Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Food Export Summit: Η αγορά των τροφίμων & ποτών της Σιγκαπούρης στο «μικροσκόπιο» της FOOD EXPO 202

undefined

 

Κορυφαίοι εισηγητές από την Ελλάδα και την Σιγκαπούρη δίνουν ραντεβού στην 7η FOODEXPO στο πλαίσιο του καθιερωμένου πλέον “Food Export Summit”. Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πριν ένα χρόνο η αντίστοιχη ημερίδα που εστίαζε στην αγορά της Ιαπωνίας, η FOOD EXPO σε συνεργασία με τον ΣΕΒΕ (Σύνδεσμο Εξαγωγέων) φέρνουν πιο κοντά τις ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών με τον μεγαλύτερο εμπορικό κόμβο της Ινδοκίνας και από τους μεγαλύτερους της Ασίας. Πιο συγκεκριμένα, στο stageWorkshops and Seminars” στο Hall 2 θα αναλυθούν καίρια θέματα που αφορούν στις εξαγωγικές δυνατότητες των ελληνικών προϊόντων και συγκεκριμένα ποιες είναι οι ευκαιρίες, οι δυνατότητες και οι δυσκολίες της αγοράς της Σιγκαπούρης για τα ελληνικά προϊόντα. 

Ο στόχος της ημερίδας

Στόχος της ημερίδας είναι η απόκτηση/επικαιροποίηση γνώσεων σχεδιασμού εξαγωγικής στρατηγικής, η ανάπτυξη της στρατηγικής για τις επιχειρήσεις του κλάδου Τροφίμων και Ποτών και η διατήρηση και ενίσχυση της παρουσίας τους στην αγορά της Σιγκαπούρης καθώς και τα σημεία προσοχής για την πρόσβαση στη νέα αυτή αγορά. 

Σε ποιους απευθύνεται

Η ημερίδα αφορά ουσιαστικά σε όλους τους επιχειρηματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων του κλάδου Τροφίμων και Ποτών, από τους ιδιοκτήτες παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων, τα στελέχη πωλήσεων έως τους υπεύθυνους εξαγωγικού marketing, καθώς θίγει καίρια ζητήματα που αφορούν στις εξαγωγές. 

Η Σιγκαπούρη ως εισαγωγέας

Η νησιωτική χώρα και κορυφαίο λιμάνι της Ασίας είναι μικρή σε έκταση (725 τ.χλμ.), με 5.700.000 πληθυσμό. Σχεδόν στο σύνολο της είναι αστικοποιημένη (90%) γι’ αυτό χαρακτηρίζεται κι ως πόλη-κράτος. Κάτι που σημαίνει φτωχή παραγωγή άρα μεγάλη ανάγκη για εισαγωγές.

Ας δούμε μερικά χρήσιμα στοιχεία για την αγορά της Σιγκαπούρης:

  • Ο καταναλωτής της Σιγκαπούρης είναι εκλεπτυσμένος, καλά́ εκπαιδευμένος και πάνω απ’ όλα, εκτεθειμένος στο δυτικό́ πολιτισμό́ (ειδικότερα στον τρόπο διατροφής καθώς το 90% των προϊόντων είναι εισαγόμενα). Είναι ένας ενημερωμένος καταναλωτής με υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες όσον αφορά́ στην ποιότητα.
  • Στον τομέα της διατροφής, οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο ευσυνείδητοι σε ότι αφορά́ στην υγεία, γεγονός που με τη σειρά́ του ενθαρρύνει, όχι μονό την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων, αλλά́ και υγιεινών προϊόντων, υψηλής διατροφικής αξίας
  • Το συνολικό́ διμερές εμπόριοτης Ελλάδας με τη Σιγκαπούρη ανήλθε σε 464 εκατ. ευρώ́ το 2018 ενώ οι εξαγωγές τροφίμων και ποτών ανήλθαν στα 3,9 εκατ. ευρώ.
  • Τα γαλακτοκομικά́ αποτελούν τη σημαντικότερη κατηγορία προϊόντων σε ποσοστό́ 25,1%, ενώ ακολουθούν οι καρποί́ και τα φρούτα νωπά́ (15,3% μερίδιο), τα ποτά́, αλκοολούχα υγρά́ και ξύδι (13,8%), τα λίπη και ελαία (11,4%), παρασκευάσματα λαχανικών και φρούτων (10,4%), ψάρια και μαλακόστρακα, μαλάκια (8,5%), διάφορα παρασκευάσματα διατροφής (4,6%), καφές, τσάι, ματέ και μπαχαρικά́ (3,8%), παρασκευάσματα με βάση τα δημητριακά́ (3,3%) και τα λαχανικά́ (1,6%)
  • Το 70% των μεγαλύτερων εταιρειών εμπορίου τροφίμων είναι εγκατεστημένο στη Σιγκαπούρη, από́ την οποία διακινείται το 20% των τροφίμων παγκοσμίως.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες κατά την διάρκεια του «Food Export Summit». 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας θα ανακοινωθεί επίσημα μέσα στο προσεχείς διάστημα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο