων  

1η Ενότητα: Ορισμοί –έννοιες και εισαγωγή στις αρχές του Industry 4.0

Συντονιστής: Σπύρος Βάμβακας, industry expert, InPractice 

11.30-12.00 

Θέμα:  Industry 4.0. – Εισαγωγή και εφαρμογές στην βιομηχανική παραγωγή.

Oμιλητής: Δρ. Σωτήρης Μακρής / LMS, Laboratory for Manufacturing Systems & Automation Department of Mechanical Engineering and Aeronautics University of Patras 

2η ενότητα: Κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης

Συντονιστής: Ν. Γκιώνης / Eπιστημονική επιτροπή ΠΕΤΕΤ 

12:00–12:20

Θέμα: Οι επιπτώσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στη Βιομηχανία Τροφίμων

Oμιλητής: Νίκος Φαραντούρης, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΣΕΒΤ και Quality, Safety, EnvironmentManager στην Coca Cola 3E 

12:20–12:40

Θέμα: Κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης

Ομιλητής: Δημήτρης Μούρτζης / Professor, Laboratory for Manufacturing Systems & Automation (LMS). 

12:40–13:00 

Θέμα: 4η Βιομηχανική “Επανάσταση ” – Industry 4.0 και το ανθρώπινο κεφάλαιο: Σύγχρονες προσεγγίσεις και απαιτήσεις για την εκπαίδευση

Ομιλητής: Δρ. Αναστάσιος Ε. Πολίτης / University of West Attica and Hellenic Open University, Visiting Professor at the California Polytechnic State University 

13:00–13:20

Θέμα: Προδιαγραφές: γέφυρα σύνδεσης υλικών και μηχανών

Ομιλητής: Δρ. Α. Καναβούρας / Food Packaging, Agricultural University of Athens, Greece Lab of Food Engineering and Preservation 

3η ενότητα: Παρουσίαση successstories από ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου

Συντονιστής: Δρ. Σωτήρης Μακρής / LMS, Laboratory for Manufacturing Systems & Automation Department of Mechanical Engineering and Aeronautics University of Patras 

13:20–13:40

Θέμα: Convert data from connected devices and sensors to actionable insights. An enterprise grade solution based on Microsoft cloud

Ομιλητής: Πάντος Μηνάς / IT & IIoT department Manager, SABO SA 

13:40–14:00 

Θέμα:Διασύνδεση μηχανών και ανθρώπων-μηχανών με χρήση εφαρμογών SAP. Παραδείγματα από τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών.

Ομιλητής: Μαριάννα Διαμαντοπούλου / Business Development & Sales DD Synergy Hellas Α.Ε 

14:00–14:20

Θέμα: Έξυπνοι τρόποι διακίνησης στη βιομηχανία τροφίμων

Ομιλητής: Ευάγγελος Γκιζελής / Gizelis Robotis SA 

14:20–14:40

Θέμα: Οι βασικές έννοιες του Industry 4.0 και η εφαρμογή τους σε ελληνικές βιομηχανίες

Ομιλητής: Δρ. Μάριος Χατζηανδρέου / Διευθυντής Ανάπτυξης – Όμιλος Θεοδώρου 

14:40–15:00

Θέμα: Industry 4.0: Be one step ahead from your competition

Ομιλητής: Σταύρος Βαλιάνος / Senior Sales Engineer Software – ACMON 

15:00–15:20

Θέμα: Industry 4.0: Άμεση βελτίωση παραγωγικότητας με μία απλή εφαρμογή

Ομιλητής: Σπύρος Βαμβακάς / Industry Expert, InPractice 

15:20–15:40

Θέμα: How Bizerba drives the fast changing world of Industry 4.0

Ομιλητές: Florian Stifel / Product Manager Industry – Bizerba Global, Θεόδωρος Αλεξόπουλος / Sales manages Industry – Bizerba Global 

15:40-16:00

Θέμα: How food & beverage companies can build on their existing automation investment to achieve their digital transformation

Ομιλητής: Bernard Cubizolles / Global Marketing Manager, Automation Software GE Digital 

16:00-16:20 

Θέμα: CaseStudy: Η ψηφιοποιημένη ροή παραγωγής (ΙΟΤ) και οι επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα της επιχείρησης

Ομιλητής: Σωτήρης Μαρινάκης / Commercial & Supply chain solutions Director, Logistics Way 

4η ενότητα: Ανοικτή συζήτηση 

16:20-16:40

Συντονιστής: Δρ. Σωτήρης Μακρής / LMS, Laboratory for Manufacturing Systems & Automation Department of Mechanical Engineering and Aeronautics University of Patras 

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

ΜainTopic: Επανασχεδιασμός Συσκευασίας Τροφίμων στην κυκλική οικονομία

Συντονισμός: Έφη Τριτοπούλου / Γενική Διευθύντρια CITIPOSTIKE, Ελίζα Παναγιωτίδου / Researcher and Strategic Advisor for the Circular Economy 

12:30-13:00

Θέμα: Πλαστικά μιας χρήσης: Νέο νομοθετικό πλαίσιο

Ομιλητής: Εκπρόσωπος ΕΟΑΝ 

13:00-13:20

Θέμα: Συσκευασίες στην κυκλική οικονομία: προκλήσεις κι ευκαιρίες

Ομιλητής: Ερμής Παναγιωτόπουλος / Sustainability Director της EFBW (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Νερών) 

13:20-13:40

Θέμα: Οργανωμένο λιανεμπόριο και αλλαγές στη συσκευασία στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης

Ομιλητής: Λευτέρης Κιοσές / Chief Executive Officer, ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) 

13:40-14:00

Θέμα: Brands, branding και αειφορία

Ομιλητής: Δημοσθένης Μπρούσαλης / Διευθυντής DASC branding, Σύμβουλος Branding και Επικοινωνίας 

14:00-14:20

Θέμα: Παγκόσμια δέσμευση της Nestle για την μείωση των πλαστικών και την Κυκλική Οικονομία

Ομιλητής: Dr Πασχάλης Καστανάς / Nestle Region Manufacturing & Packaging Manager 

14:20-14:40

Θέμα: Συσκευασία τροφίμων στην Κυκλική Οικονομία

Ομιλητής: Βασίλης Κάλλης / Thrace lastics 

14:40-15:00 

Θέμα: Υποχρεώσεις καταχώρησης των Ελλήνων παραγωγών στον Γερμανικό οργανισμό LUCID

Ομιλήτρια: Χριστίνα Ηλιάδου / Διευθύντρια Τμήματος Υπηρεσιών Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου 

15:00-15:20

Θέμα: Packaging design under the new EPR requirements

Ομιλήτρια: Χαρά Ξηρού / Head of South East Europe -Eunomia Research & Consulting Ltd 

15:20-15:40

Θέμα: Βιωσιμότητα: δημιουργώντας ένα μέλλον χωρίς απόβλητα διαμέσου της καινοτομίας στη συσκευασία

Ομιλητής: Στέφανος Τσαλαπάτης / SealedairGreece 

15:40-16:00

Θέμα: Ανακύκλωση του σιλικονόχαρτου

Ομιλητής: Θεόδωρος Καλκαβούρας / Γενικός Γραμματέας ΕΛΣΕΤ 

16:00-16:20

Ανοιχτή συζήτηση-Ερωτήσεις 

16:30-18:00

MainTopic: Παρουσίαση καινοτόμων case studies από τα αποτελέσματα των Manufacturing Excellence Awards 2019 (κατηγορία Τρόφιμα & Ποτά) και Packaging Innovation Awards 2019.

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.